Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LordX

    veterán

    válasz TeeJay #44 üzenetére

    Mindegyik mindegyikre való :) Kérdés az, hogy az adott szolgáltató mire használja, és ez változó. Jellemzően a kisebb frekiket 2G-re, magasabbakat 3G-re/LTE-re szokták használni, és mindegyiken lehet telefonálni is, netezni is, az újabbnak 'csak' nagyobb a kapacitása, bár asszem még itthon nem csinálnak Voice over LTE-t, szóval az csak adat.

  • Soma01

    veterán

    válasz TeeJay #44 üzenetére

    Én inkább úgy osztanám el őket, azon túl, hogy mindent lehet mindenre használni, hogy az adott lefedendő terület nagysága határozza meg a technológiát. Ill. az, hogy hányan/milyen sűrűn laknak adott területen. A nagyobb freki nem terjed olyan messzire, kisebb területre elég csak, a kis freki elmegy messzebbre. Városon kívül így ritkábban kell adótorony. Tehát városon kívül kis, városban nagy freki a jobb. Ja és a nagy freki érzékenyebb az útjába lévő tereptárgyakra. Pl. pincébe nem lesz 3g/4g 2600-on, de 900-on még telefonálhatsz vagy netezhetsz ha ott is szolgáltat a szolgáltató és tudja a telefonod a szabványt. Ezért hagyják meg a 900-at telefonálásra a városban és az 1800/2600 meg net. A magasabb frekinek jobb a "minősége" is, tehát több adat fér át rajta, gyorsabb netet lehet ráültetni. Így a 2600-on szinte csak LTE várható.
    De minden szolgáltató az általa rendelkezésre álló frekvenciatartomány függvényében osztja el a net/telefon frekiket.

    Én így tudom. De javítsatok ki ha máshogy lenne.

    Azt leírhatná valaki nekem (vagy link), hogy melyik szolgáltatónak, melyik frekvencián, milyen széles tartománya van! Erre kiváncsi vagyok! Nagyon köszönöm előre is aki tud segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák