Keresés

Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    Írok valamit a warezről. Én megvettem a Vista-t, 64 bit, Business, 30 ropi volt, pedig hát csak egy OS. Alaplapot cseréltem, először tönkrement, aztán most csak vettem egy újat, és a windows közölte, hogy nem csak hogy újra kell aktiválni, de az aktiválás már online nem is lehetséges, új szériaszámot kell vennem...

    Telefonos aktiválás, 20 perc duma, 800 kérdés, és akkor nagy nehezen elfogadták az aktiválást. De a fejemben mégis komolyan megfordult, hogy hagyom a picsába az egészet, lehúzok egy cracket és ennyi, mert az 3 perc alatt lett volna meg.

    A másik történet, hogy amikor laptopom volt, megvettem a Nero 8-at. Nem sokan csinálnak ilyet, én igen. Az, hogy feltelepítem, bepötyögöm a szériaszámot, feltelepül, aktiválom, újraindítom, és utána még egy-két programot nem enged futtatni, mert azt még külön aktiválni kell, az elmegy. De gond volt a laptopommal, ezért párszor újra kellett rakni rajta a rendszert, és egyszer csak a Nero kiírja, hogy nem lehet aktiválni a terméket, és én illegálisan használom a rendszert, az már morcossá tesz. De az, hogy felveszem a kapcsolatot a Nero ügyfélszolgálattal, és 15 e-mail váltás után több, mint 2 hét alatt voltak hajlandóak újra legálisnak beállítani a licenszkulcsomat, az már enyhén szólva felháborító, és itt is megfordult a fejemben, hogy crack, és szevasz.

    Namost amikor a wareznak már nem csak az az előnye, hogy "ingyen van", hanem ettől eltekintve és jobb, gyorsabb, egyszerűbb, kényelmesebb megoldás, akkor azt mondom, valóban nem szép dolog az illegális szoftverhasználat, de ha a szoftvergyártók nem változtatnak a hozzáállásukon, akkor mindegy, milyen eszközöket vetnek be, a warez élni fog. Azt ugyanis senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy felhasználó még fizetni is fog azért, hogy szopassák.

  • #64791808

    törölt tag

    válasz anaqer #16 üzenetére

    A szoftvervásárlás üzleti szempontból befektetés. Veszek egy szoftvert, amelynek hasznossága van, termelek vele, megóvja az adataimat, stb stb. Az operációs rendszernek viszont effektív hasznossága csak annyi van, hogy a többi program fut rajta. Ezért például egy Corelhez képest az CSAK egy OS.

    A felfogásom meg szerintem tökmindegy, mert én megvettem a szoftvert. Nem ez a lényeg?

  • #64791808

    törölt tag

    válasz anaqer #24 üzenetére

    aha.... akkor kifejtem máshogy: közöd?

Aktív témák