Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chaser

    titán

    válasz hcl #20481 üzenetére

    darabra annyira rengeteg nekem sem - bár kinek mi az :d -, de az utolsó az elég sokba került fene a p_csáját :)

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

  • fatpingvin

    őstag

    válasz hcl #20481 üzenetére

    egy kicsit biológusként belepofáznék :) az emberi szem felbontóképessége nagyjából egy szögperc, ami egy egzakt távolságkoordinátára vetítve azt jelenti hogy ha valamit egy méterről nézel, akkor két pont amit még különállónak tudsz látni az durván 270 mikron távolságra van egymástól. ezt tetszőlegesen skálázhatod aránypárral ahogy szeretnéd, ezzel nagyjából meg tudod mondani mi az a felbontás aminél nagyobbat adott távolságban már nincs értelme.

    4K 5 colon egyáltalán nem hülyeség néhány speciális esetben ha utánaszámolsz. hosszabb oldala a screennek ugye így durván 69.2 mm, amin van ugye 4096 pixel, ez egy pixel méretére durván 16.9 mikront ad ki. aránypárral visszaszámolva, kijön hogy durván 62.6 milliméterről még láthatóak a pixelek.
    ilyen kijelzőparamétereket leginkább egy high-end VR szemüvegben tudok elképzelni.

    házi feladat az olvasóknak: a humán látótér ismeretében kiszámolni milyen felbontásúnak kell kennie annak a kijelzőnek amivel a teljes látóteret le lehet fedni anélkül hogy a júzer látná a pixeleket :D horizontális látószög amximuma 210° körül van, a vertikális kb 170°, méréstechnikától függően de ezek a maximumok.

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák