Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    Sok értelmét nem látom az ilyen tudományos/egyetemi hálózatok bővítésének, ha a jelen kapacitásaikat is csak töredékben használják ki. Az eddig 1x10 Gbps-es gerinchálózati kapcsolódásaik is töredékben vannak kihasználva, jó esetben egyes városok között eléri a 10-20%-os kihasználtságot lásd: [link] Most attól mert egyes nagyvárosok gerinchálózati POP-jai között 10x10 Gbps-re növelték a sávszélességet, csak még inkább töredék kihasználtságú lesz a hálózatuk, a kapacitások 98-99%-a pedig mindig ott fog állni kihasználatlanul.

    Persze gondolom majd ezen apropóból majd az Európai GEANT is be fogja majd jelenteni a új programját, hogy majd ők is upgradelik a nx10 Gbps-es hálózatukat úgy hogy az övék még nagyobb legyen. Hogy Európai is megmutassa, hogy az "ő farka nagyobb".

    A kereskedelmi szolgáltatók ennél azért tudatosabban építenek és bővítenek hálózatot. Persze ott övék a pénzügyi felelősség, a költségeket és a bevételeket is úgy kell kalkulálniuk hogy üzletileg életképes legyen, épp ezért kevésbé építenek üresen kongó, pénzt nem termelő hálózatokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák