Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz #54715584 #2 üzenetére

    Az elég relatív hogy hogy állunk. Itt a keleti eu régióban mindig is jól álltunk a környező országokhoz képest, lemaradás mindig is a nyugat EU, észak amerikai, fejlett ázsia országokhoz képest volt. Ezekben az országokban úgy 2x nagyobb a szélessávú internet penetráció, a toplistás élenjáró államokban 3x-os.

    Kétszeresne növelni a szélessávú net számosságot idehaza időt kíván, minimum 3-4 év vagy több, annyi kell hogy elérjük a nyugati államok jelenlegi szintjét, persze ez idő alatt ők sem fognak állni és várni hanem tovább fejlődnek arra a szintre ahol most a top elit jár. Persze ha ez megtörténik akkor már 2x-es lesz a lemaradás, hanem csak 1.5-es és az évek során és még tovább fog csökkeni hisz a fejlett államok piaca egy idő után telítődik így náluk hamarabb kezd csökkeni a növekedés üteme majd végül megáll, ekkor lesznek igazán beérhetők.

    Az igazi probléma az hogy mire eljutunk majd oda hogy a számosság terén kezdjük utolérni a fejlett országokat, addigra a számosság mint mutató egyre kevésbé lesz érdekes. Hisz ahol már közel elérik a piaci telítettséget és már nincs hova növekedni ott másik utat fognak keresni. Ez pedig arról fog szólni hogy számosság helyét át fogja venni a minőségi jellemzők szerinti csoportosítás.(ugyanúgy ahogy a modemes számosság is egy idő után kikopott, érdektelenné vált) Akkor már az lesz a sláger mutató hogy a meglévő szélessávon belül hány szazalékot képvisel a már átépített, optikai alapú infrastruktúra és mennyit a régi réz alapú.

    A fejlett országokban van ahol már több éve elkezdték, van ahol most kezdik vagy rövidesen az elkövetkezendő években az áttérést a távközlési infrastruktúra réz alapú korszakából az optikaiba. Ez elég hosszú 5-10 akár 15-20 éves áttérési időszak lesz épp ezért minél hamarabb el kell kezdeni és minél nagyobb tempbóban kell végrehajtani hogy mielőbb a végére érjenek.

    Mire mi előfizetőszám számosság alapján elérünk oda hogy kezdünk felzárkózni a fejlett országok szintjére, addigra már a minőségi jellemzők fognak dominálni és azon a téren ugyanúgy jelentős lemaradásban leszünk, mint most számosságban.

  • #54715584

    törölt tag

    válasz #54715584 #2 üzenetére

    huuh, szep hosszu hsz :) es egyet is ertek
    remelem azert folyamatosan fejlodunk, majd fokozatosan felzarkozunk
    azert az elmult 2 evben elkezdodott vmi

Új hozzászólás Aktív témák