Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Har_melin

    addikt

    válasz moonman #24 üzenetére

    1. Tudomásom szerint a Home Basic nem támogatja a több processzoros / többmagos processzoros folyamat megosztást. Ha tévednék, örülnék neki.

    2. Igen, biztos, bár ez még a winfs beépítését szorgalmazó időkben volt.

    3. Igen. Szoftvereket arra platformra fejlesztenek, amire a/ érdemes, b/ kihasználja. Amíg a 64 bites Windows aránya marginális, addig nem éri meg a nagyobb fejlesztőknek külön bajlódni vele. Hardver driver oldalon dettó, bár ott van valami előrelépés. Nem vagyok szoftverfejlesztő, de gondolom, némi oka lehet annak, hogy nem ajánlják 64 bites verziók futtatását és 32 bites rendszeren.
    Egyébként hadd hívjam fel a figyelmedet már önmagában arra a technikai anakronizmusra, hogy már legalább egy éve sehol nem kapsz olyan PC-s rendszert, aminek a processzora ne támogatná a 64 bites OS-t, de a vadiúj, a jövőt jelentő Vista még mindig nem. Hangsúlyozom, az alapból való támogatásról beszélek, nem arról, hogy mazochisták vagy érdeklődők külön keresgélés után rendelhetnek ilyent is!

    4. Tájékozódtam. Ha tudsz olyan újdonságot mondani, amiért vagy megéri lecserélni egy bejáratott, működő XP-s rendszert vagy megfizetni a Vista többlet hardver-igényét egy új rendszernél, akkor tágra nyílt szemekkel olvasom. Egyedül a virtuális mappák bevezetését érzem valóban jó fejlesztésnek, de nem tudom, hogy ezek kezelése mekkora erőforrást igényel (háttérben futó, memóriafaló, de lelőhetetlen taskok, stb.). A kezelőfelület átdolgozása, az Aero, a gadgetek és a többi cucc vagy elérhető már ma is XP-re, vagy inkább kötelező ''csináljunk már valamit, hogy elmondhassuk, hogy csináltunk valamit'' izzadás.

    5. Pontosan miért is nem? (A bevételt nem számítva?)

    Védd a fákat - egyél hódot!

Új hozzászólás Aktív témák