Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackWoOd

    aktív tag

    válasz bambano #31 üzenetére

    Öööö...

    Kicsit félre tetszel érteni amit írtam.

    Leírom kifejtve inkább: Bizonyos területeken kénytelen vagy már megírt, működő szoftverhez olyan mértékben hozzányúlni, amelyre a tervezéskor és a megvalósításkor nem számítottál (pl. új funkció vagy igény miatt) és erre nem áll rendelkezésre az amúgy szükséges idő.
    Van 2 választásod: vagy addig programozol, amíg lefordulsz a székről és egy brilliáns megoldást alkotsz, vagy csak 8 órát dolgozol és valami bulldog (szómagyarázatként lásd tbs hozzászólását) módszerrel átalakítod a meglévő kódot (ami ugyanúgy helyesen működik).

    Mint mondtam, az elmélet és a gyakorlat jelentősen eltér.
    (Főleg a rendelkezésre álló időben és abban az apróságban, hogy nemegyszer a program(rész) tervezésének kezdetekor fennálló körülmények a tervezés végére akár gyökeresen megváltozhatnak. - Vajon miért is népszerűtlen terület a pályakezdő programozók körében az ügyviteli terület (ma, Magyarisztánban)? ;) )
    Tudjuk, mi lenne a kívánatos és professzionális, de a muszály nagy úr és a felhasználó kizárólag az eredményt kell, hogy lássa.

    Én nagyon örülnék, ha lenne idő mindennel molyolni és frappánsabbnál frappánsabb megoldásokat gyártani, csak ez sajnos nem idő és költséghatékony. Ehhez még hozzáveszed, hogy momentán IRL pejacgazdaság van és máris világosabb a képlet.
    Nagyon nem irigylem azokat, akik szép nagy team-ekben dolgoznak és nem a programok egészét látják, csak egyes funkciókat tolnak a képükbe, tisztességes specifikációkkal, hiába tudnak szépen agyalni hiper-szuper-csillivilli megoldásokon.

    [Szerkesztve]

    < ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >

Új hozzászólás Aktív témák