Új hozzászólás Aktív témák

  • gabor7th

    addikt

    válasz haxiboy #24 üzenetére

    Igazából a legtöbbet nem a Nyugat adja nekik, de már ők is nemrég óta egy jelentős részt és pl. ezzel is ártanak maguknak, hisz korábban a csodafegyverük épp az volt, hogy leértékelték a juant. Mostmár mivel vannak pl. dollár adósságaik, ha leértékelik a pénzüket lábon lövik magukat hisz, ezzel automatice növelik az adósságukat is.

    Kína tényleg még kb. 10 éve nagyon irígyésreméltó helyzetben volt, de szuper gyorsan elcsesztek szinte mindent amit el lehet.

    A háborút meg talán inkább ők indíthatják, hogy ezt a sok sz@rt eltávolítsák általa. Az USA is baromira el van adósodva, de ők a saját rendszerükben vannak és kontroll alatt tudják tartani a dolgokat, Kína annyira nem.
    Belföldön is nagy bajok vannak pl. az 50 millió üres ház és komplett városok kb. lakos nélkül.

    "Több mint 50 millió lakás állhat üresen a kínai városokban, ami a teljes állomány mintegy 22%-át teszi ki "

    "Az üresen álló lakások nagy részét befektetési céllal vásárolt lakások teszik ki, ami komoly problémát jelent: egyrészt nagyon megnehezíti a fiatalok számára az első otthonhoz való hozzájutást (hiszen az árak is elszálltak a befektetési célú felvásárlások miatt), másrészt viszont, ha megfordul a piac, és az árak csökkenésétől tartva önteni kezdik a piacra a befektetők az ingatlanokat, az megroppanthatja a kínai gazdaságot. Ennek következményeit az egész világgazdaság megsínylené. "

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/az-orszag-ahol-50-millio-lakas-all-uresen-ebbol-meg-nagy-baja-lehet-az-egesz-vilagnak.1.303832.html

    [ Szerkesztve ]

    A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák