Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz F e Z o #3 üzenetére

    Csodák nincsenek, pár apró figyelmességet (gombok felül, áthelyezhető rekeszek) leszámítva, kb. az is. A PC ház még mindig nem rocket science, ha adott a formátum (ATX), a méret meg a gyártási költség, akkor nagyjából ugyanolyan megoldást fog prezentálni az utcavégi lakatos, a Codegen meg a Lian Li is.
    Amúgy nekem tetszik, 8-9000 forintot simán kiadnék érte.

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Dr. Akula #73 üzenetére

    Jó a hasonlat, de szerencsére a legtöbb felhasználóval egyetemben nincsenek olyan problémáim, hogy státusz-szimbólumnak kelljen PC házat vásárolnom. De értem én, rémium termék, vastaglemez meg fanboyizmus, ezt mind meg kell fizetni. Csak ez a ház dolog valahogy erősen túl van misztifikálva - egy lemezalkatrész, amibe belerakod a fő komponenseket. Ennyi a funkciója, semmi több, kb. egy életben egyszer kell megvenni. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ne lennének jobb és rosszabb vagy egyenesen rossz designok, de még mindig egy fapados 470 magas kis házról van szó, nem a Lian Li full-extrás nagy tornyairól. Én azokat sem tartom nagyra, de ha valaki úgy van vele, hogy 50 évre előre vásárol olyat, ami kompromisszummentes és ízlésére való, akkor megértem. De hogy a te hasonlatoddal éljek a cikk alanyával kapcsolatban: itt a Rolls Royce állt neki nagy szorgosan megtervezni a Trabant ellenfelét. Csak a strandkorlátkék Duroplasthoz valahogy nem áll jól a mahagóni műszerfal (vagy fordítva).

    [ Szerkesztve ]

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Dr. Akula #84 üzenetére

    Azért drága, mert jó. Na végre, kilyukadunk oda, amire kiváncsi vagyok: mitől jó? Vagy ha úgy tetszik: mivel jobb, hogy 20.000-el többet ér más azonos tudású házaknál? Vizuális típus vagyok, többször átnéztem a képeket, nem ment a megértés, szívesen veszem a segítséget. Egy-két praktikusabb megoldáson kívűl (5,25" helyek rögzítése tetszik, a porszűrő is dícséretes) én nem látom benne a 30.000-es házat, mert abban a kategóriában már olyan dolgokat vár el az ember, mint a kiszedhető tálca, ventillátor szerelőkeretek, rezgéscsillapító gumibakok, állítható talpak, több USB csatlakozó, nagyobb űrméret, stb.. Mondom mégegyszer, nekem alapvetően szimpatikus volna ez a ház, viszont ha nagyon jóindulatú vagyok, akkor sem adnék érte 12-13.000-nél többet, s ez a vége. De győzz meg nyugodtan, hogy ez márpedig egy baromifasza ház és én vagyok a műveletlen vidéki, hogy nem rohanok venni rögtön kettőt. Epekedve várom az érveket, hogy a Lian Li PC-7N tényleg a számítógépházak Rolls Royce-a (csak Trabantnak álcázták, hogy ne vegyem észre).

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Ijk #146 üzenetére

    A manual szerint a PC-7N-ben a rezgéscsillapító gyűrű csak 2,5" méretű eszközök esetén használható (effektíve haszontalan).

    (#151) Dr. Akula: Most ugye nem a szóban forgó ház lett hirtelen Ferrari? Mert volt már Rolls Royce és Jaguar is. A hasonlattani probléma ezekkel az, hogy az említett járgányoknál elvárás például a kézzel varrott bőrülés (jó esetben masszásfunkcióval), ebben meg sámlit raktak a helyére. Ha már úgyis a puritánságát hirdeti mindenki, akkor legyen inkább egy Lotus 7 replika. Csakhát az meg valóban nem kerül sokkal többe egy Suzuki Swiftnél... De mégegyszer: nekem mindezek ellenére a ház külseje tetszene, csak akármilyen vastag repülősalumíniumból készül is, én nem látom benen a 100$-nyi értéket. A számítógépház (-ól, -doboz, -szerelőkeret, -felfogatóalkalmatosság, kinek mi) pedig szerintem nem az a terület, ahol megengedheti magának az ember, hogy a márkanévért fizessen felárat. Persze van az a piaci szegmens (ahol a Lian Li cuccok nagy része is versenyez), ahol annyit kérhet a gyártó, amennyit nem szégyenl, mert a terméke olyat tud, amit semmelyik másik nem, de ez a PC-7N nagyon kevés oda.

    [ Szerkesztve ]

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Ijk #154 üzenetére

    Ha ott van, akkor én kérek elnézést, de a kézikönyv nem jelölte külön, csak az 5x "Anti-vibration rings for 2.5" HDD" c. tételt.

    [ Szerkesztve ]

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Ijk #158 üzenetére

    Meg az állítható talpak és szerelőkeretek hiányára de ezen felül lehetne még sorolni napestig azokat a funkciókat, amik előfordulnak ebben az árkategóriában: zárak, szélcsatornák, kivehető tálca, hangszigetelés, HDD-rackek, fogantyúk, ablakok - annyi mindent kitaláltak már. Nekem mondjuk speciel a többségük egyáltalán nem hiányozna egy PC-házról és az is oké, hogy ez a termék sem akarja ezekkel megváltani a világot csak egy puritán doboz akar lenni, de akkor meg nem indokolt az árcédula (ahogy a drága autók sem attól drágák mert csak, hanem mert van bennük egy csomó minden, ami a Suzukiban nincs).
    Igaz, már nem forgalmazzák (utolsó ára is 20e HUF alatt volt), de felhozta valaki korábban a Dragont - hát szerintem az messze többet tud mint a PC-7N, s mindenből kétszer annyi van benne. Anyagból is - vigyázat retro cikk.
    De találomra ráböktem az egyik legolcsóbb ATX Antec házra. A GX200, koppra ugyanazt tudja, mint a PC-7N, csak a merevlemezek elrendezhetősége butább kicsit - cserébe festett belül is (van aki ezt hiányolta, bár nekem ez sem számítana) - 12.000 HUF. Csak azt ne mondjátok, hogy 5 kg alumínium 18.000-el drágább, mint 5 kg acél.

    [ Szerkesztve ]

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Ijk #161 üzenetére

    Mégegyszer: tökmindegy, hogy neked vagy nekem hasznosak-e ezek a funkciók vagy sem, az a lényeg, hogy ezekkel a tételekkel tudja a gyártó növelni a termék értékét. Ha idejétmúltnak gondolod, helyettesítsd be az aktuális divatot, akármi is most az (LED fénycső, dupla alaplap hely, ventiszabályzó, vezetéknélküli telefontöltő, másegyéb kutyafüle). Ha egy tizenezres ház tudását hozza, de elkérnek még majd 20.000-et pluszba, akkor szerintem jogos a kérdés, hogy azt meg miért. Alumínium meg minőség, oké ez volt már, de azért nem a NASA űrsikló gyártósorán hajlítgatják azt a lemezt IT1-es tűréssel, hogy ez több, mint az ára felét indokolná.

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Ijk #165 üzenetére

    Akkor legalább lehetne mondani, hogy azért kerül annyiba, amennyibe. De én azt is elfogadom, hogy különösen ritka chilei alpakaszőrrel polírozzák a felületet, majd 18 éves szűzlányok köpetével felületkezelik és valódi selyembe csomagolják és azért ennyi. De nem, semmi. Ha puritán akar lenni, akkor a felszerelés oké, csak az árcédula nem. Ha meg ennyibe akar kerülni, akkor a tudása nagyon kevés - alu ide, brand oda.

    (#164) Dr. Akula: Vagy akkor akár abból a sokféle spéci HDD rackből is benne lehetne valamelyik. De nincs. Autómárkák látom mennek, de továbbra sem derült ki, hogy ezt a házat miért is tartod a csúcsok csúcsának. Nem először írjuk le azt sem, hogy nem a Lian Li-vel, mint márkával van a megértési nehézségünk - igen tudjuk, hogy képesek olyat gyártani, amit senki más, de ez ...na ez pont nem olyan. S igen, az a tizenezres ház (meg a legtöbb tizenezres ház) pont ugyanazt nyújtja, mint a PC-7N mínusz alu. De az alu nem indokol ~20 mátyás ákülönbséget (egyébként elfogadható árú alu ház is volt már linkelve). Ha nem így gondolod, nyugodtan indokold meg, hogy szerinted a PC-7N azért igen értékes darab, mert az előlapot mondjuk remekül lehet köpőcső-céltáblának használni, míg egyik konkurens sem alkalmas erre. Az, hogy látványosan felháborodsz, mit nem mert írni vitapartnered még nem visz közelebb senkit közelebb a megoldáshoz.

Új hozzászólás Aktív témák