Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Doki16

    addikt

    Pár hónapja történt eset. Van egy kollégám akit gyakorlatilag csak innen ismerek. Persze a cégnél már elterjedt, hogy én értek a gépekhez ezért ő is betalált engem. Az említett kollégám jön, hogy nagyon lassú laptopja mit lehetne vele kezdeni. 6 éves sima euronicsból vett akkor sem túl jó gép. Mondom ezzel már sok mindent nem lehet kezdeni max egy SSD bele meg egy friss windows. Hozd a gépet veszek bele SSD-t és rakok rá windowst ennyi meg ennyi lesz. Hát azt inkább mégse, mert az sok meg most nincs rá. Eltelik egy hét hív, hogy baj van mert nem jó a gép. Valami ismerőse szerzett egy SSD-t, de lassabb mint előtte pedig windowst is telepítettek rá. Jól van, hozzad megnézem. Amikor megláttam, hogy az amúgy is kicsi 128-as SSD ketté van particionálva és szerencsétlen Windows 7-nek (ami nagyon nem volt friss verzió) mindössze 20 GB-on kell nyomorognia kicsit kikerekedett a szemem. Kérdeztem, hogy ezt most mégis miért így, hát mert kell a zenéknek meg a filmeknek a D meghajtóra hely. Azt felejtsd el nem lesz jó, újrarakom a friss Windows-t és egy 128-as partíció lesz. Megcsináltam még aznap. Erre küld egy listát messengeren, hogy milyen programok kellenek rá, mert én úgyis megtudom oldani gyorsba. Mondanom sem kell, hogy ezer féle hülye dolog kellett neki amit innen onnan tudtam összekukázni. Már egy fél napom elment a géppel. Kész, jöhetsz érte. Beállít, nyújtom a gépet és a kezem az árért amiben megegyeztünk. Erre belecsap a kezembe, köszi helló és már rohan is ki a lépcsőházból. Rendesen lefagytam.

    Eltelt 1 hónap. Csak nem jó a gép, vett egy másikat a juronicsbe, de nincs rajta semmi oldjam már meg megint. Itt már kicsit kiakadtam, de mondom legyen. Mi kell rá? Hát windows meg jön a lista a rengeteg különféle programról. Okés, semmi gond. Mivel egy fél napom elfog ezzel menni ezért 5k Ft lesz. Válasz: Jah hát arra most nincs pénz én azt hittem megoldod, mert kollégák vagyunk. Hozzáteszem, hogy egy cégnél dolgozunk, de teljesen máshol. És a legdurvább a sztoriban, hogy most vett egy tizenmilliós lakást, új kocsit és épp indult a két hetes nyaralására, azért kellett volna gyorsba megcsinálni a gépet.

    [ Szerkesztve ]

    A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

  • Doki16

    addikt

    válasz Lord Myn #441 üzenetére

    Másodszorra már nem csináltam meg, pont azért közöltem jó előre az árat, nem is kellett már neki így. Megoldotta valami haverral okosba.

    Az első esetnél is közöltem vele, hogy mennyi lesz a mutatvány, de ahogy írtam is gyakorlatilag ahogy kitépte a kezemből a gépet már el is rohant. Köpni nyelni nem tudtam.

    A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

Új hozzászólás Aktív témák