Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Mr Dini #6 üzenetére

    Tudom, hogy nem állt szándékodban problémát generálni. És én is csak a megelőzés végett írtam.
    Majd 10 éve már, hogy egy kérdésre adtam választ ezen lap család topikján belül, amiért kitiltás lett a jutalmam. Pedig csak arról írtam, hogy egy megvásárolt telefonra megvásárolt alkalmazást hogyan lehet annak minden adatával átmenekíteni egy másik, egyébként offline eszközre.

    But who is watching the guardians?

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Mr Dini #6 üzenetére

    Gyakorlatilag guidenek néz ki, de nem az, mert egy ponton átmegy az egész logbookba amitől guideként kvázi követhetetlenné válik. Ami blogbejegyzésként ugye teljesen oké, mert ez egy élménybeszámoló.

    Ahogy nézem kb a következő tudásának kéne meglennie annak, aki ezt reprodukálni akarja:
    - Docker
    - Git
    - minimum egy CCNA routing szintű hálózatatos tudás (beleértve linux üzemeltetés / CLI *nix), beleértve wireshark és virtuális hálózatok
    - Python
    - Go
    - hálózati programozási tapasztalat
    - plusz kell egy *nix rendszer
    Pár dolgot pedig saját kútfőből kell kiegészíteni, pl miért az adott IPv6 addresseket használod, vagy miért probléma az X mennyiségű port befoglalása adott esetben. devOps vagy cloud engineering háttérrel ezt ki lehetne egészíteni.

    Amit a hálózati stackról írtál, az ebben az egyik legkönnyebb összetevő egyébként, mert "csak" egy arrayt kell összemarshalozni.

    ---

    Btw, a Jack feladatnál nem az volt a baj, hogy hosszú. Hanem az, hogy egy nagyon szűk megoldást gondoltál ki, ami a feladat leírása alapján (az általad leírt háttér nélkül) szinte "mire gondolt a költő" szinten lehetetlen feladat.

    De ez oké, képzésben vagy, technikai affinitásod megvan, bonyolultabb projektek saját elbeszélése jellemzően úgyis a BSc diplomamunka (és az MA) körül indul. Ez meg egy blogbejegyzés :).

    Köszi, jó volt látni ennyire technikai leírást a logouton!

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák