Új hozzászólás Aktív témák

  • joghurt

    addikt

    Egy általános kérdés, a szoftverek értékesítésével kapcsolatban: Ahhoz, hogy ''megvegyem'' a szoftvert, el kell fogadnom a gyártó feltételeit (EULA). Ebben olyan feltételeket kényszerítenek rám, amik más terméknél röhejességük miatt tarthatatlanok lennének.
    Úgyismint:
    - A termék gyártója nem vállal semminemű garanciát arra nézve, hogy a program azt fogja csinálni, amivel hirdetik, amiért megvettem. Jogi szempontból akár egy ''Hello World!'' programot is adhatnának szövegszerkesztő helyett. (Nyilván ha ennyire szélsőséges lenne a helyzet, akkor egy idő után senki sem venné a cég termékét, de bizonyos szintű átveréseket mindenki kénytelen lenyelni.)
    - Nem tulajdonjogot, hanem csak használati jogot szerzek, azaz a pénzért megvett dolgot nem adhatom el, ha nekem már nincsen rá szükségem, vagy nem vagyok vele elégedett (ld. fent!)
    - A szoftverekre semmiféle garancia vagy jótállás sem vonatkozik. Ha valami nem működik, kénytelen vagyok eltűrni, de még azt is le kell nyelnem, ha a program okoz nekem valamilyen kárt (pl. adatvesztés). Ld. EULA.

    Tudom, kis ország vagyunk, ezek a cégek meg a teljes magyar költségvetéssel egyező éves forgalommal bírnak. De nem lehetne legalább szóvátenni a dolgot?

    A tej élet, erő, egészség.

Új hozzászólás Aktív témák