Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz hcl #41 üzenetére

    "OK, de üzemidő? Súly?"

    Ahogy dabadab is megírta közben, a kortársakhoz képest sok illetve kevés :) Battery Eater teszt full terhelésen 4 óra 4 perc jött ki - hány notit tudsz a maiak közül mutatni, ami ennek közelébe jut? Akkoriban még 2+ kg volt a szokásos 14"-eseknél, azokhoz képest pehelysúly.

    "Ha ilyen durva cucc kell, akkor nem szubnotit kell venni"

    Nem, ez nem arról szól, hogy ilyen durva cucc kell, hanem hogy szubnoti létére volt ilyen durva, és számomra ezért etalon még mindig, 12 év eltelt (nesze neked fejlődés), de még nem láttam olyan notit, ami ilyen sok dolgot ilyen picire csomagolt volna össze. (Nem mellesleg még a billentyűzete is toronymagasan veri az x40-es és újabb szigetes Thinkpadeket).
    S most gondold el, hogyha kivennénk belőle a már kihalt / ritkán használt dolgokat, mint az ODD-t, Picimacit, MS-slotot, Firewire-t, RJ-11-et (lecserélnénk sokkal kisebb USB3 és type C portokra és rádobnánk még egy miniDP-t); a CPU + NB + SB kombót egy sokkal helytakarékosabb mindent a CPU-ba integráló SoC / APU-val helyettesítenénk; a HDD helyett pedig m.2-es SSD -- az így felszabaduló rengeteg helyre pedig vagy még nagyobb akkut tehetnénk, vagy az eredeti (maiaknál még mindig sokkal nagyobb) akkuméretnél maradva, akár a test vastagságát is majd' lefelezhetnénk, hogy egy D-sub-/ Eth-portnyi vastagság még épp megmaradna. Lenne egy tök jól hordozható, üzemidő-bajnok kis masina, amihez nem kell külön portokat és elosztókat vinni.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák