Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz sidhe #5 üzenetére

    tekintve, h ezek a reklámok nem ingyé kerülnek ki (főleg, ha google toolbaros verzióról van szó), így teljesen mind1 a fejlesztő mit gondol. az értékesitési részleg fogja eldönteni milyen bannerek kerülnek ki.

    sőt az a nagy helyzet, h egy weblap fejlesztését az határozza meg, h a kereső motorok (főleg google) hogyan szereti. a browser kompatibilitás (és tudás) csak ezután jön, a szabványosság (ajánlat követés, nincs szabvány...) meg csak egyfajta útmutató (hiába valid, ha a böngiben nem a várt eredményt hozza és fordítva).

    ugyan semmi sem menti fel az ms-t, h elhanyagolta az IE-t, de sokan szeretnek megfeletkezni róla, h az ie6 a megjelenése környékén a legszabványkövetőbb böngi volt. sok eltérés is azért van benne, mert pl beta állapotúak voltak a mostanra már kiforrott** ajánlások.
    persze sok olyan van, ami egyébként is már benne volt és az w3c vette át kicsit módosítva rajta. vagy ott van pl a XMLHttpRequest (AJAX) ami ie5 ('95) ms találmány, amit az ff vett át némiképp módosítva és a mai napig nincs hozzá végleges ajánlás*** (ezért is nincs belőle normális változat az operában).

    **nem mintha ennek bármi értelme lenne. évekig tervezgetnek, aztán félbehagyják, majd köv. verziót még be sem fejezik, de már az azt követőn dolgoznak... (CSS 2.0->2.1->3.0)
    ***ECMA script ugyan szabvány, de ez már nagyon messze vezet : )

Új hozzászólás Aktív témák