Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BiroTom

    csendes tag

    válasz szlx #1 üzenetére

    Kedves Szlx!

    A szoftver elkészítése valóban közel 20 ezer óra volt, kérdezd csak meg a programozókat, akik munkanaplót is írnak. Ez ilyen sok meló, de szeretjük csinálni, és nem tagadom, meg is éri.

    A bukás lehetőségének csökkenéséről meg vagyok győződve. Eddig, ha saját szoftverrel dolgoztunk, aminek ugye meg van a forrása, sokkal jobb eredményeket értünk el, mint ha más, zárt forrásúval dolgoztunk, itt most az SPS/MOSS-re gondolok.

    Való igaz, hogy a forráskóddal nem szerzed meg a know-how 100%-át, de megszerzed a lehetőséget a hibajavításra. És ha szorít a határidő, meg az ügyfél (értsd: kötbér) akkor tapasztalataink szerint megéri belenyúlni.

    Ttermészetesen a belenyúláshoz érteni kell, de azért nem lehetetlen, főleg, ha doksi is van, és ha a kód szépen van megírva. Egy CMS azért nem Linux kernel, ebbe joban bele lehet látni, ha tud az ember közepesnél magasabb szinten C#-ban kódolni és van kitartása.

    Van egy történet is. Pár éve a egy nagy cégnek SPS-sel készítettünk intranetet, és az SPS-ben nem volt fájl törlés előtt jelzű üzenete (event) csak törlés utáni. Így nem tudtunk olyan modult fejleszteni, ami a törölt fájlokat még éppen a törlés előtt egy kukába teszi, ahonnan később vissza lehet nyerni, ha mégis kell. Ez .net-ben a deleting event, de csak deleted volt, ami már késő, mert a file addigra már eltünik. Nos ezt a kis eventet egy átlag kóder 1-2 nap alatt bevarrja a rendszerbe, ha meg van a forrás. Így kötbért fizettünk, mert a sales beigérte a kukát, a Microsoft meg nem csinált ilyen event-et csak nekünk. (Amit persze meg is értek...)

    Szóval hidd el, magam sem vagyok fanatikus open source hívő, de hatalmas előnyei vannak, az mára nekem már bebizonyosodott.

Új hozzászólás Aktív témák