Új hozzászólás Aktív témák

  • dreamdancer

    őstag

    válasz kolosanyi #36 üzenetére

    A tablet-pc viszonyt én egy kissé másként látom, tudom, sokan úgy néznek a tabletre, mint egy "lebutított", gyenge pc-re, aminek épp ezért - ahogy te is írod - jelentősen olcsóbbnak kell lennie egy alap laptopnál (nem netbooknál!).

    Szerintem a tablet egy olyan célhardver, ami sok dolgot jobban tud, mint a pc/laptop, netezni, olvasni, YouTube-on nézelődni, facebookozni egyszerűen kényelmesebb, kellemesebb tableten. Egy tablettel úgy él együtt az ember, mint egy könyvvel, fotelben, ágyban, vonaton, repülőn ülve is kényelmesen használható, szemben a laptoppal, amivel íróasztalhoz vagyunk kötve. (Kinek jutna eszébe egy regényt íróasztalhoz, irodai székben ülve olvasni?!)

    A tabletnél a vékonyság, könnyűség, hosszú üzemidő, tökéletes képminőség és a nagyon egyszerű kezelhetőség a legfontosabb, az x86-osak pedig ezek többségében kompromisszumosak, ahogy az egész gép is. Én 80K-ért se vennék Surface Prót, nem akarok full Office-t a tabletemre, jobb a FB app, mint a netes felület stb. stb. Számomra egy jó pc + jó tablet az ideális felállás, a műszaki fejlődés története is azt mutatja, hogy mindenféle hibridmegoldás hosszabb távon inkább kényelmetlen, mint hasznos.

    Nem a lényeg a fontos.

Új hozzászólás Aktív témák