Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz lezso6 #203 üzenetére

    Most direkt megnéztem a spritmonitoron, a Corolla Cross átlagban kb. fél literrel fogyaszt többet, mint a sima Corolla ugyanazzal a motorral. Autópályán akár 1 litert is megadok neki. Az 10-15%. Ezen megy a nagy hűhó?

    És a mai SUV-ok nem személyautó-terepjáró hibridek. A többségük egyszerűen emelt személyautó. Személyautós futómű van alattuk, rövid rugúutakkal, alufelnivel, peres gumival. A többségük kétkerékhajtású, esetleg opcionálisan valami himi humi négykerékhajtással. Se felező se difizás se semmi.

    Az egyetlen nagy tömegben eladott terepjáró suv az talán a Dacia Duster.

    A SUV eredetileg sem volt személyautó-terepjáró hibrid. Eredetileg ez egy amerikai truck alváz és motor személyautó kasznival. Amivel jár valamennyi terepjáró képesség, amennyit egy truck tud.
    Vannak kifejezetten terepjárók, mint a Land Cruiser, a Patrol vagy a Jeep Wrangler. A SUV-ok nem ezekből fejlődtek ki.

    Az autó érzelmi választás. Senki nem köpködi a BMW-s júzereket, hogy miért vesznek feleslegesen pazarló 6 hengeres motort, amikor a 4 hengeres is megfelelő. Senki se köpködi a sportautó tulajokat. Vagy azt aki kabriót vesz. Vagy aki a most divatos négyajtós kupékat vásárolja.
    Ha mindenki racionálisan választana autót, akkor a világ autó eladásianak 90%-a Dacia Sandero lenne. Az egy racionális választás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák