Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsiga667

    addikt

    válasz WN31RD #6 üzenetére

    Ööö... :B :o
    Ahogy utánaolvastan a neten (többek között a hírben szereplő linken is), azt írták hogy a shimgvw.dll a problémás, ez kapott szépen egy 'regsvr32 -u'-t meg egy átnevezést. De ha nem ezzel van a baj akkor max visszaállítom, fél perc. Viszont a Win eddig nem hiányolta, pedig a hotfix miatt restart is volt. (Nem állította vissza automatikusan. :) )

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz WN31RD #6 üzenetére

    valoszinu, hogy a shimgwv.dll-t pucolta le, amivel jol kinyirta a kepnezegetot, de bongeszes kozben ugyanugy veszelynek van kiteve

    egyebkent meg nem bug, ficsor => Bovebben: [link]
    This was not a bug; this was something which was needed at the time


    [Szerkesztve]

  • joghurt

    addikt

    válasz WN31RD #16 üzenetére

    Kritikus biznisz szoftveres gépen nem állunk le böngészni, még kevésbé nyitjuk meg egy e-mail csatolmányát.

    A tej élet, erő, egészség.

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz WN31RD #18 üzenetére

    igen olvastam, es szerintem a ketto ugyanaz
    kerdes az, hogy a bad design mit jelent: azt, hogy figyelmetlensegrol, felelotlensegrol van szo, vagy azt, hogy 16 eve, mikor a virusok meg floppy-n utaztak, senki nem sejtette, hogy valaha az interneten ilyen ''lukakat'' kihasznalva fognak terjedni?

  • WN31RD

    addikt

    válasz WN31RD #16 üzenetére

    Kiegészítés:

    Egy rendszergazdát nem az érdekli, hogy a fix a világ összes számítógépén az összes létező szoftverrel kompatibilis-e, hanem csupán az, hogy az általa karbantartott rendszereken jól működjön. Ezt pedig ő, házon belül, akár könnyedén és gyorsan tesztelheti, nem indokolt tehát, hogy arra kelljen várnia, amíg a Microsoft egy sor olyan tesztet elvégez, amely az ő rendszerét nem érinti.

    A nem kritikus alkalmazásokat futtató gépeken még inkább indokolt lehet egy ilyen fix mihamarabbi feltelepítése. Lehetséges ugyanis, hogy az a helyzet, hogy ha néhány nem kritikus gépen néhány funkció vagy akár az egész gép átmenetileg működésképtelenné válik, az sokkal inkább elfogadható, mintha ugyanezen gépek férgeket, spyware-t, stb-t kezdenek terjeszteni a belső hálózaton. Persze lehet tűzfal, meg vírusirtó, meg minden, de ezek is csak csökkentik a kockázatot, nem megszüntetik.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

  • Sipi

    addikt

    válasz WN31RD #28 üzenetére

    Ehhez mellesleg megjegyezve: rengeteg olyan hiba létezik, amelyre nincs hivatalos fix. A Techneten azonban megtalálható a leírásuk, s az is, hogy a Microsoftot kell megkeresni, mert nem hivatalos folt létezik rá, csak még nem tesztelték hónapokig.
    Ez - akárki akármit mond, s próbálja elkenni - igen nagy hiba. Ha egy nem Microsoft-alkalmazott pár órán belül képes volt egy olyan hotfixet megírni, ami eddig minden tesztelt gépen hibamentesen fut, akkor ugyanezt hivatalos forrásból is elvárnám.
    Az nem ''érv'', hogy biznisz gépen nem illik böngészni. Ez nem csak böngészésnél jelent gondot, hanem bármilyen kép megnyitásánál.
    Ha a bizniszgépre kötött kliensek fertőződnek meg, akkor hiába mondogatom magamnak, hogy nincs gond, mert a szerveren nem nyitottam meg semmit, ha a kapcsolódó kliensek kinyírják a szervert is... Ráadásul belső hálón tűzfalazni sem lehet túl nagy eredménnyel.
    (Gondolok itt arra, hogy pl. a Windows Network, SQL Server, levelezési portokat nem okos dolog lezárni.)

    Ja, sajnos a vírisirtók intenzív frissítése sem tuti megoldás. Mivel a hiba már ismert, ráadásul könnyen bármit meg lehet vele valósítani, nem lepne meg, ha napi pár száz variánst generálnának egyes cracker-csoportok. Erre egyetlen vírusirtó sem tud rendesen felkészülni.

    Sipi

    [Szerkesztve]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz WN31RD #38 üzenetére

    tudom, nem is a moderacio szempontjabol ertettem a ''megengedett''-et, hanem ugy, hogy ha O megengedi maganak, akkor en reagalni fogok
    tovabba nem kell kulon kiemelned ''(igen, te is, VladimirR)'', tudom nagyon jol, hogy ram is vonatkozik, tudom, hogy ha szankcionalasra kerul a sor, en sem leszek kivetel (sot, tudom, hogy oromodet leled benne, ha engem kimoderalhatsz ;]), de hogy a Te szavaiddal eljek, baromira nem erdekel

    p.s.: kosz a linket


    Sipi: imho valami koztes megoldas kellene, mert az sem elfogadhato, hogy kiadnak egy teszteletlen frissitest, fuggetlenul attol, hogy az uzleti szoftverrol van-e szo, vagy sem - foleg a hulye jenkiknel, ahol minden szarert pert varrnak a nyakadba (jajj a kisfijamnak az ujj windoze peccs mijatt elszallt a hazifeladatja, es ezert egyest kapott - sokmilliot kovetelek a figyelmetlenseguk, nemtorodomseguk miatt :DDD)
    szoval marad a nemhivatalos pecs, esetleg akar a ms kezebol is (bar nem tudom, hogy Ok szoktak-e ilyet), meg a kulonfele workaround-ok

    [Szerkesztve]

  • zsiga667

    addikt

    válasz WN31RD #44 üzenetére

    Az időkorlát dolgot értem. De mondjátok már el hogy hogyan is néz ki egy ilyen patch tesztelése, mert mostmár tényleg nem értem. :F Mi köze van egy program tesztelésének ahhoz hogy egy program megírását nem lehet végtelen sok darabra szétszedni? (Mert ez világos még sz én sötét, programozáshoz igencsak minimálisan értő agyam számára is.)

  • Gregorius

    őstag

    válasz WN31RD #24 üzenetére

    Felelőtlenség továbbá az, hogy a különféle képmegjelenítő szoftverek (gondolok itt pl. az IE-re) hajlandóak egy nem WMF file-ként megjelölt (pl. .jpg kiterjesztést viselő vagy image/jpeg content-type-pal rendelkező) képet WMF-ként értelmezni
    Legjobb tudomásom szerint egy rendesen felpeccselt IE hatszor megkérdezi, hogy biztosan meg akarod-e nézni azt az objektumot, amit ő másnak ismer fel, mint amilyen content-type-pal jött. Bár ez lehet, hogy csak 2003-on alapbeállítás.

    Ezt pedig ő, házon belül, akár könnyedén és gyorsan tesztelheti, nem indokolt tehát, hogy arra kelljen várnia, amíg a Microsoft egy sor olyan tesztet elvégez, amely az ő rendszerét nem érinti.
    Akár könnyedén és gyorsan tesztelheti az éles rendszer megbolygatásával. Ami az éles rendszer működésképtelenségéhez vezet. Vagy ha van párhuzamos test environment, az nem feltétlenül tükrözi pontosan az éles rendszer viselkedését. Aztán amikor kijön a végleges folt, akkor ugyanezt a tesztelést elvégezheti még egyszer.

    A nem kritikus alkalmazásokat futtató gépeken még inkább indokolt lehet egy ilyen fix mihamarabbi feltelepítése.
    Erre valók a workaround-ok. Már sok van a neten. Mit érne eggyel több feature-tiltó?

    Ha 10.000 ember állítasz rá, akkor sem lehet ilyet gyorsabban csinálni.
    Sőt, abból a 10 000-ből 9 000 a maradék 1 000 elől fogja elszívni a levegőt/koffeint/hóvégi prémiumot, úgyhogy nemcsak lassabb lesz a folyamat, amiért egy csomó ember csak útban van, hanem még drágább is.

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz WN31RD #43 üzenetére

    jo, jo, csak annyi pingvinnel vitaztam mar, hogy nem tudom szamontartani, melyik kuldott el; anyamba, es melyik nem, igy mindenkinel megteszem ezt a megelozo lepest, hogy nekik mar ne kelljen ezzel faradniuk - szoval egyetertek veled abban, hogy a magatartasom nem mindig helytallo, viszont valtoztatni nem valoszinu, hogy fogok rajta (de ezt nem kivanom itt kifejteni, mert nagyon offtopic, es nem kivanom behozni a linux/windoze flame-et, meg hasonlokat - errol jut eszembe, miert nem vagy msn? mar az elejen ott akartam ezt intezni, hogy a topic-ot ne terheljem)

  • Eperfa

    tag

    válasz WN31RD #54 üzenetére

    ő 2003 alatt beszélt, ott sokkal sokkal szigorúbbak már az alapbeállítások is (meg nem tudom van-e + biztonsági beállítás IEben)
    az egy más kérdés h hány otthoni usernek van fent server 2003a :)

  • L3zl13

    nagyúr

    válasz WN31RD #58 üzenetére

    Esetleg ki tudnád fejteni bővebben a különbséget?

    Aki hülye, haljon meg!

  • L3zl13

    nagyúr

    válasz WN31RD #60 üzenetére

    Nos mivel a hírben nem szerepelt pontosabb infó a hibáról, még linken sem, ezért gondoltam hátha valaki kifejti a különbséget pontosabban.
    Linkelt oldalon, ugyan leírják, hogy mit csinál a javítás, de konkrétan a hibáról még ott sincs szó.
    Közben és is megtaláláltam a hírben szereplő hibáról szóló MS Security Advisory-t (ami egyébként nincs linkelve a hírben... :U), és ott is megerősítik, hogy két különböző hibáról van szó, de még ott sincsenek konkrétumok a hibáról.
    Végül a CERT oldalán találtam nagy nehezen további infót, amihez csak három négy oldalon kellett keresztülmennem. :DDD

    Aki hülye, haljon meg!

  • sidhe

    tag

    válasz WN31RD #149 üzenetére

    hmm maga a monopolium ennyire rossz lenne, es zsigerbol utaljak az emberek? Ez egy erdekes meglatas. De altalaban nem ezert szidjak, es utaljak a win-t, hanem mert ''nemmukodik'', meg ''lefagy'', vagyis mert nem hozza azt a mukodest, hogy ''hulye juzer'' is tudja hasznalni. Amit viszont elhisz, amikor megveszi a gepet.

    Engem az a fanatizmus ilyeszt meg neha, amivel olyan emberek viseltetnek a linux fele (pozitivan) es a win fele (negativan), akik igazan egyik rendszerhez sem ertenek, csupan rajottek, hogy van mas is.

    Mindig oda lyukadok ki, hogy sokkal jobb szamitastechnika oktatas kellene az iskolakba. Mamar a szamitogephasznalat iras/olvasas fontossagu kepesse valt szerintem

  • sidhe

    tag

    válasz WN31RD #152 üzenetére

    A monopólium szerintem nagyon-nagyon rossz, de ''az emberek'' nem ezt utálják, hanem a Windowst, pontosan az általad is említett jelenségek miatt. Ha napi szinten találkoznának más rendszerekkel, akkor azt is látnák, hogy máshol is vannak problémák, illetve kiderülne, ha összességében egyik vagy másik rendszer, esetleg bizonyos területeken, megbízhatóbban vagy kényelmesebben működne. Erre utaltam, amikor azt írtam, hogy ''sokkal inkább látnák a valódi előnyeit és hátrányait''.

    Viszont ez alapjan vajon elitelheto, ha valaki duhos az egesz rendszerre, es a microsoftot szidja? Hisz teljesen ertheto, hogyan jutott idaig, es nem is igazan lehet hibaztatni. Az erveleseddel egyetertek.

    Mindig az idióták a leghangosabbak...
    Viszont a kozosseget by def a leghangosabbak alapjan itelik meg.

    Teljesen egyetértek. Nagy hangsúlyt kellene fektetni a használható és nem csak egy szoftverhez kötött tudás oktatására. De ez elég reménytelennek tűnik a jelenlegi helyzetben...

    Sajnos remenytelen valoban. Viszont ez egy olyan helyzethez fog vezetni, ahol az informatikailag magasan kepzettek jobb pozicioba kerulnek (lasd irastudo irastudatlanok kozott).

  • raszputyin

    senior tag

    válasz WN31RD #152 üzenetére

    Nem hinném, hogy jó ötlet a számítástechnika bármilyen oktatásával terhelni az átlagemberek agyát. Elvégre mikor oktatják a TV vagy a mikró használatát? :F (Az autóét is csak azért tanítják, mert a téves használata életveszélyes, hidd el, ha nem lenne az, senki nem törődne ilyesmivel :P) A józan ész elég kell, hogy legyen az fokozatos megismeréshez -- ez nemcsak az egyszerűsége és a kényelme miatt jobb, hanem mert jobban is rögzül, amire az ember maga jön rá.
    Ebből a szempontból nagyon jó, hogy van egy közös, egységes platform, amin a nagypapa-nagymama, aki 50+ évesen látott először számítógépet, esetleg a gyengébb képességű/érdektelen egyén is jól eligazodik -- ne felejtsd el, hogy nem mindenkinek szenvedély a számítógép, van, akinek dögunalom, sőt, kínlódás minden perc, amit a megismerésével kell töltenie...
    Arról nem is szólva, hogy senki nem szereti annyira, ha multiplatform programot kell írnia. Ha nem lenne monopólium, akkor szvsz újra csak a kiváltságosoké lenne a számítástechnika, ami ma megengedhetetlen.
    Más kérdés, hogy nem ugyanaz egy despotikusan vezérelt, jellegzetesen és rossz értelemben nem-európai szellemiségű cég esetlegesen, toldozva-foltozva kifejlődött terméke, vagy mondjuk az Unix/posix (elnézést, ha rossz terminológiát használok, ebben abszolút nem vagyok otthon), amit az évtizedes tapasztalat, a felhasználói igény és az egyes független programozók/kisebb cégek alakítanak.
    De sztem komoly eredményt elérni csak teljes fájlformátum-, és nagyon komoly alkalmazás- és hardverkompatíbilitással (*) lehetne -- vagyis kellőképp reménytelen. Legjobb esetben partizánok maradtok/maradunk ;]
    A SuSE szellemiségében nagyon ígéretes vonal sztem, de mindig is úgy éreztem, hogy nincs renesen összedolgozva a felület a belsővel. Van, ami egyszerűen nem akar működni (és az én tudásszintemen nem javítható). Úgy érzem, a szilárdságért ridegséggel kell fizetni, míg a Windows gumiból van, a felhasználói programok mindig elvégzik a nekik szükséges változtatásokat (bár épp ezért egyszerre sok tucat programot telepíteni a legjobb fajtából is öngyilkosság :) ), és a 2000/XP a régi hiányosságok többségét maga mögött hagyta.

    (*) p.s. Ne vegyetek Canon nyomtató+lapolvasót, mert amellett, hogy buherálni kell a Linuxos drivert (amit én eddig nem tudtam megcsinálni), még elég sz@r is a minősége, a mellé adott wines szoftverek pedig fagynak, tetűlassúak és használhatatlanok, lényegesen gyengébbek, mint a winxp hasonló beépített eszközei. Ne higgyétek el, hogy 2 pikoliteres csepp, meg tintatakarékos (ezért vettem HP kárára, nagy hiba volt), mert valami q.ra nem az.

  • raszputyin

    senior tag

    válasz WN31RD #157 üzenetére

    Ezt komolyan gondolod? Előre az informatikai analfabetizmus felé?
    Pont ahogy mondod :D Közhely talán, de egyre több az elérhető információ a világban, simán van annyi, hogy az általános műveltséget megszerezni is rettenetes mennyiség. Gondolj bele... egyre több az elolvasásra érdemes irodalom, a befogadandó műalkotás, az megismerendő hiteles történelem, és persze emellett a tudományos és technológiai tények; emellett anyanyelvi szinten kell tudni angolul, és ha értelmiségi vagy, akkor idegen nyelveken is, valamint a munkádhoz mélyrehatóan kell értened. És persze attól ember az ember, hogy néha haszontalan dolgokkal, pl. emberi kapcsolatokkal vagy lazítással is tölt időt ;]
    Nem véletlen, hogy tökéletes Leonardók már nem futkároznak manapság...
    Ebbe ép ésszel nem fér bele az, hogy mindenki fenntartson a fejében egy rekeszt, amibe mindig bezsúfolja az aktuális számítógépes részleteket, aztán minimum 2-3 évenként még fel is újítja. Egyébként is, minek, ha van mód az elkerülésére? A munkamegosztás a társadalom alapja... a szakik megírják használhatóra, az emberek meg kifizetik. A hardvernél működik, ha leteszek egy köteg eurót mondjuk az IBM-nek, akkor adnak egy számítógépet, és nem kell tudnom, hogy hánycsatornás a memóvezérlője :)
    Lehet, hogy nem olyan primitív dolog egy számítógép, mint egy TV vagy egy mikró, de ha valaki csak villanyírógépnek, postaládának és videójátéknak használja, akkor legyen neki olyan egyszerű minden, amennyire az három ilyen céleszközzel lenne, és ne kelljen ezért szuboptimális teljesítménnyel vagy biztonsággal fizetnie, vagy az indokoltnál több időt töltenie vele.

    Szerintem te kicsit összekevered a monopóliumot a nyílt szabványokkal.
    Jogos, de azt hiszem, nem az én perverz gondolkodásom okozta a keveredést ;] Nekem úgy tűnik, a Microsoft örül neki, sőt törekszik rá, hogy inkompatíbilis formaisággal dolgozzon minden téren, a .doc-tól a DirectX-ig. A monopóliumnak köszönhető, hogy a piac bármilyen szabványt lenyel tőlük, és az inkompatíbilis vagy jogilag védett szabványaik adják a monopólium legerősebb bástyáját. Nem?

    Okosabb akar lenni nálam... és persze nem sikerül neki.
    Az te vagy ;] Én akkor töröltem le a Debiánt, mikor megpróbáltam beállítani az esd-t, hogy több alkalmazás egyszerre lássa a hangkártyát, és rengeteget fagyott a gép... aztán pedig hiába próbáltam visszaállítani az eredeti állapotot, továbbra is fagyott.
    Szvsz nem vagyok egy finnyás ember, ha azt elvárnám a Linuxoktól, hogy ne nekem kelljen elérnem, hogy alapból legyen normális a hang... és eddig egyik disztribúció se volt képes ennek az automatikus kezelésére.

  • raszputyin

    senior tag

    válasz WN31RD #160 üzenetére

    Nyah, sikamlós talajon vagyunk, rengeteg hülyeséget fogok írni, de remélem, nem kizárólag ;-)
    Mesterséges intelligencia nincs és sztem nem is lesz :)
    Amit szerintem tenni lehet, az a következő... megpróbálom tömöríteni és értelmesen leírni.
    Rendszerezés és modularizálás minden szinten.
    Az UI legyen minél nagyobb hányadban az OS/ablakkezelő feladata, az tudja a legtöbbet a környezetről, és így lesz barátságosan ismerős, egységes minden új alkalmazás használata. A portolást is segíti. A hardverrel kapcsolatban egyre inkább sikerül ezt a programot véghezvinni... ezt senki nem hitte a DOS-os időkben, hatalmas siker! Persze ez az ügy is halad (KDE, Gnome, Windows), de sztem még van hova fejlődni.
    Rendszerezés és modularizálás az elérhető feladatok és beállítások közt. Minden szerepeljen, rendes, érthető, interaktívan fellobbanó magyarázattal. A sokat használt dolgok legyenek egy lépésben elérhetők, a valamivel ritkábbakat rejtsék beszédes nevű almenük, etc. Az a lényeg, hogy minden legyen ott, és ne kelljen soká keresgélni. És csak annak kelljen parancssorba lemennie/megás konfigfájlokat kézzel írnia, aki szkriptet ír, és/vagy élvezi mindezt. Inkább kevesebb funkció, de az mind alaposan interaktívan dokumentálva és rendszerezve.
    Kirívó ellenpéldaként a felhasználóbarátságra:
    -- a Windows-telepítő NEM kínálja fel pl., hogy értelmesen partícionáljon (külön swap, Windows, Program Files és Doc.&Settings -- az utóbbi kettő akár lehetne egy partíción, úgy, ahogy régen a matekfüzetet használtam :) azaz egyiket az elejétől hátrafelé, a másikat hátulról az eleje felé, így kevesebb a lehetőség a kifogyásra). Meg lehet csinálni... utólag kézi faragással, sok órás munkával (főleg elsőre, hogy még nem tudod, mit kell). A partíciós táblát is szét....sza, és egyéb apróságokról se kérdez. Miért nincs egy ''expert mode'' kapcsoló dörgedelmes figyelmeztetések (akár terméktámogatás elvétele, még úgy is jobb, mint a semmi) mögött?
    -- a Wördben és az OO Writerben is (nemtom melyik verzió, utóbbi 2.0-ra asszem javulást hozott ilyenekben) hosszú percekig kerestem olyan egyszerű dolgokat, mint pl. a dupla sortáv beállítása... elhiszem, hogy ha ECDL-vizsgám lenne, nem kéne keresnem, de miért nem lehet egyből a logikus helyén?
    -- több Linux-disztribúcióban (nem a SuSE-re gondolok, épp a többire ;]) meglehetősen nehéz/tudásigényes a hardverrel vagy a rendszerteljesítménnyel (nem használt szolgáltatások kiiktatása) kapcsolatosan bármit megszülni. Mondjátok, hogy hülye vagyok hozzá, de Kis Pista is hülye, higgyétek el :) A Windows ezzel szemben legalább kísérletet tesz a drivertelepítés és a hardverpiszkálás egységes kezelésére.

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz WN31RD #160 üzenetére

    Te arra vágysz, hogy a számítógépek használata lényegében magától értetődően egyszerű legyen
    a tobbseg erre vagyik, mert a tobbseg nem kivanja idejet azzal eltolteni, hogy megtanuljon szamitogepet kezelni, mivel szmukra a szamitogep egy eszkoz, mint pl a tv, vagy a mikro - es elvarjak, hogy hasonlo erofeszitessel hasznalatba is tudjak azt venni
    ha mar mindnekepp oktatni akarunk valamit, legyen az az internetes kultura, az internet veszelyei, meg ilyeten faszsagok, ne pedig a szamitastechnika egesze, az tobbnyire nelkulozheto - mint raszputyin is irta ahhoz, hogy vadul kattintgassak a kedvenc pornooldalamon, nem igazan szukseges az az informacio, hoigy hanykaru memorizvezerlo, milyen bus-ra csatlakozo videokartya, vagy egyaltalan melyik gyareto proszesszora van a gepemben
    az egy doboz, es kesz - bekapcsolom, rakotom a netre, es jon a porno - szerointem ez a fajta egyszeruseg kellene hogy legyen a cel, s aki ettol komolyabban akar foglalkozni a dologgal, annak valahol, elrejtve lehetoseget kellene adni, de en szemely szerint a fajlrendszert egy-az-egyben elrejtenem a felhasznalo elol - a felhasznalo lasson fimeleket/zeneket (esetleg azt is csak a lejatszoban), lasson dokumentumokat (ott, ahol azoknak a helyuk van, es ne szerteszet), lasson jatekokat (azaz lasson beloluk egyszal parancsikont), meg lasson bongeszot, meg levelezot, meg szovegszerkesztot
    szerintem, mint korabban is irtam azt kellene szem elott tartani, hogy a pc egy eszkoz, s mint ilyen elvarhato az, hogy azt nyujtsa, amiert fizettunk (vagyis film- es zenelejatszas, internetezes, jatek, levelezes), s ne azert, hogy formazgatni, particionalgatni, driver-t telepitgetni (raadasul konfigolni) kelljen

    es az aki ezen felul vagyik masra is, na az tanulja meg kezelni a gepet

  • rii

    nagyúr

    válasz WN31RD #168 üzenetére

    ''..................Aztán majd szólj, ha létezik olyan rendszer, amely egyrészt magától értetődően egyszerűen használható, másrészt ki tudja váltani a mai számítógépeket.............''

    régen nagy esélyes volt a BeOS, illetve a hozzágyártott dual procis gép, nem? Hogy az miért halt meg, csak sejteni tudom, szerintem OS/2 szinrdóma

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • Nagy Gábor

    tag

    válasz WN31RD #16 üzenetére

    Kisse megkesve olvasom a forumot, de irasod eszembe juttatott egy dolgot, amit nem tudok magamba fojtani. Egyetertek veled, de mint latni fogod, a dolgok neha meglepoen arnyaltak lehetnek Irod:
    > Nagyon sok dologtól függ, hogy melyiket választja egy ''épeszű rendszergazda''.
    > Egy kritikus adatokat tartalmazó rendszer esetleges megfertőződése simán
    > lehet sokkal kevésbé elfogadható kockázat, mint az, hogy esetleg átmenetileg
    > működésképtelenné válik a kritikus business szoftver. Ez nem ilyen egyszerű...

    Ha emlkeztek anno az SQL/Slammer neven elhiresult feregre, ami - mint utolag kiderult a vizsgalatokbol - 13 perc (!!!) alatt bejarta a Foldet. Egy fel eve ismert es mar javitott (legalabbis a javitas is ennyi ideje kint volt mar a M$ letolto oldalain) serulekenyseget hasznalt ki. Sok szerver azert nem volt frissitve, mert a 7/24-es uzemben dolgozo szervereket a rendszergazdik nem akartak ujrainditani, es ugy iteltek, amig a Slammer meg nem erkezett, hogy nekik a legfontosabb szempont a szervereik folyamatos uzeme.

    A tobbi megallapitasoddal (is) maximalisan egyetertek.

    dr. Nagy Gábor

Új hozzászólás Aktív témák