Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    válasz #06658560 #4 üzenetére

    Gondolom arra célzott, hogy annak a megítélése hogy mikor mondj le az elsőbbségi jogodról ahhoz hogy ne legyen baleset, illetve annak az megérzése hogy veszély közeleg, nagyon nehezen programozható, szemben egy rutinos sofőr intuíciójával. Illetve nehéz azt is leprogramozni, hogy van aki direkt megszegi a kreszt, hogy helyzeti előnyhöz jusson.
    Egyébként én támogatom az önjáró autókat, rühellek vezetni, rengeteg hasznos dolgot tudnék közben csinálni, és ez az egész csak addig jelent veszélyforrást, amíg a hülye, egoista emberek is vezetnek autót. Ha csak önjáró autók lennének, nem lenne semmiféle baleset.

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

  • Blizzardking

    őstag

    válasz citkar #13 üzenetére

    Igen, vizsgáljuk már meg az önjáró autók baleseti statisztikáit egy olyan helyen, ahol ilyen a közlekedési morál mint nálunk. Persze Amerikában, ahol mindenki alapesetben szabálykövető, másfélszer ilyen szélesek az utak, és civilizált módon közlekednek (ergo jobban hasonlítanak az önjáró autó által preferált rutinhoz) kevés a baleset. Nálunk egy ilyen autó lehet hogy hátrafelé haladna a sorban, mire a Fradipályától eljutna a Kálvin térig mert mindenki elé vágna. Ő meg csak fékezne szegény, és próbálná betartani a követési távolságot, amiről Budapesten azt se tudjuk micsoda...

    dabadab - igen, egy ilyen közegbe kéne implementálni egy önjáró autót mint amit linkeltél.

    Kopi31415 - nincs ilyen :R
    De most a "rutinos Taxis"-t cseréld fel "rutinos sofőr"-re, ne ezen a taxison lovagoljunk már. Mondjuk játszótér mellett pattog a labda az uttesten, én már fékezek is mert jöhet utána a gyerek, a gugülkár meg csak akkor fékezne ha kilép a gyerek, mert magasabb összefüggéseket nem tud láncba kapcsolni. De pont veled nem akarok vitatkozni, mert egyetértek és szívesen venném ha már lenne ilyen.

    [ Szerkesztve ]

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

  • Blizzardking

    őstag

    válasz Cathfaern #24 üzenetére

    Engem 8th kartárssal ebben a kérdésben ne vegyél egy kalap alá, mert én kifejezetten örülnék az önjáró autók elterjedésének, én csak az aggályaimat írtam le, míg Ő - ha jól értettem - elutasítja az egész elképzelést.
    Én lennék a legboldogabb, ha holnap már ezzel mehetnék dolgozni, annyira tele van a tököm ezzel a gyökér várossal (közlekedés szempontjából). Nálunk úgy kéne bevezetni, hogy rá kéne írni az oldalára:
    "Robot vagyok, betartom a kreszt, nekünk vannak a legjobb ügyvédeink, az ütközőm vasuti sínből van". :DDD
    Ha - kérdésedre válaszolva - meg kéne fogalmaznom mi ebben a veszélyes, azt mondanám, hogy egy fejlett, civilizált országból kiinduló fejlesztés implementálása Gyökérországba, ahol merőben más szabályok szerint működik minden. Egy amerikai fejlesztő arra fel lehet készülve, hogy pattog egy labda, de arra már nehezen, hogy hiába van előnyöd, akkor is rádhúzza a paraszt a kormányt, indexelés nélkül, mert tudja hogy nem akarsz pofozkodni egy sávváltás miatt, neki meg ez sima napindító rutin. Úgyhogy ha ezt bevezetnék nálunk, vagy rengeteg koccanásos baleset lenne, vagy ha kicsit defenzívebb lenne a szoftver, a saját sávjában nem jutna előre.

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák