Új hozzászólás Aktív témák

  • n00n

    őstag

    válasz zone #3 üzenetére

    Mert bár az elképzelés nem rossz, a kivitelezés borzalmas. A böngésző kifagyások 99%-áért a Flash okolható. Inkább feküdnének neki a HTML5-nek.

  • Z-77

    tag

    válasz zone #3 üzenetére

    Mert utálatos. Sokakat ismerek akik utálják és köztük vagyok én is. Ahhoz képest amit nyújt, túl sok processzort zabál. Nekem pl nincs pénzem hiperszuper laptopra, egy P3 1000 MHz-es cuccom van, de azzal a Flash miatt egy dráma a böngészés. Flashblock nélkül a hajam égnek állna az biztos.

  • floatr

    veterán

    válasz FTeR #5 üzenetére

    Már az iGenius kinyilatkoztatása előtt is készültek rá. Röhögök, hogy még ezt is neki varrják fel a mellkasára :)

  • max-pain

    senior tag

    válasz FTeR #5 üzenetére

    Gondolom azert mondta, mert Windows Phone-on se volt tamogatas.

  • max-pain

    senior tag

    válasz n00n #4 üzenetére

    Hat en az idejet se tudom mar, hogy nekem mikor fagyott ki akar a bongeszo, akar a Flash Player.

  • Brutális eb

    addikt

    válasz n00n #4 üzenetére

    Életemben 1x okozott fagyást flash az is már vagy 3 éve volt.

    (#6) Z-77
    1.Senki nem kényszerít,hogy használd.
    2.A fejlődésnek hardver ára van ezért ne a flash technologiát gyalázd.

    Add el a p3-as notid 15 ezerért tegyél hozzá még egy 20-ast vegyél mondjuk egy wayteg xpad 70-et sokkal jobban jársz.Flash is lesz gyors is. ;]

    (#13) Youri
    Fokozatos lesz a leállítás gondolom meg írták is,hogy lesz azért még támogatás.

    [ Szerkesztve ]

    Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

  • Youri

    veterán

    válasz n00n #4 üzenetére

    Ez szép és jó, csak a HTML5 végső speckói sincsenek meg (ugye webm vs h264), nem beszélve a kismillió oldalról, akik nem fognak egyik napról a másikra leállni a flashsel...

    RTX ON

  • Z-77

    tag

    válasz Brutális eb #12 üzenetére

    A hardver árát megfizettem az asztali gépemben bőségesen, hidd el. A böngészéshez meg nehogy már izom gép kelljen. Az ilyen felfogás miatt szabadult el ennyire a hardverpiac. Jó hogy már nem izom videokártya kell egy böngészéshez. Bár ahogy elnézem a jövő ebbe az irányba mutat. Az internetet információért böngésszük (alap esetben erre lett kitalálva) nem pedig izgő mozgó flash baromságokért.

    Na táblagépekkel meg aztán végképp hagyjál :D Nem egyenértékű egy PC-vel. Akkor már inkább a P3 és a Flashblock.

    [ Szerkesztve ]

  • n00n

    őstag

    válasz max-pain #9 üzenetére

    Flashblock telepítve van. Youtube-on HTML5 próbaverziót használok. De attól még bele-belebotlik az ember...

  • attila9988

    őstag

    válasz Z-77 #6 üzenetére

    Csak az a gond a kijelentéseddel, hogy a JS szutyokhoz is kell az izom hardware, a futásidejű feldolgozás, és a béna implementációk miatt, valamint nem is igazán kapsz semmivel sem többet tőle, mint a flash -től.

    A rothadt almának azért nem tetszett a flash, mert az ebben írt játékok konkuráltak a fingós appokkal, és nem volt hatalmuk felette.

    A google -nek meg azért nem tetszik, mert a robotjai nem tudják feltúrni a kódot.

    Ennyi az egész, a p3 -adat ugyanúgy ki fogja fingatni a magasztalt html5+js páros is. Az a hülye szöveg sem igaz, hogy az internetes szabadságot fenyegette a flash, hiszen a lényeges információk eddig is a html -ben voltak, a flash pedig jórészt design elemek létrehozására szolgált, mozgóképek, és egyéb multimédiás tartalmak létrehozásához, reklámokhoz, bannerekhez. Flash nélkül is netezhettél eddig is...

    Az adobe -nak meg nagyjából tök mindegy hogy mihez ad el fejlesztőkörnyezetet...

    „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

  • rt06

    veterán

    "A jövőben a mobileszközökön használt Flasht illetően arra koncentrálunk, hogy a nagyobb alkalmazásboltokban a Flash-fejlesztők számára natív, Adobe AIR-es alkalmazáscsomagokat tegyünk elérhetővé."

    hogy miii?

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • cucka

    addikt

    válasz Z-77 #14 üzenetére

    Azért elég durva általános kijelentéseket teszel, pusztán azért, mert neked nincs pénzed/nem kívánod megfizetni, hogy egy korszerű eszközzel használd az internetet.

  • rt06

    veterán

    válasz Z-77 #14 üzenetére

    azert itt illik megemliteni, hogy elsosorban nem maga a flash a hibas a gepigenyert, hanem azok a tuliskolazott dizajnerek, akik kepesek ugy megcsinalni egy 160x120-as reklamot, hohgy az nem csak fenemod irritalo, de meg is boritja a cpu-t

    a te ervelesed pl tokeletesen lehetne arra is hasznalni, hogy felszolaljunk az autok ellen, mivel az utakon is vannak olyan barmok, akik nem tudjak aztokat megfeleloen kezelni es baleseteket okoznak

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • Z-77

    tag

    válasz cucka #18 üzenetére

    Hát az előbb ajánlott táblánál korszerűbb a P3-as laptopom, hidd el. Meg majd 7"-os kijelzőt nyomogatok, hogy korszerű legyek, hát hogyne. Csak ramban több az mint az én P3-asom. És igen, továbbra is tartom, hogy az Internetet információ szerzésére akarom használni, és a Flash már a megjelenésétől fogva idegesítően sok erőforrást zabál. Asztali gépem elég korszerű hardver neked? (Athlon II X4 + 4GB RAM) Oké akkor elmondom, élettársam használ vele olyan Flash játékot, ami 65%-ba benyomja ezt a procit is. Két magos gépet meg meg is eszi. Na ez ám a vicc, szóval nem csak a P3 miatt utálom a Flasht. Erőforrásigénye az egeket veri.

    [ Szerkesztve ]

  • FTeR

    addikt

    válasz Z-77 #10 üzenetére

    a html5 támogatása, pereferálása kevés lett volna ahhoz, hogy a flash megszűnjön, max a népszerűség csökkent volna valamennyit.
    az viszont, h iX-en nincs flash erős csapás.

  • D1Rect

    félisten

    válasz Z-77 #20 üzenetére

    [link]

    A lényeg, hogy nem a flash a gonosz, hanem a kókler programozók.
    Ne flasht szidd, hanem az idiótákat akik hülyén programozzák. ;)

    "The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

  • julius666

    addikt

    válasz attila9988 #16 üzenetére

    Erőforrásigény: azért azt ne mondjuk már, hogy az, hogy egy külön sandbox környezetben egy külön futtatókörnyezet futtatása ne kerülne plusz erőforrásokba mind memória, mind processzoridő terén. Az is megérne egy külön misét, milyen maga a flash plugin implementációja, most valamit javult a dolog a legutolsó verzióban, de még mindig messze nem fenékig tejfel az élet, egy WebGL mellett 3D-ben pl. labdába sem rúg. Canvas-nál még jobb 2D terén, de egy IE10 preview rendererét elnézve az sem fényévekkel. A JS meg semmiképpen sem lehet hátrány a flash-el szemben, miután az ActionScript ugyanúgy az ECMAScripten alapul, csak messze szarabb VM-el mint egy V8 mondjuk.
    Nyilván a hangsúly a végalkalmazások fejlesztőin van, akik ugyanazok a kókány okj-s webprogramászok lesznek továbbra is, de azért ne akarjuk egybemosni a dolgokat.

    Zártság: Az a hülye szöveg sem igaz, hogy az internetes szabadságot fenyegette a flash, hiszen a lényeges információk eddig is a html -ben voltak, a flash pedig jórészt design elemek létrehozására szolgált, mozgóképek, és egyéb multimédiás tartalmak létrehozásához, reklámokhoz, bannerekhez. Flash nélkül is netezhettél eddig is...

    Már bocs, de az a hülyeség amit te leírtál...
    Egyrészt mert nem is igaz (gondolj csak pl. a különböző animált diagramokra hogy egy példát mondjak, a flash alapú doksiolvasókra, vagy a prezire), másrészt meg attól továbbra is zárt marad ahol ki vagy utalva az adobe kénye-kedvének (illetve a flash bugjainak) ha multimédiás cuccot fejlesztesz.
    Ezzel szembe lehetne állítani azt, hogy a HTML5 meg nem végleges, ugyanúgy változhat, de a Canvas illetve a WebGL része az már tényleg véglegesnek mondható. Esetleg plusz funkcionalitás várható, de az átgyúrása nem valószínű.

    Biztonság: Szerintem ezt nem kell ragozni, meg lehet nézni a különböző internet security-vel foglalkozó oldalak statjait, melyik pont az ahol nem csak hogy a böngészőt, hanem gyakorlatilag az egész oprendszert először/leggyakrabban megborítják.

    A google -nek meg azért nem tetszik, mert a robotjai nem tudják feltúrni a kódot.

    A JS-t sem tudják. De tök jól csengett az állításod, aki nem ért hozzá még el is hinné, megemelem a tin foil hatemet. ;)

    Az adobe -nak meg nagyjából tök mindegy hogy mihez ad el fejlesztőkörnyezetet...

    Az igen. Az már nem feltétlenül, hogy adott esetben HTML5-ös multimédiás alkalmazások fejlesztésére könnyebben jelenhet meg konkurencia, mint flash-eshez...

    [ Szerkesztve ]

  • rt06

    veterán

    válasz julius666 #23 üzenetére

    3d: jah, labdaba sem rug

    zartsag: egyreszt a flash-be agyazott animalt grafikonok tobbnyire valamilyen kulso (pl xml) adatbol dolgoznak, masreszt a flash allomanyok igen jol visszafordithatoak actionscript file-okra (majdnem olyan eredmenyesen, mint a java kod)
    tovabba, ha jol tudom, maga a technologia sem zart, akar te is irhatsz sajat flash player-t (mint ahogyan van is ilyen kezdemenyezes
    valamint nem art megfeledkezni arrol sem, hogy doksiolvasok tobbnyire nem azert zartak, mert flash-t hasznalnak, hanem azert hasznalnak flash-t, mert a zartsag megvalositasahoz az volt a kezenfekvo megoldas

    tovabba:
    "A google -nek meg azért nem tetszik, mert a robotjai nem tudják feltúrni a kódot.

    A JS-t sem tudják. De tök jól csengett az állításod, aki nem ért hozzá még el is hinné, megemelem a tin foil hatemet."

    js-t nem vagom, de a flash tartalmat pont, hogy tudja indexelni is, es a benne levo linkeket is tudja kovetni

    "Googlebot can index almost any text a user can see as they interact with any Flash SWF file on your site, and can use that text to generate a snippet or match query terms in Google searches. Additionally, Googlebot can also discover URLs in SWF files (for example, links to other pages on your site) and follow those links.

    We'll crawl and index this content in the same way that we crawl and index other content on your site—you don't need to take any special action. However, we don't guarantee that we'll crawl or index all the content, Flash or otherwise."

    "Az már nem feltétlenül, hogy adott esetben HTML5-ös multimédiás alkalmazások fejlesztésére könnyebben jelenhet meg konkurencia, mint flash-eshez..."

    flash/flex fejlesztokornyezetbol is vannak alternativak, a problema nem a szamukkal, hanem az allapotukkal van
    raadasul az adobe wallaby projektjevel (egyelore fejlesztes alatt all) lehetove teszi, hogy a mar ismert, megszokott kornyezetben (flash pro) fejleszthessen az ember html5 alkalmazast

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • ddekany

    veterán

    válasz rt06 #24 üzenetére

    "a flash allomanyok igen jol visszafordithatoak actionscript file-okra (majdnem olyan eredmenyesen, mint a java kod)"

    Mint a JavaScript kód? De amúgy eleve minek akarná a JavaScript-et/ActionScript-et indexelni a Google? Az embereknek szánt tartalmat akarja kinyerni.

    Amúgy én nem kevés hajat veszítettem, mikor olyan oldalról kellet információkat összegyűjtenem, ami teljes egészében Flash-es. Az ilyen szerencsére ritka, de nagyon jól mutatja, hogy miért szar a Flash ha értelmes tartalom prezentálásáról van szó (szemben a gügye reklámokkal). Teljesen általános, hogy a vágólapozás nem működik (tehát bányászhattam ki FireBug-al, hogy honnan tölti az XML-t, aztán a behemót XML-ből ami nekem kell). Könyvjelzőzés sem működik, tehát hiába is tudja beindexelni a Google, nem tud a flash alkalmazáson belül oda linkelni, ahol az információ van.

    Ami a reklámos alkalmazást illeti, én ott azért átkozom őket, mert képtelenek voltak elterjedt gyakorlattá tenni, hogy amikor nem látszik egy reklám, akkor egyáltalán ne egyen CPU-t. Ha csak annyit megtesznek, hogy alapértelmezésben amikor egy flash nem látszik, akkor megáll, és külön kellene beállítani, hogy adott alkalmazás (pl. egy média lejátszó) fusson a háttérben is, ez nem lenne. Egyáltalán le lehet azt kérdeni flash-ban, hogy látszik-e épp? Mert ha nem, akkor a legigényesebb banner készítő sem tud ezzel mit kezdeni...

    És a fos telepítőről amit sok-sok év alatt nem tudtak megcsinálni Adobe-nál ne is beszéljünk... Nem véletlen, hogy a Chrome inkább magára vállalta a frissítést.

  • rt06

    veterán

    válasz ddekany #25 üzenetére

    "Mint a JavaScript kód?"

    nem javascript, java, letezik hozza tucatnyi jolmukodo decompiler - javascript-en ninsc is mit visszaforditani

    "De amúgy eleve minek akarná a JavaScript-et/ActionScript-et indexelni a Google? Az embereknek szánt tartalmat akarja kinyerni."

    es az embereknek szant tartalom sokszor kerul flash alkalmazasba (ami most hirtelen eszembejut, az pl par aruhaz oldala, esetleg webshop, ahol igenis hasznos, ha a google, vagy mas kereso be tudja indexelni a termekeket, akar alternativ, csak szoveges oldalak segitsege nelkul is)

    "Teljesen általános, hogy a vágólapozás nem működik..."

    ez remek peldaja a programozoi kretensegnek, ugyanis a flex-ben irodott alkalmazasok alapertelmezeskent engedejezik a szoveg kijeloleset es a vagolapra masolast
    igaz, le lehet tiltani azt, de ha a programozo eleg hulye ahhoz, hogy ezt megtegye, az nem a flash hibaja (egesz biztos talalkoztal mar olyannal is, hogy js-sel, vagy mas trukkozesel probaljak nem letolthetove tenni az oldalon talalhato kepeket, az sem a js, vagy az egyeb alkalmazott trukkok hibaja)

    "Egyáltalán le lehet azt kérdeni flash-ban, hogy látszik-e épp? Mert ha nem, akkor a legigényesebb banner készítő sem tud ezzel mit kezdeni..."

    ketlem, de legjobb tudomasom szerint mashol (js, java applet) sem, es nem is igazan tartom elkepzelhetonek, hogy ez rendszerhivasok nelkul megoldhato lenne (bar ennyire ebbe nem masztam bele soha), ugyanis nem csak akkor lehet lathatatlan egy flash alkalmazas, mikor elscroll-ozol, hanem mikor a tab hatterben van (ennek lekerezese bongeszofuggo), vagy mikor az alkalmazas hatterben van (ennek lekerdezese pedig rendszerfuggo)
    sot, akkor is lehet takaras, ha a bongeszo van ugyan fokuszban, de a flash-t eltakarja egy always on top ablak
    szoval ennek a megoldasa szerintem kozel em trivialis

    "És a fos telepítőről amit sok-sok év alatt nem tudtak megcsinálni Adobe-nál ne is beszéljünk... Nem véletlen, hogy a Chrome inkább magára vállalta a frissítést."

    mi veluk a gond? egyedul a beta es egyeb pre-release verziok frissitesenel szokott gond lenni, ezek eltavolitasahoz viszont mindig ad ki kulon, az adott verziohoz valo uninstaller-t az adobe

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • ddekany

    veterán

    válasz rt06 #27 üzenetére

    "es az embereknek szant tartalom sokszor kerul flash alkalmazasba"

    De az gondolom nem az ActionScript-ből nyerhető ki... ezért mondtam, hogy irreleváns.

    "ez remek peldaja a programozoi kretensegnek, ugyanis a flex-ben irodott alkalmazasok alapertelmezeskent engedejezik a szoveg kijeloleset es a vagolapra masolast"

    Sima flash player-es (swf) weboldalakról beszéltem. Ott valamiért, eddigi tapasztalatom szerint, általában nem működik a vágólap, kivéve űrlap mezőkben. Ja, és a Ctrl + F sem.

    Takartság: "ennek a megoldasa szerintem kozel sem trivialis"

    Minimum a scrollozásra és fül/ablak váltásra triviális, és a flash plugin, ami pont a böngésző és a böngésző-független-flash közti híd, pont jó helyzetben van erre. Aztán lehet, hogy az Adobe-nak kicsit piszkálni kellene hozzá a böngésző készítőket, hogy ugyan adjanak valami API-t, amin keresztül egy plugin ezt megtudhatja, de ez egyszerűen annyira kritikus egy 99%-ban animált reklámra használt cuccon, hogy ha nem mozgattak meg minden követ ennek érdekében, akkor nagyon hülyék. Aztán csodálkozunk, ha leül a netbook 20 fülnél, teljesen feleslegesen. Persze fogadok HTML5+JS kombóban sem lesz ez megoldva, mert ugye minek is.

    Frissítés: "mi veluk a gond?"

    A kisebbik, hogy statisztikailag sokszor elszáll ezzel-azzal, látszólag csillagállás függvényében, és ezt csak azért mondom kisebbiknek, mert a kb fél tucat gép alapján (XP, Win7, és nem egyformák) amit pár éve pátyolgatok nem akarok levonni messzemenő következtetéseket. A nagyobbik, hogy csak akkor frissül automatikusan, ha újraindítom a Windows-t (pontosabban az "explorer" folyamatot, de gyakorlatban ez akkor van), tehát hibernálós/alvós gépeken nem kicsit tud lemaradni. Én még soha semmilyen gépen nem láttam máskor frissülni, és ha újraindítok egy pár hete futó gépet, akkor szinte biztos, hogy elkezd frissíteni. A még annál is nagyobb, hogy mikor frissül, hülye kérdéseket tesz fel angolul, amin pipálgatni kell, stb, és ezen az átlagfelhasználó 50%-ban nem fog átvergődni. Mindez úgy, hogy a támadási célpontok közt a Flash előkelő helyen van (a Adobe Acrobat és a Java Plugin-en a másik kettő, mindkettő persze elég retardált frissítéssel rendelkezik).

  • zone

    őstag

    válasz ddekany #25 üzenetére

    Könyvjelzőzés sem működik, tehát hiába is tudja beindexelni a Google, nem tud a flash alkalmazáson belül oda linkelni, ahol az információ van.

    Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem tudsz könyvjelzőt rakni egy weboldal közepére. Persze lehet, de csak akkor, ha van ott anchor, ezt egy teljes flash oldalnál valószínűleg php írányítással is meg lehet csinálni. Egyébként már láttam olyan flash nélküli oldalt, ami mindegyik aloldalán csak a fő domaint mutatta, ott hogy használsz könyvjelzőt?

    Sima flash player-es (swf) weboldalakról beszéltem. Ott valamiért, eddigi tapasztalatom szerint, általában nem működik a vágólap, kivéve űrlap mezőkben. Ja, és a Ctrl + F sem.

    Teljes flash oldalt multimédiás, bemutató céllal hoznak létre, én még nem láttam olyat, ahol több tíz bekezdés volt, amiben keresgélni akartam volna. A kijelölést flash tartalomnál legtöbbször én is letiltottam, amíg csináltam flash oldalakat, mert minek akarná valaki kimásolni és egyébként is engem zavart, hogy a kurzor a szöveg felett folyamatosan átvált, de egy beállítást kell csak átállítani és máris kijelölhető, így másolható is a szöveg.

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • rt06

    veterán

    válasz ddekany #28 üzenetére

    "De az gondolom nem az ActionScript-ből nyerhető ki... ezért mondtam, hogy irreleváns."

    a fentebbi oldalon az alabbi reszlet is olvashato:
    When a SWF file loads content from some other file—whether it's text, HTML, XML, another SWF, etc.—Google can index this external content too, and associate it with the parent SWF file and any documents that embed it.
    vagyis kulso adatforrasbol kapott szovegeket is be tud indexelni, raadasul ezt kuloj kiemelik, ami engem arra enged kovetkeztetni, hogy a flash alkalmazasba agyazott szovegrol volt szo a korabbi bekezdesekben

    "Sima flash player-es (swf) weboldalakról beszéltem. Ott valamiért, eddigi tapasztalatom szerint, általában nem működik a vágólap, kivéve űrlap mezőkben. Ja, és a Ctrl + F sem."

    a flex az a felhasznalt sdk neve (komolyabb alkalmazasok ennek segitsegevel keszulnek flash builder-ben), az elkeszult allomany egy ugyanolyan .swf file, mint amit a flash professional csinal
    ctrl+f (es egyeb bongeszobe epitett keresesek) valoban nem mukodik, a kijeloles, vagolapra masolas viszont igen (legyen szo akar szerkesztheto szovegmezorol, akar mezei megjelenitett szovegrol), amennyiben az nincs letiltva (alapertelmezeskent a flex komponenseknel nincs)

    "A nagyobbik, hogy csak akkor frissül automatikusan, ha újraindítom a Windows-t (pontosabban az "explorer" folyamatot, de gyakorlatban ez akkor van), tehát hibernálós/alvós gépeken nem kicsit tud lemaradni."

    ezt nem tudom, hogyan sikerult elerni, nekem csak a bongeszo leloveset szokta kerni (opera.exe, firefox.exe, iexplorer.exe), az explorer-et soha (igaz csak 3-4 gepen telepitgetem, frissitgetem)

    "A még annál is nagyobb, hogy mikor frissül, hülye kérdéseket tesz fel angolul, amin pipálgatni kell"

    ezzel nincs tapasztalatom, mert debugger verziot hasznalok, s kezzel szoktam frissiteni, de ott csak egyetlen kerdes van, ami afelol erdeklodik, elfogadom-e a liszenszfelteteleket
    viszont egyertelmu mit kell valaszolni, ugyani amig nem pipalok, inaktiv a telepitest elindito gomb

    szerk.: most nezem csak, a linkeles/konyvjelzok felett atsiklottam
    az is mukodik, csak minimalis erofeszitest igenyel a fejleszto reszerol - ekkor hasznalhatova valik a bongeszo back es forward gombja, valamint a history is, valamint lehet a flash alkalmazas egyes reszeire linkelni kulso oldalrol

    [ Szerkesztve ]

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • Bici

    félisten

    válasz ddekany #28 üzenetére

    A vágólap engedélyezését a fejlesztő dönti el.

    A CTRL + F is a fejlesztőn múlik. Ha olyan komponenst használ, ami támogatja, akkor működni fog.

    A Flash-nek egy baja van csak, hogy túl könnyű szart csinálni vele.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • ddekany

    veterán

    válasz rt06 #30 üzenetére

    "ezt nem tudom, hogyan sikerult elerni"

    Felrakom a Flash Player-t a hivatalos Adobe által adott telepítővel (a nem-IE-hez szántat), amit a weboldalukon az ember arcába nyomnak. Tehát most én vagy valami a fórumozókéval párhuzamos alternatív univerzumban élek, vagy van valami egyéb telepítési módszer ami rajtam kívül mindenkinek nyilvánvaló. Ja, legutóbb mintha a FF-ből telepítettem volna, de az eredmény a már megszokott.

  • Bici

    félisten

    válasz ddekany #33 üzenetére

    Félreértette szerintem. Azt hitte, hogy a gép újraindítását kéri telepítéskor.

    A gép újraindítása nélkül szerintem sem mindig frissül, bár nekem szokott úgy is, mert fut az adobe updater process a háttérben, amit fogalmam sincs, hogy mi rakott fel.

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • ddekany

    veterán

    válasz rt06 #30 üzenetére

    "vagolapra masolas viszont igen (legyen szo akar szerkesztheto szovegmezorol, akar mezei megjelenitett szovegrol), amennyiben az nincs letiltva"

    Akkor esetleg a legtöbb flash-es webhely nem Flex-et használ? Én nem is emlékszem, hogy találtam volna olyat, ahol működött a vágólap, hogy a könyvjelzőzésről ne is beszéljünk. Mellékesen ezeken nincs jobb gombos menü sem, mármint van a de a Flash semmitmondó vacka. Lehet erre is az mondod, hogy de Flex-el van... csak ezzel sem találkoztam még, hogy működne.

    "de ott csak egyetlen kerdes van, ami afelol erdeklodik, elfogadom-e a liszenszfelteteleket"

    Valami ilyesmi a munkafolyamat, Pipa -> "Accept" -> "Install". Ez is Angolul. El tudod képzelni "gizike" hogy vergődik át rajta, még magyarul sem értené (licenc elfogadás WTF, meg persze eleve mi ae az Adobe Flash).

  • Bici

    félisten

    válasz ddekany #35 üzenetére

    Semmi köze a vágólapnak a Flex-hez. Anélkül is be lehet kapcsolni a vágólap funkcióit.

    A könyvjelzőzés sem alapértelmezett a Flash-ben, de ha okosan van felépítve a weboldal, akkor működik a linkelés és könyvjelzőzés is.

    A jobb gomb már keményebb téma. Csak trükkösen lehet a böngésző jobb gomos menüjét előhozni a gyári helyett.

    Vagyis minden a fejlesztőn múlik. Alapesetben a flash nem a weblap készítéshez szükséges dolgokat tolja a fejlesztő arcába, hanem a grafikához, animációhoz, illetve alkalmazásokhoz szükséges eszközöket. Flash-es weboldal készítéshez némi erőfeszítést kell tenni.
    Az, hogy a sok csökkent értelmű olyan helyen is flash-t használ, ahova nem az a legjobb megoldás, az nem a flash hibája, hanem a fejlesztő JS/CSS/HTML tudásának hiányát mutatja.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • rt06

    veterán

    #33-34
    igen, ezt beneztem, kimaradt az automatikus szo

    "Akkor esetleg a legtöbb flash-es webhely nem Flex-et használ? Én nem is emlékszem, hogy találtam volna olyat, ahol működött a vágólap, hogy a könyvjelzőzésről ne is beszéljünk."
    flash pro-ban nem vagyok otthon, de ha flex/flash builder-ben engedelyezni lehet valamit, akkor flash pro-ban is (a flex sdk teljes egeszeben a flash komponenseit felhasznalva epul fel)
    amit a flex-re vonatkozoan irtam, az az, hogy ott biztosan engedelyezett alapertelmezeskent, ebben lehet elteres flash pro-ban keszitett alkalmazasnal, de a kijelolhetoseg hianya fejlesztokornyezettol fuggetlenul a fejleszto mulasztasa

    "Mellékesen ezeken nincs jobb gombos menü sem, mármint van a de a Flash semmitmondó vacka. Lehet erre is az mondod, hogy de Flex-el van... csak ezzel sem találkoztam még, hogy működne."

    igen, azt mondom, raadasul a contextmenu flash komponens, vagyis a meglevo semmitmondo vacak kibovitesehez (nem lehet teljesen lecserelni, par menupont nem torolheto) csak minimalis kodot kell irni (leginkabb azt, hogy mik legyenek a menuelemek es hogyan viselkedjenek, de ezt barmilyen egyeb nyelven is meg kellene csinalni

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • julius666

    addikt

    válasz rt06 #24 üzenetére

    3d: jah, labdaba sem rug

    A nyilvános játékdemóik kipróbálása után alkottam a véleményem.
    Az Unreal Engine-nél meg tudtommal maga az engine nem flash alatt fut, szóval az nem a flash tudása.

    egyreszt a flash-be agyazott animalt grafikonok tobbnyire valamilyen kulso (pl xml) adatbol dolgoznak, masreszt a flash allomanyok igen jol visszafordithatoak actionscript file-okra (majdnem olyan eredmenyesen, mint a java kod)

    Tulajdonképpen a Windows is nyílt, ott az assembly, abban is benne van minden csak érteni kell hozzá. Hajrá. ;)

    tovabba, ha jol tudom, maga a technologia sem zart, akar te is irhatsz sajat flash player-t

    Ugyanúgy mint mondjuk a Silverlight esetén. Papiron persze nyíltak, lehetne független kliens is, de tudjuk mindketten mi a valóság.

    js-t nem vagom, de a flash tartalmat pont, hogy tudja indexelni is, es a benne levo linkeket is tudja kovetni

    Azt, hogy pár sztringet ki tud hámozni a forráskódból klassz dolog, de az egyáltalán nem jelenti azt hogy ismerné rendesen akár a flash-t, akár a JS-t. Oldalkészítésnél erre nem lehet alapozni, ha az ember kicsit is törődik a SEO-val az egyik alapszabály, hogy hasznos tartalmat flash-be, JS-be nem dugunk.

    flash/flex fejlesztokornyezetbol is vannak alternativak, a problema nem a szamukkal, hanem az allapotukkal van

    Nyilván alternatívák címén az értékelhető alternatívákra gondoltam.

    Oldal láthatósága:
    JS-hez VAN erre API. Sajnos csak a Chrome, IE10 támogatja jelenleg ahogy néztem, de nyilván nem kell sokat várni rá a többieknél sem. [link]
    Flashnél nem tudom mi a helyzet, de gondolom ott is mert az autós demó játékuk emlékeim szerint tabváltáskor nem ette a procit tovább.
    A flashes hírnél ugyanez a vita volt és ezeket ott ugyanúgy leírtam anno, emlékeim szerint innen több résztvevő is jelen volt, sok értelme van ezek szerint itt koptatni a billentyűzetet. ;]

  • rt06

    veterán

    válasz julius666 #38 üzenetére

    "Tulajdonképpen a Windows is nyílt, ott az assembly, abban is benne van minden csak érteni kell hozzá. Hajrá."

    itt nem tudom, hogy tenyleg nem erted a kulonbseget, vagy szimplan csak nem erdekel es trollkodsz, de egyik esetben se akarj osszehasonlitni egy asm kodot egy visszafejtett, az eredetivel szinte teljesen (formazas, valtozoelnevezesek ternek elo, utobbi csak szerenyebb tudasu decompiler-eknel) megegyezo koddal, mint ami a java es flash eseten produkalhato

    "Ugyanúgy mint mondjuk a Silverlight esetén. Papiron persze nyíltak, lehetne független kliens is, de tudjuk mindketten mi a valóság."

    nem, kerlek vilagosits fel (ha lehet, alatamasztott tenyekkel)

    "Azt, hogy pár sztringet ki tud hámozni a forráskódból klassz dolog, de az egyáltalán nem jelenti azt hogy ismerné rendesen akár a flash-t, akár a JS-t. Oldalkészítésnél erre nem lehet alapozni, ha az ember kicsit is törődik a SEO-val az egyik alapszabály, hogy hasznos tartalmat flash-be, JS-be nem dugunk."

    azert az a par string kihamozasa egesz jol jon szoveges keresesnel
    hirtelen nem jutott mas eszembe, de ez pl kezdesnek jo

    "Nyilván alternatívák címén az értékelhető alternatívákra gondoltam."

    nyilvan godolatolvaso vagyok

    "JS-hez VAN erre API."

    akkor flash-hez is megoldhato egy flash-js bridge hasznalataval, innentol megint nem a flash hibaja, hanem a hozzaerto fejlesztoe

    szerk.:
    mondjuk a linkelt demo pont szar chrome alatt, mert ha nem minimalizalom a bongeszot, csak masik ablakot hozok eloterbe (teljes meretben, vagyis tokeletesen kitakarva a chrome-ot), akkor tovabbra is lathatonak hiszi magat

    "A flashes hírnél ugyanez a vita volt és ezeket ott ugyanúgy leírtam anno, emlékeim szerint innen több résztvevő is jelen volt, sok értelme van ezek szerint itt koptatni a billentyűzetet."

    remelem a kovetkezonel nem fogod, igy hogy szembeallitottak a tenyekkel

    [ Szerkesztve ]

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • julius666

    addikt

    válasz rt06 #39 üzenetére

    itt nem tudom, hogy tenyleg nem erted a kulonbseget, vagy szimplan csak nem erdekel es trollkodsz, de egyik esetben se akarj osszehasonlitni egy asm kodot egy visszafejtett, az eredetivel szinte teljesen (formazas, valtozoelnevezesek ternek elo, utobbi csak szerenyebb tudasu decompiler-eknel) megegyezo koddal, mint ami a java es flash eseten produkalhato

    Nyilván baromira nem ugyanaz. Nem is mondtam. Csupán azt mondtam, ha elég messze mész, minden ami a gépedre kerül az nyílt forráskódú, mert ott a kód, elolvashatod/visszafejtheted ha nagyon akarod. Az hogy hol húzod meg a határt, az egyéni ízlés kérdése. Illetve azé, hogy a saját igazad érdekében meddig akarod csavarni a dolgokat. Te mindenáron a flash-t akarod védeni, így nálad a határ nyilvánvalóan az swf reverse engineering felett húzódik. Én nem, nálam alatta. Onnantól fogva hogy nem rendes forráskódot kapsz, hanem vissza kell fejteni, az nálam nem nyílt. Akkor is ha a visszafejtés más nyelvekhez képest relatíve könnyű.

    Nekem ez így elég holtpontnak tűnik, nem tudom, innen tudnánk-e egyáltalán továbblépni, van-e értelme a további vitának ezzel kapcsolatban.

    nem, kerlek vilagosits fel (ha lehet, alatamasztott tenyekkel)

    Hint: nincs a gyakorlatban alternatíva és nagy valószínűséggel nem is lesz, csak lehetNE. Innentől fogva lehet elvi kérdéseken vitázni, más kérdés mennyi értelme van.

    azert az a par string kihamozasa egesz jol jon szoveges keresesnel
    hirtelen nem jutott mas eszembe, de ez pl kezdesnek jo

    Persze, ez mondom, egy hasznos és klassz feature-e a gugli keresőjének. Ettől függetlenül továbbra sem ért JS-ül vagy Flash-ül, csak felismeri a stringeket és beindexeli. Arra továbbra sem szabad alapozni fejlesztésnél hogy majd a gugli kiszűrögeti úgyis a flashből a szükséges infót és ezért elég ha csak összekattintgat valamit az ember xy adobés termékben. Aztán csodálkozik a megrendelő hogy az oldala miért a 6000. oldalon található a releváns kulcsszóra keresésnél és miért nem esik be a búbánat sem, pedig olyan csinos animáltak a menük :'(

    mondjuk a linkelt demo pont szar chrome alatt, mert ha nem minimalizalom a bongeszot, csak masik ablakot hozok eloterbe (teljes meretben, vagyis tokeletesen kitakarva a chrome-ot), akkor tovabbra is láthatónak hiszi magat

    Ezt tudja a Page Visibility API, szvsz. már ez is elég és nagy előrelépés. Ennél több már jóval nehézkesebb lenne, pláne ha a különböző trükkös Win7-es áttetsző felületeket meg egyebeket is beleveszed a képletbe.

    remelem a kovetkezonel nem fogod, igy hogy szembeallitottak a tenyekkel

    Wut? :F

  • rt06

    veterán

    válasz julius666 #40 üzenetére

    "Nyilván baromira nem ugyanaz. Nem is mondtam."

    akkor ezzel nem hasonlitottad a windoze-bol fisszafejtheto asm kodot egy decompiler-en atnyomott java vagy flash kodhoz: "Tulajdonképpen a Windows is nyílt, ott az assembly, abban is benne van minden csak érteni kell hozzá. Hajrá."

    "Csupán azt mondtam, ha elég messze mész, minden ami a gépedre kerül az nyílt forráskódú, mert ott a kód, elolvashatod/visszafejtheted ha nagyon akarod."

    semmi ilyesmit (de meg csak hasonlot sem) mondtal

    "Te mindenáron a flash-t akarod védeni, így nálad a határ nyilvánvalóan az swf reverse engineering felett húzódik."

    nem, mindossze arrol van szo, hogy en tisztaban vagyok a flash kepessegeivel, hatranyaival, hibaival (ezek a hibak a legritkabb esetben azok, amiket itt olvasok)

    "Nekem ez így elég holtpontnak tűnik, nem tudom, innen tudnánk-e egyáltalán továbblépni, van-e értelme a további vitának ezzel kapcsolatban."

    mert szo nincs vitarol, irsz valamit, aminek koze nincs a valosaghoz (pl a visszaforditott swf hasonlitasa az asm-hez), csak az eredeti allitas felere vonatkozik, majd mikor kapsz egy cafolatot, elkezdesz terelni

    "Hint: nincs a gyakorlatban alternatíva és nagy valószínűséggel nem is lesz, csak lehetNE. Innentől fogva lehet elvi kérdéseken vitázni, más kérdés mennyi értelme van."

    nem tippet kertem, hanem tenyekkel alatamasztott felvilagositast

    "Persze, ez mondom, egy hasznos és klassz feature-e a gugli keresőjének."

    hat ize, nem pont ezt kell tudnia? (megintcsak jol jott volna egy erveles, azon tul, hogy ezt minden jolnevelt soe-guru tudja)

    "Ezt tudja a Page Visibility API, szvsz. már ez is elég és nagy előrelépés. Ennél több már jóval nehézkesebb lenne, pláne ha a különböző trükkös Win7-es áttetsző felületeket meg egyebeket is beleveszed a képletbe."

    hat, ez kb annyit er, mint sza...ize, halottnak a csok
    mondjuk az kulon jo, hogy egy ilyen felmegoldasnak nevezett ize-vel ervelsz, mikozben az swf kereshetoseget probalod lehuzni

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • julius666

    addikt

    válasz rt06 #41 üzenetére

    Ok, itt én meguntam, köszönöm hogy részt vehettem ebben a vitában, egy élmény volt.

    Ha azzal szeretnéd magadat igazolni, hogy elmenekültem a vita elől, csak nyugodtan, légy a vendégem.

  • rt06

    veterán

    válasz julius666 #42 üzenetére

    neee, ne alazz meg ilyen durvan, most egy hetig sirva fogok elaludni, de az is lehet, teljesen megallok a novesben

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • ddekany

    veterán

    válasz rt06 #37 üzenetére

    Most addig kerestem, amíg találtam egy flash-t amiben bizonyos szövegek kijelölhetőek voltak. Hogy ez alapértelmezésben működne minden szövegre (ami szövegként lett felvíve persze, tehát pl. nem rasztergrafika), azt azért kétlem, mert nehogy már szinte mindenki aki flash-t csinál mániákusan letiltsa a vágólapozást. Szóval van itt valami buktató, amit még nem hallottam.

    Ami a készítői bénaságot illeti... én manapság már úgy vagyok vele, hogy a jól megtervezett fejlesztői eszközökben és nyelvekben egy fontos tervezési szempont, hogy jó irányba kényszerítse a fejlesztőt. Elvégre a kimenet elszenvedője nem a fejlesztő, hanem a végfelhasználó, és rajta keresztül áttételesen a fejlesztőeszköz hírneve is csorbul. Tehát pl. HTML alapú oldalaknál nehéz megoldani, hogy NE legyen vágólapozható, ebből adódóan az oldalak 99.9%-a az.

    [ Szerkesztve ]

  • Bici

    félisten

    válasz ddekany #44 üzenetére

    Az első bekezdésedre:

    Utoljára a CS3-as Flash-t, használtam, ott alapértelmezetten ki van kapcsolva a kijelölhetőség minden szövegre.

    Másodikra:

    Igazad van, de a Flash NEM weboldal készítő fejlesztő környezet, hanem webes multimédia, vektoranimáció és alkalmazás készítő eszköz, így nem elsődleges szempont a weblapok igényeinek kiszolgálása.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • ddekany

    veterán

    válasz Bici #45 üzenetére

    "alapértelmezetten ki van kapcsolva a kijelölhetőség minden szövegre"

    Vajon miért?

  • Bici

    félisten

    válasz ddekany #46 üzenetére

    Mert mint írtam, a Flash nem weblap készítésre való (többlet munkával persze arra is hazsnálható). Más felhasználásnál pedig lehet, hogy zavarónak ítélte az Adobe a kijelölhető szöveget.
    pl. játékokban és windows ablakokban sem lehet szöveget kijelölni.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

  • qoqiseh

    csendes tag

    10 éve flashezek, először Pentium 2-es 400 Mhz körüli gépeken youtube-oztam, 2004-2006-ben amikor egy szervizben dolgoztam... SOHA a büdös életbe flash miatt egy darab gépet nem láttam lefagyni vagy belassulni, de még böngészőt sem, pedig brutál sokszor teszteltem nem egyszer béta környezetekben, béta böngészőkkel béta flash playereket...

    A tapasztalom szerint 1000 gépből 1000 gépen volt rajta a flash player (!!!!) , akár linux-os, akár windows 98-cas akár XP-s volt.. Ez tehát 1000 ezrelékes arány, ajánlom mindazoknak a rosszindulatú hozzászólóknak akik nem elég hogy feltelepítik, Flashblock nélkül használják ezt a nagyszerű platformot, mely a világ legjobb, legkompatibilisiebb programnyelve, de még idejönnek pocskondiázni is.. :C :W :W :W :W

    [ Szerkesztve ]

  • Brutális eb

    addikt

    válasz Z-77 #14 üzenetére

    Össze vissza beszélsz ha csak böngészni kell miért nem elég egy tablet?

    "Nem egyenértékű egy PC-vel"
    Akkor mégsem csak böngészni használod ugye?

    Ebben az esetben meg fejleszteni kell és már is visszatérhetünk az elöző heszemhez. ;]

    Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

  • Brutális eb

    addikt

    válasz Z-77 #20 üzenetére

    A p3-ad korszerübb mint a xpad 70?
    Muhahaha
    Megnézném hogyan visz egy full HD filmet....

    Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

Új hozzászólás Aktív témák