Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zanik

    addikt

    Az AMD-ről az a közfelfogás, hogy „olcsó, kevésbé megbízható, gyengébb minőségű, fogyasztói szintű termékeket” gyárt – írta.

    Az a baj, hogy a fenti idézet a mai napig megállja a helyét, sajnos. Múltkor nagyot hökkentem, mikor egyik ismerősöm - akiről azt hittem, hogy azért képben van - azt mondta mikor meséltem neki az új AMD-s konfigomról, hogy ő azért nem venne AMD-t, mert anno látott egy videót, hogy Quake3 alatt hűtés nélkül mi történik az AMD illetve az Intel procival. :W
    És akkor elképzelem, hogy az abszolút laikusoknak milyen kép él a fejében az Intel ill. az AMD procikról. Mert azért megnézném mit szólna egy ilyen ember ha látna egy i7-est hűtést nélkül.
    Alapvetően hülyeségnek tartom azt, hogy csak a márkanév alapján döntsön valaki egy CPU mellett. Notebook-oknál pl. én is "Intel-párti" vagyok, mert ott - szerintem(!) - egész egyszerűen jobb ár/érték arányú procikat nyújtanak az AMD-nél.

    [ Szerkesztve ]

    Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

  • Zanik

    addikt

    válasz MasterDeeJay #31 üzenetére

    Figyu, én ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok. Csak azt mondom, hogy sajnos a mai napig tévhitként él egyes emberekben, hogy az AMD procik potenciális kazánok, amiket nem lehet normálisan lehűteni, és tulajdonképpen minden második héten lakástüzeket okoznak. Szóval rengeteg olyan ember van aki az AMD nevet meghallva nyíltan elutasító, mert hogy "az egy fos", és még csak fontolóra sem veszi, hogy Intel helyett esetleg AMD-t vegyen. Ugyanígy hülyeségnek tartom a túlzott elfogultságot az AMD felé is. Voltak (vannak?) az Intelnek is jó ár/érték arányú procijai, de most nálam kicsit leszerepeltek ezekkel az eltérő foglalatokkal.

    [ Szerkesztve ]

    Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

Új hozzászólás Aktív témák