Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    "Viszont az OEM-nél a vásárlásó a felelősség, hiába garanciális az alaplap, ha nem a gyártó adta, mellékelte a termék mellé, ha az alaplap meghibásodik és cserélni kell, akkor az OEM kulcs is oda!"

    Nem feltétlen mióta Windows 10-től a Microsoft-fiókhoz is kapcsolható a digitális licenc, + ott van a telefonos újraaktiválás lehetősége is (bővebben).

    Az eredeti cikkből a telepítési adathordozó (pendrive) elemzése kimaradt, de ahogy olvasom most pótolva lett, szuper. :C
    Ahol az RTM = 21H2 verzió, a pendrive meg ugye gyárilag (firmware szinten) írásvédett, hogy ne tudja vírus vagy egyéb módosítani a telepítő tartalmát. Na persze így frissíteni sem lehet az aktuális 23H2 verzióra, de azért ez nem akkora probléma, mivel ugye használható másik telepítési adathordozó is, de akár a 21H2 verzió telepítése után is frissíthető a rendszer 23H2 verzióra, stb.

    Igen, ha valakinek biztosan működő és jogtiszta Windows szoftverlicenc kell reális áron, akkor kb. ennyire kerül újan (nem használtan, az olcsóbb) egy Pro Retail kiadás. Na persze lehet venni pár ezresért, 2 csoki áráért is Windows termékkulcsot, csak azoknál ugye nem feltétlen teljesülnek az előbbiek, meg nem ritka hogy Retail helyett MAK termékkulcsot küldnek amit utólag letilthatnak ha túllépi az aktiválási limitet, Windows 10/11 helyett Windows 7/8/8.1 termékkulcsot amivel ugye már nem fog működni a Windows 10/11 aktiválása, stb. :D

    A linuxos trollkodással meg ne foglalkozz, ha valaki jogtiszta Windows Retail licencet akar venni reális áron és Windows 11-et használni, akkor hadd vegyen már azt és hadd használja azt.

    Egyébként gratula a cikkhez / bejegyzéshez, köszönjük! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák