Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tithian

    őstag

    válasz ngabor2 #18 üzenetére

    A maradék a nem klasszikus zenének minősülő kiadványok után osztódik szét.

    </örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

  • PapaMaci

    őstag

    válasz ngabor2 #147 üzenetére

    Bocs!
    A házaspár már 24 órája autózik. Mivel mindketten holtfáradtak, elhatározzák, alszanak négy órát, aztán folytatják útjukat. Bemennek az első hotelbe, kérnek egy szobát, majd négy óra múlva mennek a recepcióhoz fizetni. A számla 350 dollárról szól, amit a férj kicsit soknak talál. Hívja az igazgatót és reklamál:
    - Miért ilyen drága a szoba, hiszen csak négy órát töltöttünk itt?
    - Tudja, ez a legolcsóbb szobánk. Szállodánk rendelkezik egy nagy úszómedencével, konferenciaközponttal, szaunával, így a szobák ára is ennek megfelelő.
    - De mi nem vettünk igénybe semmilyen szolgáltatást!
    - Az lehet, de a lehetőségük megvolt!
    A férfi még vitatkozik egy darabig, aztán feladja és kiállít egy csekket. Az igazgató megnézi, majd felháborodva mondja:
    - De ez a csekk csak 100 dollárról szól!
    - Igen, 250 dollárt számítottam fel Önnek a feleségemmel töltött buja éjszakáért.
    - De én nem feküdtem le a feleségével!
    - Az lehet, de a lehetősége megvolt...


    Egy kicsit analógnak érzem ezt a témát a parkolótársaságokkal. A timeshifting teljesen olyan, mint a parkolójegy hátoldalán található reklám :)

    ...mint az közismert...

  • bbchris

    senior tag

    válasz ngabor2 #159 üzenetére

    Rendben . Rádbízom a döntést . Ha úgy gondolod akkor nyugodtan . Tényleg egy kicsit erős volt . Sorry , máskor tényleg egy kicsit normálisabban írok .

    Akkor valahogy így . SZóval sajnos túl megadóztatnak minket . Mindenre amire lehet jogdíjat vetnek ki mert túl sok már akiknek tiszteletdíj jár . És nem elég hogy a vállalkozásokat megadóztatják már és a zöme részt csődközeli helyzetben van erre még ha szeretnél valamit vásárolni még azon is adó van . Teljesen jogtalan pl a fényképező Sd kártyáján is az adó , mert milyen szerzői jogot sértek azzal hogy fényképezem a saját családtagokat vagy a zöld természetet és nem használom fel sehova . Ezeknek az embereknek a feneketlen kassza sem elég , túl sok az énekes is akik nem akarnak dolgozni és egy albummal meggazdagodni . Ezzel csak az lesz a baj hogy nem lesz termelő réteg és nem lesz kitől elvenni . A vállakozások nagyrésze ezért kikényszerül Szlovákiába mert ott kevesebb az adó , nincs súlyadó sem iparűzési adó . És fele a járulék . Sokan elkezdtek az önnálló ellátásba azaz biztosításokat kötöttek amik majd jóval többet hoznak mint a járulékos nyugdíj . Bíztunk Sólyom Lászlóban aki azonban szó nélkül aláírt mindent így nagy valószínűséggel tönkretéve a kisebb vállakozásokat .

    Nem kell azon sem csodálkozni hogy rengeteg a másolás , mivel olyan horribilis árért akarnak mindet adni hogy az valami félelmetes , azért ne kerüljön már egy DVD 7-8k -ba . Ja és ami nagyon bosszant hogy miért vannak még mindig FELIRATOS DVD - k ????? Mikor a moziban szinkronosan vetíti 5.1-ben .

    Na valahogy így próbáltam leírni , bocs a kitörésért , sajnos eléggé csalódott vagyok én is mikor mindenhol látom hogy fejlődik kint a vállakozások jórésze itt nálunk meg mindenféle adó miatt fogalmam sincs mi lesz . Erre ha akarsz videómagnót venni azon is adó csücsül , nem elég az ÁFA .

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák