Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz t72killer #19 üzenetére

    "Az internet "főkapcsolója" (ICANN) amerikában van, ha úgy tetszik nekik, az egészet lekapcsolják."

    Ami azért sok szempontból olyan lenne, mintha elrettentésül atombombát robbantanának - Manhattanben.

    DRM is theft

  • dajkopali

    addikt

    válasz t72killer #19 üzenetére

    "A pénzügyi intézmények valószínűleg az USA-tól való félelmükben reagáltak túl korán (igenis korán, mégcsak fel sem kérte őket hivatalos szerv, hogy fagyasszák be a számlákat"
    igen, ez fontos lett volna, de kimaradt: a Visa képviselője elismerte, hogy kormányzati nyomásra cselekedtek

    "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz t72killer #19 üzenetére

    mármint hogyan kapcsolják le?

    a toplevel dnseket kiüthetik (legalábbis egy részüket), de attól még az ipk működni fognak, főleg, hogy tudomásom szerint nincs az összes DNS szerver az USAban, és amíg megy egy, addig működnie kell a dns resolvingnak. szóval dns poisoning se működik.

    megkereshetik az összes routert, ami elválasztja az USAt a szomszédoktól. meg a nagyteljesítményű wireless eszközöket. meg a műholdakat. az összes összeköttetés lezárása működhet, ugyanakkor korántsem biztos, hogy menni fog. aztán meglátjuk, hogy mi fog történni, mert az usán belüli és az usán kívüli net menni fog továbbra is. hawaiial kapcsolatban jó kérdés persze, hogy mégis merre mennek a vonalak.

    aztán, használhatják a QoSt TCP/IP kapcsolatoknál, hogy bizonyos adatok menjenek át, minden mást pedig droppoljon. namost, ez kellőképpen sok, különböző organizációknál lévő routernél kissé nehezen kivitelezhető, még ha maga az atyaúristen is adja ki a feladatot, hogy márpedig állítsátok át egyenként az összes routert. meg ott az UDP, aminél nincs QoS.

    lehetne szűrni portra, de a kommunikációs portot át lehet állítani, security by obscurity nem megoldás. ugyanúgy, a világ többi részét nem igazán érdekelné a dolog. aki akarja meg meg fogja találni a kommunikációs portokat, annyira azért nincs sok...

    "B lehetőség: abszolút ellenőrzés alá vonják, azaz mindenkinek személyesen azonosítania kell magát a belépéskor." hogyan? retina/dns? abból is csak adat lesz, szóval ha van rá igény, fel lehet törni. ez lehet a lakosságnak nem fog menni, de semmi más ellen nem véd.

    "Ez a hekkerbiznisz egészen addig működik, míg nem magával a házigazdával kezdenek ki. Ha a tulajt felbosszatják, akkor az egyszerűen kitakarítja az egészet." nincs házigazda, egy robosztus, redundáns elosztott rendszer van.

    amire tudopk még gondolni, hogy valamit az IPv4 címek kiosztásával tudnának machinálni, de úgy meg át lehet térni IPv6ra, vagy a 10.x.x.x privát ipre (esetleg maszkolással), vagy nekiállni D/E típusú addresseket használni.

    példa: nyomogathatja mister president a gombot ameddig akarja, az itthoni privát hálómat nem fogja érinteni a dolog (max nyomok egy flusht). ez működik WAN méretekben is.

    más: zárják be ip alapján az összeset: DDoS támadás volt, zombihálózattal. ip alapján valószínűleg Manyi nénit is bezárnák, mert rákattintott valami spam mailre, aztán a gépe egy botnet része. DDoSnak pont az a lényege támadói szempontból, hogy baromi nehéz lenyomozni, mégis ki áll mögötte. ha meg megy a DDoS, utánna találják ki, hogy melyik gép volt zombi és melyik DoSolt a felhasználó tudtával. ahhoz rá kell nézni a gépre, esetleg szakértő kell, ez baromi sok idő és energia.

    az atombomba Manhattanra hasonlat egyébként egészen jól mutatja a dolog értelmetlenségét.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák