Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz vodkaboy22 #26 üzenetére

    Bocsi, az előző hsz.-emet már nem akarom tovább nyújtani...

    Röviden: az F-35 program leges-legnagyobb támogatója az USMC. Nekik egyszerűen nincs opciójuk a mára teljesen elöregedett AV-8B kiváltására. Tehát kellett nekik egy helyben leszállni képes típus, a többi "majdnem" mindegy.

    A másik két fegyvernem pedig a maga módján igyekezett ehhez idomulni (ami annyit tesz, hogy kitágították az helyben leszállni képes típus képességeit a saját igényeikhez). De nekik megvolt a "saját" válaszuk az F-35 helyett. Az USAF eredetileg több F-22A Raptor-t akart. Nem adták meg nekik, elvágták a megrendelést, és közölték a törvényhozók az USAF-al, hogy innentől kezdve az F-35A-ra koncentráljanak. Megtették, még további igényeket kértek bele.
    Az US NAVY még cinikusabb volt, kifejlesztették az F/A-18C/D-vel szinte semmi közös alkatrésszel nem rendelkező F/A-18E/F-et, és megvágták az F-35C megrendeléseiket, helyette pedig további F/A-18E/F-et rendeltek. Az F/A-18E/F gépeket pedig 2025-2030 körül egy most még csak formálódó Next Generation Air Dominance (NGAD) program keretében tervezik leváltani...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák