Aktív témák

  • Számomra a legnagyobb probléma az hogy a játékok gyakran drágábbak itt Magyarországon mint pl: az Amcsiknál. Ezt én igazságtalannak érzem. Emiatt nem szeretek itt venni játékokat, inkább megveszem Steam-en mert ott az eredeti ár van és nincs rátéve akkora haszon mint amit ráraknak mire ideér.
    A másik probléma a másolásvédelem, úgy érzem hogy egyre inkább velem szúrnak ki. Az hogy x64-en nem megy normálisan a starforce védelem eleve okot ad arra hogy kénytelen legyek crack-elni a játékot.
    Ha játszani akarok valamivel akkor mindenképpen be kell raknom a cd-t, már az elveszi a játéktól a kedvem hogy le kell venni a polcról kiszedni a dobozból és pörgettetni vele a cd-t. (tudom nem nagy mozdulatsor, de sokkal egyszerűbb az hogy kattintok egyet és megy.)
    De azért vannak pozitívumok, a Hellgate London x64-es indításából kiszedték a cd ellenőrzést.
    Szvsz Steam nekem bevált, de sok játék hiányzik amit érdmes lenne megvenni. Viszont vannak demók, trailerek, néhány mod, minden egy helyen van. Múlt hétvégén Team Fortress 2 szabadon játszható volt 2 napig, ennyi idő alatt el lehet dönteni hogy tetszik-e a játék vagy sem, és persze nem demo. Azelőtt Red Orchestra játék 4.99$-ba került, ennyit egy evésre eszek meg és még nem is lakok jól. Most ez az 5$ egy amcsinak semmi, Magyarnak meg 800Ft. Stalker 19.99$(3200Ft). Nagyon jó játékok vannak már 20$ körül. Ennyi pénzért nem éri meg warezolni, időt takarítok meg hogy nem kell a torrenten/warezoldalakon keresgélni, aztán mindenféle cracket, meg cd hide-et installálgatni közbe összeszedni egy rakás vírust meg trójait. Ezen felül még a multiba is tört szervereket keresgélni. Inkább kifizetek pár ezrest minthogy szenvedjek mindenféle vacakokkal.

    A kipróbálós dolognak meg a Mass Effect-et tudom felhozni, amikor megjelent konzolra akkor nem nagyon érdekelt a dolog, amikor láttam PC-n akkor ki kellett próbálnom nekem is. Nem lehettett még megvenni MO-n, Steamon meg nem volt, Ea linkbe meg nem bíztam. Így egy darabig a sötét oldal rabja lettem. Ez persze a magyar kiadásig volt igaz, annak ellenére hogy nem okoz gondot az angol nyelv, a magyar kiadás lényegesen jobb élményt nyújtott mint az angol. Eredeti lévén megszűntek az idétlen bugok is amit a crack okozott. Kipróbálás szintű warezt én nem tartom elitéledőnek, de ha valami tetszik akkor azt illik megvenni. Azt kell támogatni aki meg is érdemli.

    Akinek nincs pénze eredetire, annak olyan gépre se legyen amin futtatni tudja. (persze normális grafikával)

    Vintage Story PH szervere újra fut!

  • MaciG

    addikt

    válasz Lortech #190 üzenetére

    Már bocsi, de a kenyérlopás és a warez közt ég és föld a külömbség. Ha te elemelsz 1 Kg kenyeret a boltból azzal te kárt okoztál a boltosnak, mert ő azt megvette. Egy játéknál ez más. Ha neked nincs rá pénzed és nem veszed meg akkor azon a kiadó nulla forintot keresett, de ha te nem veszed meg ,de letöltöd, azon megint nullát, de nem érte veszteség (többletköltség) és még lehet megtetszik a játék és megveszed. Nekem pl. már 2X is előfordult, hogy leszedtem egy adott játékot és aztám megtetszett, menni akartam multizni és akkor megvettem eredetibe. És már megérte a kiadónak ,hogy leszdem, mert ha nem szedem le, akkor nem tetszik meg és nem veszem meg.

    BANZAII

  • hülyegyerek

    addikt

    válasz MaciG #402 üzenetére

    Szerintem ez nem így van....
    A kiadó szerinted nem fizette ki a fejlesztőket,a sokszorosítást,a terjesztőket???

    hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

  • Realradical

    őstag

    Bocs, hogy élek , de egy védelem a warez mellett...nézzünk meg egy angliai minimálbért és egy hazait. A szoftware/film ára ugyanakkora, csak nagyságrendi különbség van a tőkében.

    A játék/filmárak nem az átlag magyar pénztárcához vannak szabva, mert nekem ha van 20k a zsebemben elmegyek pl. horgászni a hétvégére.

    Nem érzem magam bűnösnek, ha letöltök egy-két olyan filmet amiért nem adnék ki pénzt a moziban ellenben minimális szinten érdekel.

    Things that try to look like things often do look more like things than things

  • Morden24

    nagyúr

    válasz MasterDeeJay #401 üzenetére

    Az hogy x64-en nem megy normálisan a starforce védelem eleve okot ad arra hogy kénytelen legyek crack-elni a játékot.

    Én nemes egyszerűséggel bojkottáltam az olyan programokat, amiknek közük van ahhoz a szeméthez.
    X3-al szívtam nem keveset StarForce okán, aztán szerencsére a 2.akármennyi patch-el ez a múlté lett, de az valami tragédia volt.

    Realradical: Megsúgom, az esetek legalább 70%-ában konkrétan olcsóbbak a brit árak, mint a magyarok.
    Mellesleg ha "kevéssé érdekel", akkor minek fárasztod magad vele? Jópofa ez az "igyen van, akkor nem drága" mentalitás ám.

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

  • MaciG

    addikt

    válasz hülyegyerek #403 üzenetére

    De kifizette, de ha én mondjuk megveszek egy játékot és azt feldobom egy tárhelyre és azt onnan mondjuk 2 ember leszedi (aki amúgy NEM vette volna meg), akkor azon a kiadó nem bukott semmit

    BANZAII

  • Morden24

    nagyúr

    válasz MaciG #406 üzenetére

    Ez azért nem egészen így van. Képzelj el két halmazt: X (vásárolt játék) és Y (warezolt játék).
    Ha van warez, akkor van X és Y halmazod.
    Ha nincsen warez, akkor van egy X halmazod, valamint az Y halmaz egy bizonyos része (persze ennek nagy százaléka kiesik).

    Sectumsempra - For Enemies

  • MaciG

    addikt

    válasz Realradical #404 üzenetére

    Ez meg a másik, ha MO. nem csak a termékek árában igyekezne felzárkozni a többi uniós országhoz hanem a fizetésekben is, akkor más lenne a helyzet...

    Morden24 : Úgy látom nem értitek amit írok :F Nem azt mondtam, hogy a warez nem bűn, mert az. Csak azt ,hogy nem lehet összehasonlítani azzal, mintha valaki ellopna mondjuk egy kenyeret,monitort,stb.

    [ Szerkesztve ]

    BANZAII

  • hülyegyerek

    addikt

    Amúgy nem rossz a cikk,csak a cikkíró már megint nem foglalkozik lényeges kérdésekkel... Szerintem a hardverfejlesztők,a játékok készítői,és a kiadók a főkolomposok.Mi a francért nem lehet meglévő hardverekre fejleszteni a játékokat?Csak nem azért,mert a játék-stúdiók egy rakás lóvét kapnak a nagy hardvercégektől,hogy csak az adott (és lehetőleg még meg sem jelent,méregdrága) hardverre optimalizálják a játékot?
    A terjesztők pedig nem gondolkodnak ép ésszel....Már nem becsülik meg előre,hogy egy adott game hány példányban fog elkelni,és ahhoz igazítják az árát...nem,van egy adott "fix" tarifa,amin akkor sem változtatnak,ha már hülyére keresték magukat rajta....
    Egyre jobban kiábrándulok az egész pc-játékiparból....
    és akkor sem lesz lelkiismeret-furdalásom a warez miatt...

    [ Szerkesztve ]

    hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

  • Zé_Mester

    őstag

    válasz bambano #387 üzenetére

    Kell a francnak az xp-vel járó összes szívás.
    na ezeket a menyilvánulásokat sose értem. ugyan mi szívás van egy XP-vel ?????
    nekem is az van fent, a világon semmi bajom nincs vele, pedig ez a gép kap hideget-meleget (szó szerint).
    Vista-t is használok a másik gépemen, azzal se volt még eddig bajom, pedig megjelenése óta fentvan.
    hugom gépén is XP van 3 ÉVE !!!!!!! és minden megy rendesen úgy mintha 1 napos lenne.

    na de hogy ne csak OFF legyen : ezzel a warezosdival én is dilemmába vagyok.
    egyrészt elítélem, mert nem helyes.
    másrészt viszont jó dolognak tartom, mert ha az ember fel akar építeni egy teljes rendszert mondjuk egyy középkategóriás gépen (120-150e) eredeti szoftverekkel, akkor többe kerülnének a progik, mint maga a gép !!!!
    és a legtöbbjük nem áll úgy anyagilag hogy ezt a - nevezzük luxus-nak - megengedje magának. :(

  • edipqe

    senior tag

    "de többek között a PH! fórumán is azért vannak majdnem minden játékról és programról topikok, hogy utána lehessen járni ezeknek."

    azért a más által leirtak és a saját tapasztalat kozott nem kicsi ám a kulonbség.

    "ahogy konfigot sem lopkodva épitunk"

    dehogynem! egy csomó ember van aki innen onnan lepotyogó alkatrészeket vásárol.
    nekem is volt anno még olyan cd-irom (soksok éve) ami a gyárból "sétált" ki. :DDD
    garit is szereztek hozzá, és fele annyiba volt mint a "bolti". Márpedig anno elég drága játék volt a CD-irósdi, a hőskorban....

    Továbbá azt is állítod, hogy mivel a játékok ára idővel csokken, és idovel meg lehet venni collectionba vagy máshogy okosan, olcsobban ennek okán sincs létjogosultság a warezolásra, sztem ez butaság.....ki akarja kivárni a néha 1-2 évet mire egy gém ára lemegy user barát árba? Ez emiatt stem gyenge érvelés.

    Nem támadni akarlak, nem az írásod fikázni, és biztos sokan 1et értenek veled, aláírom, de sokak meg nem. :R

    I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

  • liksoft

    nagyúr

    Nem olvastam végig, de egy-két (főleg nyitó) hozzászólás után lenne egy apró gondolatom.

    Nem játékról, szemléletről írok:

    Mindenki él valamiből. Ebből a pénzből valamire elég, valamire nem. Amire nem, nem biztos, hogy azért mert keveset keres, csak rosszul osztja be, és amire jut, arra herdálja. Vagy valóban kevés a pénze, és sok dologra nem futja. Ezt tudomásul kéne venni, és nem aszerint élni (kifelé mutatni), hogy a szomszédnak, vagy a külföldi szappanoperában XY-nak mije van! (Sokan megélhetésre vesznek fel már hitelt, de plazma TV az van otthon! :)) )Vagyis a meglévőt jól beosztani, és nem a rongyot rázni! (Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér! - ahogy a közmondás említi.) Ha ez alapján végig gondoljuk, kevés olyan eset van, amikor kénytelen valaki "ügyeskedni". Viszont az igényekből lejjebb kéne adni, és nem lehetne Z előtt felvágni.

    Szerk: Visszagondolva eszembe jutott még az, hogy a játék enni kell? Ha nem, hanem szórakozásra, akkor ki lehet menni focizni, biciklizni, kártyázni, kirándulni, stb... Ezek olcsóbbak!

    [ Szerkesztve ]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

  • Realradical

    őstag

    válasz Morden24 #405 üzenetére

    Hja tény, hogy olcsóbbak az árak kint.
    Tipikus példa az indiana jones 4. Elmentem megnéztem moziban, mert nagy név és az előző 3 frenetikus lett. Ez a rész ellenben katasztrófa az amerikai filmek minden szar kliséjével együtt.
    Ezek után csoda, hogy nem akarok egy hulkért fizetni amíg nem tudom, hogy nem járok-e ugyanígy?
    Persze le van sarkítva, meg nem én vagyok az áldozat, de szerintem meg lehet találni az egészséges középutat.
    Tekintve, hogy olyan termékekről beszélgetünk amire nincs minőségi garancia, mint mondjuk a kiló kenyérre szerintem nem egy kategória. Ha a kenyérbe beletörik a fogam visszaviszem, vagy bedobom az ablakon. A szoftwaret ha megvettem és szar nem fogja visszavenni a cég.

    Things that try to look like things often do look more like things than things

  • Morden24

    nagyúr

    válasz Zé_Mester #410 üzenetére

    Azért azt lássuk be, hogy egy átlagjúzernek nem kell 120-150E-nyi szoftver.

    Miért? Hát mert: megveszi a gépet, kell hozzá egy oprendszer, és itt gyakorlatilag megállt a dolog. MINDEN dolgot el tud végezni a Windows beépített cuccaival, ha meg nagyon ambíciózus, akkor 3rd party alkalmazásokkal. Nem abból kell kiindulni, hogy itt egy átlagos fórumita felrak partition managert, defragot, 3 féle firewallt, 3dmarkot meg anyámkínját. Az átlagjúzer azt sem tudja, mik ezek.

    Mondjuk egy jó példa anyám, akinek egy oprendszer, egy médialejátszó, egy wordpad és egy webbrowser kell a gépre. Na ő egy átlagjúzer.
    De bolondítsuk meg még a dolgot: kell office, mert az jó. Persze ott az ingyenes opció... de ha nem, még a Small Business Office 2007 sem kerül olyan sokba. Sehol nincsen ez Százezer HUF-os software.

    Kell még dvd-író, esetleg vírusirtó? Előbbit bundle-ként dobálják minden sarkon utánad, ráadásul van kiváló ingyenes (illetve kiváló nagyon olcsó) megoldás. Utóbbi meg mi, egy NOD32 (pl.) egyszeri 10K egy évre, utána meg évente 6?

    Túl van ez azért ragozva, lássuk be :)

    Sectumsempra - For Enemies

  • Zé_Mester

    őstag

    válasz edipqe #411 üzenetére

    Márpedig anno elég drága játék volt a CD-irósdi, a hőskorban....
    de szép idők is voltak azok :O én annó 57e-ért vettem a Plextor írómat, akkor amikor még a környéken nem volt senkinek. és 2 hónap alatt visszahozta az árát !!!
    mostmeg .... mindekinek internet, dvd író ....... warez, torrent ...stb.

  • Morden24

    nagyúr

    válasz edipqe #411 üzenetére

    Továbbá azt is állítod, hogy mivel a játékok ára idővel csokken, és idovel meg lehet venni collectionba vagy máshogy okosan, olcsobban ennek okán sincs létjogosultság a warezolásra, sztem ez butaság.....ki akarja kivárni a néha 1-2 évet mire egy gém ára lemegy user barát árba? Ez emiatt stem gyenge érvelés.

    A warez mellett kiállni "türelmetlenség" okán, na az gyenge érvelés. Olyan jópofa vérpistis fajta. Ennél már a "szar a magyar fizu" is jobb duma :DDD

    Sectumsempra - For Enemies

  • edipqe

    senior tag

    válasz Zé_Mester #415 üzenetére

    jaja én 30k ért vettem (a gyárból kisétálosat) és baráti áron is 700 ért meg 1k ért irtunk dolgokat.

    most emg olyan lett a biznisz mint az onkiszolgálos boltok. mindenki maga megoldja egymagában.

    I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

  • edipqe

    senior tag

    válasz Morden24 #416 üzenetére

    nem ez a fő ok a warez védésére, nyugi, csak megemlítettem vmit ami a cikkben nekem nem tetszik. :R

    I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

  • Morden24

    nagyúr

    válasz Realradical #413 üzenetére

    Hát az az igazság, hogy ki hogyan éli meg ezeket a dolgokat.

    Nálam (a baráti körben) a mozi az egy közösségi esemény, elmegyünk X-en egy filmre, megnézzük, aztán be egy pubba valami sörre vagy bambira. Ha jó volt a film, akkor jó volt, ha szar volt a film, akkor meg kritizáljuk, kifigurázzuk, és nem mellesleg halálra oltjuk azt, aki ajánlotta :DDD Oké, "buktam" rajta 1200HUF-ot. Ha ennyi pénz havi szinten fájna, akkor már régen nem a szar filmek lennének a legnagyobb gondom.
    Hogy mondjam, nem látom be, hogy miért kéne nekem elvi kérdést csinálnom a filmekből pl. Nem olyan összegről/időmennyiségről van szó, ahol ez probléma. Akinek meg az, annak kétlem, hogy egyébként kurvajól megy a sora.

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

  • joey04

    titán

    A warez témában már kifejtettem a véleményem természetesen sok kritikát kaptam érte de ez várható volt.de azt én már lezártam.
    szóval: ez a másik dolog hogy fórumokon utánaérdeklődni teszteket elolvasni meg demot kipróbálni mind-mind kegyetlenül kevés hogy egy játékról képet alkothass hogy érdemes. megvenni. ez nem jogosít fel SENKIT a warezra természetesen, csak leírtam mint véleményt hogy ez ahhoz kevés hogy valaki megismerje a játékot és eldöntse hogy megvegye-e.Nem tudom mi lenne a jó megoldás erre a problémára, nem tudok tippeket adni se de az biztos hogy ez így kevés.De mondom ez nem magyarázat a warez tevékenységre(vagyis nem olyan magyarázat ami feljogosítana bárkit is hogy letölthesse)

  • Morden24

    nagyúr

    válasz joey04 #420 üzenetére

    Régebben szerintem az időlimites demók voltak jó megoldások.
    Ma már kivitelezhetetlen, mert alapban szélessáv kell egy tetves demó letöltésére, mert gigabájthegyek tornyosulnak.
    (Amúgy nekem a fő bajom a mostani játékokkal, hogy történetileg, storyline-ban egy nagy rakás nulla a legtöbb, márpedig az sajnos csak végigjátszással derül ki. Többek között ezért is veszek nagyon kevés játékot - és ezért is játszom keveset.)

    Én amúgy általában utánaérdeklődős/informálódós utat választom (néha valaki már beszerzi előttem, akkor a legkönnyebb, ugye), és eddig minimális szinten faragtam rá, és akkor is inkább technikai értelemben (pl. Neverwinter 2, amikor kijött... maga a földreszállt bugisten volt).

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

  • bambano

    titán

    válasz Zé_Mester #410 üzenetére

    Például felraksz egy xp-t, nagyjából semmire se jó. Hálózatra kiengedni víruskergető, adware kergető meg egyéb marhaságok nélkül kaszkadőrség. Szóval ha felraktad, kezdd azzal, hogy raksz rá rendes brózert, rendes levelező programot, antivírust (amitől még lassú is lesz, főleg egy ilyen procis umpc), antiadware, office, stb. stb.
    Ezen túlmenően van egy nagy halom program, amit muszáj használnom, de soha életemben nem láttam még xp-s verziót belőle (nem állítom, hogy nincs belőle, azt állítom, hogy sosem volt a kezem között)...

    Mire mindezt én kitanulom, vége a 2012-es olimpiának is. Nekem ennyi időm nincs erre a hulladékra. Nem elég, hogy nem tudok vele dolgozni, mire elérem azt az állapotot, hogy nem tudok vele dolgozni, eltelik sok-sok hónap. A rosseb se akarja azzal tölteni az idejét, hogy letölt a kéttehénről 80 féle zippelőt meg archiválót és megkeresi, melyik a legkevésbé ótvaros...

    Szóval lehet nem érteni az ilyen hozzászólásokat, de erősen javasolt figyelembe venni, hogy nem mindenki wingagyin nő fel. Aki (mint pl. én) DOS/VSE-n meg vms-en nő fel és utána unixozik egész életében, annak sokkal nagyobb szívás rendesen felrakni egy xp-t meg rendesen megtanulni, mint 512. alkalommal betolni a debian telepítőt, pár utasítással felgórni a teljes munkakörnyezetet, amihez szokva van és dolgozni rajta. Felrakom az alap debiant, lerántom a legfrissebb debianosok által becsomagolt kernelt, felteszem, reboot. Majd egy jó hosszú sor, a konzolon, ami felrakja a gnome-ot meg az általam használt x darab alkalmazást, ennek begépelése két perc, utána otthagyom y időre (hálózati kapcsolattól függően), felszöszömötöli magát felhasználói beavatkozás nélkül, gdm újraindít, csók anyu. Ezt a sebességű telepítést xp-n csak akkor lehetne csinálni, ha valaki összecsomagolna egy msi-be minden utilityt, amit használ.

    Egyébként pedig azzal dicsekedni, hogy a plextor behozta az árát, olyan bűncselekmény, amire már itthon is évek óta harapnak.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • Rossi

    addikt

    válasz Morden24 #421 üzenetére

    Ja, 4GB-os demók, lol. Az első HDD-m 1,3 GB-os volt, Seagate Fireball asszem, ráfért a win98 meg az Impérium Galactica 2, aztán semmi.

    "Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

  • Zé_Mester

    őstag

    válasz joey04 #420 üzenetére

    ez így igaz, egy demo-ból vagy egy játékról foglalkozó topic-ból nem tudsz meg semmi lényegeset.
    vegyük elő ismét a Crysis-t :
    annó ugyebár megjelent a TechDemo. mindenki meg volt őrülve hogy milyen grafika, meg úristen milyen efektek.
    aztán telt-múlt az idő, egyre jobban bezsongtak az emberek.
    aztán megjelent a demo, mindenki töltötte le mint állat !!!! emlékszem hogy 2x is megállt az összes letöltés, mert a kiszolgáló szerver bemondta az uncsit, annyi letöltés indult meg egyszerre.
    aztán mindenki tolta a demót, és közbe várták a november 23.-át.

    aztán amikor megjelent a teljes verzió akkor a kevésbé elvakult és begyepesedett függők rájöttek hogy az egész egy nagy ratyiság, legalább 2 atomerőmű kell hogy elfusson a játék és nem is nyújt akkora élményt, mint annó a FarCry.
    persze akkor is voltak olyanok akik teljes hipnózisba estek és az életük árán is azt mondták hogy ez a legjobb game.
    és ugyebár egy fórumon mindkét "csoport" jelen van. na most akkor alkoss reális véleményt :U

  • Morden24

    nagyúr

    válasz Rossi #423 üzenetére

    Hagyjad már, az első vinyóm egy 850Mb-s "valami" volt, és az első játékom a Wing Commander IV :DDD

    szerk.: Illetve a második. Az első a C&C volt. Effektíve azért vettünk gépet :)

    Zé_Mester: Na a Krízis volt a csúcsok csúcsa, szerintem megtestesít mindent, ami manapság szar a játékpiarban. Amikor megjelentek az első képek, mindenki "húbazz", de valljuk be, amikor egy játék technikai feature-eit 2 oldal hosszan rizsázza a honlap, a story szinopszis meg 10 sor (!), akkor már lehet mire számítani :D (illetve kövezzenek meg érte, a FarCry is egy rakás szar volt, szóval ez alapján én sejtettem, hogy nem az én játékom lesz).
    Aztán demo le, megnéztem, szép, jópofa, ki tudja, hátha lesz belőle valami. Nem lett. A sztorit még Uwe Boll is visszadobná.

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

  • DroneZ

    aktív tag

    pontosan ezt a témát dolgozta fel a mostani GameStar-ban a gstv arena c. műsorban Gyu, ender és mazur is. náluk is hasonló volt a helyzet, volt mindenkinek véleménye, ötlete de végeredményben hosszas vita és beszélgetés után sem sikerült rájönni, hogyan is lehetne megoldani ezt a jelenséget.

    az eredeti játékok tömkelege, amivel szívesen játszik az ember akár online akár singleplayer-ben, sok sok pénz. ott van például a wow, bár havidíjas ahol egy gc (gamecard) 8k és ~12 millió ember ki tudja fizetni h játszon vele, sőt az ismerőseim közül is egy jópáran játszanak ezzel az mmorpg]-vel, és furcsa módon ők sem veszik meg az eredeti példányt, holott lenne rá pénz, csak nem az új játékra... :(

    az árak szempontjából vizsgáljuk meg a dolgot. itt volt a Gears of War ami 10+-os volt megjelenése pillanatában; nem fogyott. amint az árat levitte az egyik ilyen terjesztő cég 4,990 Ft-ra az embereknek mintha hirtelen pénz robbant volna a zsebükben és nagyobb példányszámban kelt el a játék az akció idején mint a kiadása pillanatában. szerintem ez elgondolkodtató.

    [ Szerkesztve ]

  • bambano

    titán

    válasz Morden24 #425 üzenetére

    nekem meg az első vinyó, amire írhattam, egy 1G-s Fujitsu volt, Majdnem egy méter hosszú, vagy 40 kiló, dupla fejegységgel. Egy MikroVax 4700-asban volt, ha jól emlékszem.

    Az első saját vinyóm egy 80 megás conner volt.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • martonx

    veterán

    Sziasztok, én is hagy nyilvánítsak véleményt.

    Marhára nem játszok PC-n, ez a cikk meg kizárólag játékokról beszélt. Ez egy nagyon nagy hiányosság. Szerintem a játék warez a legjelentéktelenebb a film, zene, pornó warezek mellett.

    Nem játszok, ám mégis rákattantam kb. egy éve, hogy autóversenyezni akarok. No de melyik autóversennyel? Fórumokban mindenki dicsér mindent, vagy ellenkezőleg mindenki szid mindent. Napokig teszteket olvastam.
    Végül letöltöttem 4-5 nagy nevet. Egy kivételével mindet órákon belül töröltem is a gépről.
    Azt az egyet elmentem a boltba és megvettem. Aztán a starfoce, és hogy csak lemezzel indul el az agyamra ment. Végül visszaraktam a tört változatot, az eredeti lemez meg a fiókban figyel. De legalább megvettem :)
    Van egyébként 4-5 játékom amit sok év alatt vettem meg. Ugyanígy van 9-10 dvd filmem is, amiket alapműnek tartok.

    Amiket rendszeresen le szoktam p2p-n tölteni, a sorozatok. Ez warez vagy nem warez? Rühellem a reklámokat, és hogy időben a TV előtt legyek, ha meg akarom nézni a kedvenc sorozatomat. Sokkal jobb egyben lerántani egy komplett évadot, és egy este ha éppen ráérek megnézni akár 2-3 részt is.

    Én kérek elnézést!

  • Morden24

    nagyúr

    válasz bambano #427 üzenetére

    Hú de kemények vagyunk :DDD

    Volt Komondorom is. Putty-puttyal meg Beach Head-del.
    (Jó, igazából '95-ig Commodore-om volt :) )

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

  • ProEvoFan

    nagyúr

    válasz Skizz #6 üzenetére

    sry de ez igy nem igaz; pl COD4 10milla példány eladva, ebböl 9milla konzol, 1milla PC
    na, itt van a kutya elásva
    (ha kell több statisztika irok szivesen)
    a konzolon nincs akkora warezz, ezért éri meg arra jobban kiadni a játékokat

  • martonx

    veterán

    Ja és még egy tény. Hollywoodot pont a "warez" tette naggyá. Az 1900-as évek elején európában mindenféle jogdíjat kellett volna fizetni a filmezéshez.
    Ennek elcsalására vonultak ki a stúdiók az új világba...

    Most meg ők sírnak a legjobban, ha az általuk megállapított jogdíjakat valaki nem hajlandó megfizetni.

    De ez persze vonatkozik mindenre. Ha Bill Gates nem lop a 80-as években operációs rendszert sosem létezne a Windows. Pedig milyen érdekes pont az MS üldözi legjobban a szoftver warezt...

    A világ úgy tűnik ilyen. Rablóból lesz a legjobb pandúr.

    Én kérek elnézést!

  • Zé_Mester

    őstag

    válasz bambano #422 üzenetére

    Egyébként pedig azzal dicsekedni, hogy a plextor behozta az árát, olyan bűncselekmény, amire már itthon is évek óta harapnak.

    szted akik annó (6-8 éve) CD írót vettek, azok szted minek vették ???? hogy legyen valami újdonság a gépben vagy hogy menőzhessen a haveroknak hogy neki 50-60e ft-os író van a gépbe ????

    nagy francokat : aki akkor rááldozott, az azért tette mert tudta hogy visszahozza az árát pár hét/hónap alatt !!!

    de azóta megjavultam én is, már lassan 2 éve semmit nem írtam ki, mert tök felesleges

  • Morden24

    nagyúr

    válasz martonx #428 üzenetére

    Amiket rendszeresen le szoktam p2p-n tölteni, a sorozatok. Ez warez vagy nem warez?

    Ez elég elgondolkodtató, és igazából én gyak. a sorozatok miatt nem vagyok "tiszta" warezügyileg.
    Én személy szerint nem tartom nagy vétségnek (elméleti oldalról), mert nem végfelhasználói rendszerrel működik a terjesztés, tehát valójában senkit nem fosztok meg egy fillértől sem. De igazából ugyanúgy warez és nem kell mosakodni.
    Nekem az okaim:
    1. nincsen nekem arra időm/kedvem, hogy alkalmazkodjak a tévés közvetítéshez
    2. eredeti szinkron
    3. nem is mennek a meglévő csatornákon (ha igen, akkor goto 2.)

    Megjegyzem, horribilis mennyiségű dvd-m van (300+ darab, össze nem akarom számolni, eredetiek), és amúgy a sorozatokat is megveszem, ha olyan, ami "kellapolcranekem" (pl. nálam ilyen a Firefly, Babylon 5 meg még pár.

    Pedig milyen érdekes pont az MS üldözi legjobban a szoftver warezt...: Ebben nem értünk egyet. Ha akarna, lehetne jóval keményebb. Windows-al is, Office-al is, stb.

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

  • edipqe

    senior tag

    válasz Zé_Mester #432 üzenetére

    akkor te nem megjavultál hanem beletörödtél hogy a "diszkó" meghalt

    akárcscak én.

    I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

  • martonx

    veterán

    válasz ProEvoFan #430 üzenetére

    Konzolon nincs warez? Ember nézd már meg hány XBOX, PS2 tulaj megy el a boltba játékot venni.

    Csak idő kérdése, hogy XBOX360, PS3 mikor lesz feltörve. A vicc az, hogy amíg nincsenek feltörve el se tudnak terjedni ezek a konzolok.

    Az iparágnak szüksége van a warezra. Figyeld meg mihelyst feltörik, hirtelen milliószámra fognak kínába, oroszországba, kelet-európába next-gen konzolokat eladni, amivel ha nem is arányosan, de nőni fognak a játékeladások is.

    Vagy vegyük észre, hogy a filmkiadók maguk adják ki a screener, R5 verziókat. Persze ezeket hivatalosan csak kiszivárogtatják... Ezek a verziók nélkül még annyi bevételük sem lenne a szegény piacokon, mint ha ők szivárogtatják ki ezeket, és árulják bagóért az orosz piacokon. Nyílt titok.

    Ja és még valami. Microsoft hol lenne a warez windowsok nélkül? Na hol? A világ linuxot használna!

    Persze a nyílt szinen üldözni kell a warezt, meg leszólni, meg kiszámolni, hogy de mennyit kaszáltunk volna, ha az a másfél milliárd user is megvette volna a windowst... Pedig azok dehogy vettek volna windowst. Azt vettek volna, amihez bagóért/ingyen hozzá lehet jutni.

    [ Szerkesztve ]

    Én kérek elnézést!

  • Morden24

    nagyúr

    válasz Zé_Mester #432 üzenetére

    szted akik annó (6-8 éve) CD írót vettek, azok szted minek vették ???? hogy legyen valami újdonság a gépben vagy hogy menőzhessen a haveroknak hogy neki 50-60e ft-os író van a gépbe ????

    Ne viccelj, 2000/2002-ben már nem volt gáz a CD-író. Előtte pár évvel még igen. És a legnagyobb eladott része profi felhasználásra ment el, rögzítés/mentés miatt.

    Mellesleg aki warezzal kereskedik, személy szerint börtönt adnék, aki meg warezért fizet, azt kiállíttatnám egy főtérre körberöhögtetni.

    Sectumsempra - For Enemies

  • martonx

    veterán

    válasz Morden24 #433 üzenetére

    Az tényleg warez, hogy mindig másnap letöltöttem az Odaát sorozatot, amit a TV2 adott este 10-től 11-ig? Kis gyerekes szülőként nem maradtam fent eddig? És nem néztem meg a 40 perces epizódot 20 perc reklámmal kiegészítve?

    Nem érzem magam ettől szar embernek :B

    Én kérek elnézést!

  • joey04

    titán

    válasz bambano #422 üzenetére

    Ez egyénfüggő!Én sem írom hogy a francnak a linux meg a szívás.
    Volt fent, nem tudtam megszokni.ennek ellenére nem mondom hogy rossz.
    Nekem az tűnik kész agyrémnek amit leírtál telepítés címszó alatt.Win alatt én tudom mihez hol mit kell keresni sose volt ilyen problémám...
    Elhiszem hogy van progi amit te használsz és nincs, vagy számodra nehezen megtanulható mert máshoz szoktál. de azért az XP vagy Vista használata messze nem szívás.

  • atee

    őstag

    Nagyon egyszerű ez!
    Amivel online kell játszani azt megveszi az ember ha tetszik neki! Mivel általában csak eredetivel lehet! Még havi díjat is hajlandó fizetni egy mmo esetén!
    Ami csak offline arra meg nem ad ki pénzt akkor sem ha ezzel csődbe mennek a fejlesztők és PC re nem jelenik meg játék!
    Akkor majd lesz más!
    Tetszik vagy sem, bűn vagy nem! Amíg meg lehet oldani töredékéből a rendes árnak addig warez is lesz!

    D-day 2002-01-04 01:54

  • TazLeacher

    nagyúr

    Foglaljuk össze mi is történt eddig: :DD

    Van egy csoport, aki szerint a warez, mint olyan, alapvetően rossz cselekedet. Tisztában van mindenki azzal, hogy valamilyen formában mindenki csinálja, de az emberi felfogás és az elvek, illetve a jóra való törekvés számottevően számít. Ennek a csoportnak a többsége egyetért abban, hogy ugyan olyan lopsás, mint bármi másnak az eltulajdonítása.

    Van egy kicsi köztes csoport, aki a fentiekkel egyet ért, ugyanakkor nem tekintik lopásnak, egyszerűen rossz dolognak.

    Van a másik oldal, aki szerinte ez teljesen jó dolog, és kell, illetve különböző magyarázatokkal próbálják alátámasztani a cselekedetüket. Ezek:

    -Nincs rá pénzem
    -Majd ha olcsóbb lesz
    -Majd, ha annyit keresek, mint külföldön
    -Nekem nem ér meg ennyit egy játék
    -Ezzel nem okozok kárt senkinek
    -Azzal, hogy gépem van, jogom van hozzá
    -Attól, hogy én nem csinálom semmi nem fog változni
    -Nem fogom a sok milliomos zsebébe tömni a pénzt
    -Ha ingyen lehet, akkor miért fizessek érte
    -Következmények nélkül megtehetem
    -Úgyis kijátszom egyszer az ott rohad a polcon

    Asszem ennyi.

  • atee

    őstag

    válasz martonx #435 üzenetére

    a 360 régen warezolható már :)

    D-day 2002-01-04 01:54

  • edipqe

    senior tag

    válasz martonx #437 üzenetére

    kérdés: ha a netről leszedegetés bun akkor a winyóval szerelt dvd-lejátszók amik a tv-ről rögzitenek musort nem illegálisak ugyan ugy?

    I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

  • Morden24

    nagyúr

    válasz martonx #437 üzenetére

    Most érted, a warez-t nem a hold állása, meg a kisgyermekek döntik el, hanem az, hogy jogilag mi minősül annak :)
    De egyébként nem mondtam, hogy ettől szar ember vagy, mondom, ez rám is áll (én csak simán nem nézek tévét).

    Sectumsempra - For Enemies

  • edipqe

    senior tag

    válasz TazLeacher #440 üzenetére

    a probálják alátámasztanit én torolném és helyette, támasztják alá mert feltételezi azt h az érvekkel való alátámasztás helytelen!

    I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

  • Morden24

    nagyúr

    válasz atee #439 üzenetére

    Ami csak offline arra meg nem ad ki pénzt akkor sem ha ezzel csődbe mennek a fejlesztők és PC re nem jelenik meg játék!

    Akkor most ezt muszáj így csinálni, főnök? :U Tuti nem szabad máshogy?
    Mellesleg lehet, hogy te szarsz bele, ha csak WoW meg Diablo Online lesz, de én meg pl. ezekbe szarok bele.

    Sectumsempra - For Enemies

  • sztikac

    őstag

    válasz martonx #431 üzenetére

    "Ha Bill Gates nem lop a 80-as években operációs rendszert sosem létezne a Windows."
    legalább a hülyeségethagyjukmá' :U

  • Morden24

    nagyúr

    válasz edipqe #442 üzenetére

    Továbbra is legális, szigorúan magánfelhasználásra, sokszorosítás, terjesztés nélkül.

    Sectumsempra - For Enemies

  • fateless

    veterán

    Nem vagyok egy nagy játékos, szóval nem tudok sok példát mondani, de azt tudom, hogy még anno, mikor volt kis időm játszani, megtetszett a Rizikó "gépiesített" változata. Először lemásoltam, majd miután tetszett eléggé, megvettem. Ugyanígy voltam a Heroes III-mal is: tetszett, ezért megvettem. Nekem ekkor jó volt a warez... Ettől függetlenül nem értek egyet a programok "szabad áramlásával" ilyen téren. Még Windows terén sem, ott is szeretem a legális progikat.

    Most gyorsan átfutottam a gépemet, és összesen egy illegális programot találtam, amit már rég nem használok, mert találtam helyette egy legális free verziót, csak még nem töröltem le a másikat. Nagyon kevés az olyan feladat, aminek nem lehet találni egy ingyenes megfelelőjét.

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

  • atee

    őstag

    válasz Morden24 #445 üzenetére

    Akkor te vegyél mindenből kettőt :)

    D-day 2002-01-04 01:54

  • Morden24

    nagyúr

    válasz fateless #448 üzenetére

    Nagyon kevés az olyan feladat, aminek nem lehet találni egy ingyenes megfelelőjét.

    Ez abszolút így van. Mondjuk abban is van igazság, hogy ezeket gyakran "tapasztalt" embereknek is keresniük/kutatniuk kell, ami egy átlagjúzer esetében nem állja meg a helyét.
    És mivel ezek a pici free biszbaszok sosem fognak tudni normális marketingtevékenységet végezni (egyesek meg nem látják be, hogy kellene), ezért mindig is kevesen fognak értesülni róluk.

    atee: Ja, mindjárt én fizessem meg a te warezodat is, nem? Nem gond, meghirdetem a Veyronomat, hátha elmegy némi aprópénzért...

    [ Szerkesztve ]

    Sectumsempra - For Enemies

Aktív témák