Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peanar

    senior tag

    válasz HKorn #332 üzenetére

    Tisztában vagyok ezzel! Amíg az alapfunkciók is megbízhatatlanul működnek, addig nagy elvárásaim nincsenek az órával.

    2024-ben vicc egy órától is, hogy az idojárás helymeghatározása kb 50km-el mellé lőjön.
    Hiába futtatom le a jelenlegi hely frissítését, megkozelítőleg sem tudja belőni a tartozkodási helyemet.

    A fejlett alvásfigyelője szintén egy vicc, szoftveresen nulla. Éjjel ha felébredek, megemelem a kezem és megnyomok az órán egy gombot ami nem más mint a világítás, az óra gyönyörűen úgy rögzíti hogy én abban a pillanatban is aludtam.

    Amikor a kislányom született, az időpont bele esett az első beállításkor muszáj vagy megadni hogy mettől meddig alszol időpontba.Feleségem riasztott hogy akció van (mivel nem maradhadtam bent vele, így anyukámnál húztam meg magam, aki nemegész 2km-re lakik az adott korhaztól), én azonnal pattantam, sietve legyalogoltam az előbb említett távot, az óra a move iq által rögzítette ezt a "sétát", de balfasz módon szoftveresen nem tudta összehangolni a fejlett alvásfigyelőjével, így közben az óra azt mutatta hogy alszom, valamint felajánlotta hogy manuálisan megszakíthatom az alvást (watta fák, alvajáró vagyok😁 ).
    Ezt nemrég is eljátszotta, hamarabb kellett kelnem mint szoktam, illetve mint ami be van állítva (6 óra helyett 4 órakor), megtettem 42km-t a munkahelyig, és mikor ránéztem az appban a mégis mennyit 😴💤 rubrikára nem volt feldolgozott adat, mikor az órán tettem ugyanezt, felszólított hogy szakítsam meg manuákisan az alvást....szoval👍

    A megmászott emeletek számával is zavarban van (itthon), a kb 3-4m szintkülönbséggel nemigazán tud mit kezdeni....a kedvencem pl mikor 6x felmentem, de csak 2x le😁
    Könyörgöm, legalább szoftveresen ne engedjék ilyen baromságokat írnia.

    Szóval nem, csodákat már nem várok az órától....csak annyit hogy olykor ne merüljön mint a veszedelem :D

    [ Szerkesztve ]

  • <Adamsky>

    nagyúr

    válasz HKorn #332 üzenetére

    " ... de botrány pontatlanul mér ... "
    Pontatlannak nem mondanám (bár nincs is mivel összehasonlítsam). Inkább az a gond, hogy sokszor nem sikerül neki a mérés. Legalábbis nálam. Nyugodtan ülök az asztalnál, mérek, a végén mégis azt írja, hogy nem sikerült. Szorosabbra húzott óraszíjjal viszont össze szokott jönni a dolog. Szóval én már csak ezért sem kapcsolom be, mert 100-ból, ha egy mérés jönne neki össze napközbe. Vagyis 99 esetben csak feleslegesen "enné" az akkumulátort (plusz tudom, hogy szerencsére nincs ilyen gondom...).

    #333 peanar
    Az időjárás app / lokáció dolgot szerintem már beszéltük. Eleve nem frissíti magát valami gyakran, tehát pl. ha az ember autóval megy, akkor tuti nem azt fogja az órán látni, ahol épp jár.
    A másik a szolgáltatás / app (a "belső"-re gondolok). A Garmin sajátja nála 1-2 napig működött (már nem is nagyon emlékszem rá...). Szinte azonnal ment fel egy olyan óralap, ami Openweather-t tud. Ugyanattól a készítőtől feltettem egy widget-et is (Universal Widget a neve), amiben akár force-olni is lehet a frissítést. Nekem spec. azt a várost írja kis most, ahol vagyok. Ja, a Garmin-os időjárás app-nál (ezt azt hiszem írtam is anno) azt is el tudom képzelni, hogy nem ismeri azt a kisebb várost / falut, ahol van az ember, ezért valami teljesen mást ír ki.
    Valamint mintha valahol azt olvastam volna, hogy a lokációs infót a telefontól kapja az óra (majd ha lesz egy kis idő utána nézek ...)
    Move IQ: sose használtam. Tudom, te bekapcsoltad, hogy ha már van, akkor tegye a dolgát :) de én egyfelől nem hiszek abban, hogy egy óra (nem csak ez, egyik sem) ki tudja találni, hogy én most mit is csinálok, és meddig. Éppen ezért azt sem akarom, hogy "összeszemetelje" az edzés naptáram mindenféle bejegyzéssel.
    Ez a Move IQ vs. alvás érdekes. Sose futottam ilyenbe. Viszont nálam szerencsére nem is dobja le a láncot, ha azt tapasztalja, hogy bizony nem este 10-kor feküdtem le, ahogy tegnap (izé, ma) sem, hanem f2-kor. Nálam a mai éjszakát egész pontosan hozta pl.
    Lépcsőzés: azért ez is olyan dolog, ami vagy működik, vagy nem (inkább nem). De én itt se vártam csodát. Ebben más óra sem jó / jobb.

    " ... szakítsam meg manuákisan az alvást ... "
    :Y na, ilyennel még nem találkoztam.

Új hozzászólás Aktív témák