Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz azbest #36 üzenetére

    "Ez mind a motorháztető alatt van, nem sok köze van az ui kinézetéhez és az ott lévő funkciókhoz."
    Nyilván ez olyan mértékben igaz, hogy az M2, RSS kliens, Jegyzetek (és az egész panel), eszköztárak és azok tudása megmarad.

    De ezen kívül majdnem minden kérdéses. Elvégre a Dragonfly is lecserélésre kerül. Még az INI struktúra miatt is aggódom, elvégre Chromiumban nincs INI, csak JSON.

    Vagy azt mondod, hogy a formok kezelésének nincs köze például a Wand-hoz (ami a checkboxokat is megjegyzi és meglehetősen egyedi módon működik a többi böngészőhöz képest)? A Chromium fork még a könyvjelzőkezelést is magáévá tette. Azt a buta könyvjelzőkezelést, ahol nemhogy Trash folder nincs, de még megjegyzések és keywords/nickname sincs.

    Mivel nem vagyok fejlesztő én csak abból tudok kiindulni (és ez a cikk óta is így van), hogy a Chromium forkok valahogy mindegyik kísértetiesen emlékeztet a Chrome-ra. Még a RockMelt is csak tele van hányva szociális szarokkal, de ezen kívül egy Chrome. A Chrome Plus-ban van hardcoded mouse gestures, ami működik az New Page lapon is és a belső lapokon is, de ennyi. Ráadásul a Google volt olyan gané, hogy megtiltotta a saját követő szarjainak a letilthatóságát, például a WebStore-jukban egyik Chromium alapú (pedig az elvileg független a Google Chrome-tól) böngészőben sem működik egy kiegészítő sem, legyen az Adblock vagy Ghostery.

    A WebKit (és még a V8 is) valóban elhanyagolható változást hozna, erre rávilágít a cikk is, nagyjából az össz probléma, hogy a kiegészítők és a userJS-ek nagy része megdöglene (meg néhány userCSS is), de ők az egész Chromium-ot adoptálják.

    Szóval akkor a kérdés nem az, amire a cikk rávilágít, hogy hol válik el egymástól a WebKit és a WebKit forkok, hanem, hogy hol válik el egymástól a Chromium, mint WebKit fork és a Chromium mint böngésző UI.

Új hozzászólás Aktív témák