Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Peak #29 üzenetére

    Az gondolom még a szakmukis papirral rendelkezőknek is világos, hogy a kábelek körül megjelenik minden féle varázslatos mágneses tér, ami más kábelekben további zajt, jeleket indukál, stb.

    USB differencialis adatatvitelt alkalmaz, D+ es a D- vezetekeken levo feszultseg kulonbsegebe van kodolva az informacio.
    Igy ha valamilyen kulso elektromagneses hatas is eri, akkor (D+)+x, (D-)+x feszultseg fog kijonni, ezek kulonbsege tovabbra is (D+)-(D-) marad, zaj kiesik.

    De amikor a pancser megpróbálja a fullHD BD anyagot 340MHz vivőjelen továbbitani egy 10 éves 5 méteres v1.0 HDMI kábelen, és csodálkozik, hogy lószar sem jelenik meg a képernyőn, akkor azért elkerekedik a szeme, hogy "hávaze digitális". :D

    Digitalis jelatvitelnel vagy egyertelmuen dekodolhato a jel a veteli oldalon, vagy nem.

    Nyilvan tul hosszu kabelnel/tul nagy frekvencianal mar annyira szetkenodik idoben a negyszog fel/lefuto ele, hogy inkabb egy elcseszett szinuszra hasonlit az egesz, igy messze nem a nevleges high/low feszultsegeket latjuk a veteli oldalon, de amig a mintavetelkor mert ertekek joval a high/low ertekek atlaga felett vagy alatt vannak addig bithelyesen dekodolhato az adas.
    Problema onnantol van, ha a high/low atlag kornyeki erteket merunk, mivel ott az esetleges zaj atbillentheti felfele vagy lefele a bitet.

    Itt jon be a kepbe a kabel anyaga, meg a tobbi parameter, jobb kabelen magasabb frekvenciaju bitfolyam viheto at jelentosebb feszultsegeses nelkul, vagy tavolabbra viheto el ugyanaz a jel.

    De amig kelloen kicsi a bitfolyam frekvenciaja, addig a filleres kabel pont ugyanugy viszi at a jelet, mint a 75 ezres.
    USB 2.0 high speednel ugye 480Mbit/sec az atviteli sebesseg, es 1 bit/jel a kodolas, tehat 480Mbaud/sec a jelvaltasi sebesseg -> 480MHz savszelesseg szukseges.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák