Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz icemad #27 üzenetére

    Nagyot fordult már azóta a világ, manapság inkább már fordítva szokott ez lenni. Ezért volt kénytelen megírni a Microsoft a WSL-t.

    A példád azt feltételezi, hogyha nincs meg az adott program Linuxra, akkor az ne működne Linuxon - de ez tévedés, mert Linuxon általában futnak a Windowsos programok és játékok is. Előfordulnak olyan programok persze, amik Linuxon nem fognak elindulni, hiszen a Linux sem mindenható.

    De ez Windows és Windows között is igaz. Például egy 20+ évvel ezelőtt XP-re visual basicben, meg hasonló szörnyűségekben megírt mindenféle csoda program a beépülő activex meg ole cuccaival Win11-en se fog működni.

    100% kompatibilitás nincs se hardver, se szoftver területén. A Linux ebből a szempontból inkább jobb, talán hogyha az összes rendszert, programot, stb egymás mellé tennénk, ez adná a legjobb eredményt, de nyilvánvalóan lehet számos példát találni az ellenkezőjére is.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák