Új hozzászólás Aktív témák

  • sidhe

    tag

    válasz FTeR #6 üzenetére

    igaz, elfelejtettem, hogy a getfirefox-os banner (asszem) penzkeresos, de sokan ingyen teszik ki, csak mert. alapbol ezekre gondoltam, de nem tudom pontosan milyen aranyban talalhato ilyen a weben. (too cool for ie, stb stb)

    sőt az a nagy helyzet, h egy weblap fejlesztését az határozza meg, h a kereső motorok (főleg google) hogyan szereti. a browser kompatibilitás (és tudás) csak ezután jön, a szabványosság (ajánlat követés, nincs szabvány...) meg csak egyfajta útmutató (hiába valid, ha a böngiben nem a várt eredményt hozza és fordítva).

    nem is allitottam ennek ellenkezojet, egyszeruen csak idegesito, hogy ami ff-ben mukodik, az ie-ben esetleg nem (gondolom ez visszafele is igaz). lehet, hogy az ie6 kornyeken milyen szabvanykoveto volt, de irrelevans, ha megnezzuk azota a szabvanyok mennyit fejlodtek.

    Egyaltalan nem ketlem, hogy csinaltak jo dolgokat, es nem is akarom ugy beallitani, mintha egy alapvetoen rossz termek lenne (VML peldaul szinten IE5 talalmany, erdekes, hogy a tobbiek nem voltak hajlandoak tamogatni anno).
    elkeserito raadadul, hogy mennyire kevesen valtanak ie6-rol, es ha ez a tendencia lesz ervenyben a 8-asra is, akkor az eletben nem lesz nativ SVG-nk :(

    Mindent osszefoglalva valami olyasmit akartam mondani, hogy a fejlesztok jo resze ff-et hasznal, valamilyen okbol (multiplatform, szabvany stb). Nekik rossz az, hogy az IE ennyire nem kooperativ, es ezert egy suttogopropaganda is elindult a firefox terjesztesere. Szerintem. De kivancsi lennek a valodi indokokra, mennyire fedhetik az ilyen elmeleteket.

Új hozzászólás Aktív témák