Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Lenry #25 üzenetére

    bakker, ez csak egy vállalati weboldal. kb annyi hatása van a mindennapi életre, mintha a vezérigazgató blogját dosolnák
    (persze tévedhetek is)

    Akkor tévedsz, méghozzá brutálisan nagyot. Gyakorlatilag nincsen olyan bankkártya Magyarországon, amelyiknél - főleg Magyarországon kívüli tranzakciók esetében - nem áll mint elszámoló egy nemzetközi kártyatársaság a háttérben. Sőt, olyan tranzakcióknál, ahol a bank rendszere éppen nem elérhető, a kártyatársaság rendszere engedélyezi a tranzakciót.

    Ha meg egy bank bankkártya-osztályon dolgozó ügyfélszolgálatosa letilt pl. egy ellopott bankkártyát, akkor azt általában a nemzetközi kártyatársaság online elérhető felületén (amit - milyen meglepő - a visa.com és a mastercard.com egy-egy aloldalán át érnek el) is meg kell tennie, ld. fenti okokat.

    Úgyhogy k*rva sok kárt tudnak okozni az ilyen támadások, ráadásul end-user-ek százezreinek akár...

    # 48: nem lehetetlenítettek el semmilyen szolgáltatást, nem okoztak kárt, mindössze két vállalati honlap vált elérhetetlenné, de ebből akkor ügy lett, mintha mindjárt a Fehér Házat robbantották volna föl.

    Ld. újra a magyarázatomat - azt kell, hogy mondjam, hogy tájékozatlan vagy a témában, azért vélekedsz így.

    FYI: Magyarországon az egyik legelterjedtebb kártyatípus - az olcsósága miatt - a Maestro, ennek is a hátteret a MasterCard biztosítja.

    No, akkor innentől gondold újra az egészet.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák