Új hozzászólás Aktív témák

  • tomp

    félisten

    válasz zsmb #3005 üzenetére

    Sőt a helytelenül implementált IMS kezeléstől a komplett bázisállomás le tud térdelni.
    Igaz ez ritka egy nagy neves gyártó esetén de nem zárja ki a lehetőségét.
    Sőt láttam már, hogy a nem teljesen kompatibilis 5G konfig milyen hálózati bugokat generál a hálózaton. Aztán vagy a hálózat dob le vagy a modem bannolja az 5G-t. Na nálam az utóbbi jött. A hálózat még tolerálta de ki tudja meddig mehetett volna.

    OnePlus 5-nél van QPST-vel aktiválva a VoLTE de pl az sms küldés nagyon lassú(kb fél perc). Tavaly évig nem működött VoLTE alatt a rövid hívószámok(pl 1221, 1220, stb). Ilyenkor a normális hálózati konfignál a telefon leváltott 3G-re. Na a OnePlus 5 nem. Az szimplán bontott. Most már végre működnek a rövid számok is.
    Amúgy a 112 miatt nem kell félni. Az a hibás konfig mellett is működik mivel az nem használ VoLTE-t. 4G Only-n VoLTE nélkül is működik mivel ez egy speciális szám. A hálózat is másképpen kezeli.

    Pixelen működik a QPST EFS Explorer? Ha még a régi felépítésű carrier_policy.xml-t használja a rendszer akkor elég kiegészíteni az 5G paraméterekkel.
    pl: [kép]

    Pixelre Yettel VoWiFi támogatás is lesz? Elvileg idén indul a publikus szolgáltatás. Tesztként már kb 1 éve megy és lehet is pingelni a Yettel VoWiFi szervereit.

    Sofokles
    Nem hivatalosan minden telefonon be lehet kapcsolni aztán vagy megy vagy nem. Vagy összedől a bázisállomás vagy nem. Tudom milyen ez, OnePlus-on együtt dolgoztam velük a Yettel VoLTE/5G-n. Volt mikor az egész országban csak az én telefonom kezelte a Yettel 5G-t. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák