Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz thomasx76 #277 üzenetére

    ...és akkor most ott tartunk, hogy akkor mindenki ezen logikával SUV-ba ül... majd rádöbben, hogy hát a SUV vs. SUV történet nagyjából ugyanúgy néz ki, mint egy normál autó vs. normál autó történet.

    ( Sok éve egy ex-kolléganő azért ült Opel SUV-ba (talán Crossland?), mert nem érezte biztonságban magát egy Polo-ban, és nagyobb önbizalma volt a SUV-ban. Majd egyszer megállt mellette egy Pick-Up, és rájött, hogy ahhoz képest a SUV még mindig kisebb és sérülékenyebb... :DDD )

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

  • Cifu

    nagyúr

    válasz thomasx76 #285 üzenetére

    Dare2Live leírta a lényeget, én csak emelni tudom a tétet...

    Egy 1290kg-os Toyota Corollát hajtok, nekem megfelel és biztonságban érzem magam.

    És pont az zavar, hogy rengeteg önbizalomhiányos ember egyre nagyobb autóba ül, mert arra készül, hogy ha (X az egyhez esély szerint) balesetbe keveredik, és nem egy 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 tonnás járműben fog ülni, akkor meghal.

    Láttam mi történik egy (~2010-es) BMW X5-el, amikor két kamion közé kerülve nem adta ki a szlalomozás közben, konkrétan ott maradt a tag. Tehát pont arról beszélek (írok), hogy arra hivatkozni, hogy kis autóban nem fogod túlélni egy zöldség, mert az adott helyzettől függ, hogy túl fogod-e élni, és ha már a millió az egy esetről beszlünk, akkor ezt tovább gondolva kerülhetsz olyan közlekedési helyzetbe, ahol egy Pickupban se éled túl.

    Ellenben most kanyarodjunk vissza az általad felvésett gondolatmenet alapvető hiányosságára (...a többi már nem számít...) :
    Arra készülsz, hogy más miatt kerülsz életveszélybe , valahogy odáig nem jutunk el, hogy amúgy is a közlekedés része vagy, és Te is lehetsz egy közlekedési baleset okozója adott esetben. Márpedig ha indokolatlanul nagy autóban ülve fog megtörténni, akkor egy vétlen fél életesélyeit csökkentheted.

    Ezen azért lehet nem ártana elgondolkodni...

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák