Új hozzászólás Aktív témák

  • dreamdancer

    őstag

    válasz kolosanyi #32 üzenetére

    Abban, amit írsz, valóban sok igazság van és jó pár ember igényét bőven kielégíti egy tablet is. Otthon 90%-ban én is azt használom, arról streamelem a zenét/rádiót a hangfalra, azon netezek stb. De anélkül a 10% nélkül meg lennék lőve, akkor nagyon kell a tárhely/teljesítmény/kijelző/klaviatúra, amivel egy x86-os tabletet persze ki lehet egészíteni, de szerintem te is szívesebben írnál szakdolgozatot egy laptopon/pc-n, mint egy tabletre dugott klaviatúrával 8-10"-en...

    Ami meg az árat illeti, ha x86-os tabletet építesz, az anyagilag olyan, mintha laptopot csinálnál, nincs olcsó, grafikus csippel egybegyúrt Qualcomm SoC, 1 helyett 2-4 GB RAM kell, nagyobb akku, hogy etesd az éhesebb procit és amíg egy átlag tablet 16 GB ROM-mal simán jól van, addig ebben maga az OS elfoglal ennyit. Szóval nem tud olcsó, könnyű, vékony lenni, nem tud "valódi" tablet lenni.

    És a MS se tabletként kezeli a Surface-eket, az $1.000 árból is látszott, hogy ők ezt valamiféle ultrabook-konkurensnek képzelték el - ezért mondom, hogy alapvetően hibás az egész gondolkodásuk, stratégiájuk.

    Nem a lényeg a fontos.

Új hozzászólás Aktív témák