Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz mrhitoshi #14 üzenetére

    "Könnyen kijátszható, és túl nagy teret foglal el szvsz."

    na. ezt kifejtenéd kérlek? maga a leolvasó mérete is elég változó, nem hogy a kijátszásának a nehézsége. van pár technológia, vannak irdatlan kompakt kialakításúak lásd a lenovo féle laptopba épített akár...

    csak és kizárólag az amcsi szuperprodukciókban lehet ezeket olyan gyorsan és hatékonyan feltörni. az a részleges nyomat amit magad körül hagysz irdatlan hiányos, maszatos, nagyon ritkán használható bármire is. de vegyük az ideális esetet, egy teljes ujjlenyomatot hagysz olyan felületen amiről értelmesen le tudják szedni. és? egy gagyikommersz vérkínai optikai szkennert talán átver. de egy hővonal szenzoros megoldással mit kezdene? profi cuccokkal se tud gyártani hozzá semmit. és akkor még beszélhetnénk ultrahangos és egyéb nyalánkságokról. hamarabb bontja ki a falat az ajtó mellett mint jut át a beléptetőn.

    bőrbe épített chip: megkeresi egy kiolvasóval és kivágja belőled seperc. az ujjaidat ha levádja a normális olvasó el se fogadja ma se, amire ez elterjedne addigra meg pláne. ha a fejedhez fegyvert tart és kényszerít arra nincs megoldás, de amcsi filmek alapján kijelenteni hogy könnyen kijátszható és nagy helyet foglal egy ujjnyomat olvasó az elég meredek.

  • zsigus

    őstag

    válasz mrhitoshi #33 üzenetére

    Megoldható... Korábban egy keresztbe szétcsúsztatható (qwerty-s) PDA-n is volt ujjlenyomat-olvasó, mégpedig a kijelző alatt, a felső "vékonyabb" részben.

    Nem emlékszem a típusára, de már nem most volt, kb. 2008 körül.

    Úgy jön ide, hogy ha már mindenképp "bonyolítani" kellene a bejelentkezést, akkor ezerszer is inkább ujjlenyomat mint egy ki tudja mit tartalmazó tabletta... Nem hiszem, hogy hosszútávú tesztek készültek már vele kapcsolatban, egyrészt, másrészt én személy szerint soha sem "chipeltetném" magam egyszer sem, nem hogy minden reggel.

    [ Szerkesztve ]

  • #56573440

    törölt tag

    válasz mrhitoshi #33 üzenetére

    "Egyrészt nagy egy kis chiphez képest"

    nem értelek. az ujjlenyomat olvasó is kicsi. a motorola már csinált egy atrix tanulmányt amiben volt, ha jól tudom nem dobták piacra de ettől még akarás kérdése a nyögés. bankomatnál, más azonosításnál meg aztán tök mindegy hogy mekkora az olvasó,

    "Mellesleg már ott elvérzik, hogy tényleg sok helyen ott hagyod, és ki tudja, lehet csak 100 helyből 1-szer jön, de akkor bejön."

    nem hagyod ott sok helyen. tényleg nem. részleges ujjnyomatot hagysz ott elmosódva felülettől függően jellemzően értékelhetetlen. de legyen megfogsz egy poharat. rajtahagyod, jön a csúnya ember, elviszi. leszedi róla, invertálja. és? mit kezd vele? milyen olvasóval tudja megetetni a hogyan gyártott mit?

    " Minek hurcoljon szerencsétlen ember magával új lenyomatleolvasót ? "

    tényleg? de most tényleg? az ujjlenyomat olvasó azonosít téged vagy az ujjnyomatod? minek hordjak magammal egy olvasót, ha pl már MA megvan a technika mobilba építhető verzióra, és mégegyszer: hivatalos azonosításra, fizetésre, stb teljesen mindegy az olvasó mérete? most én nem értelek téged vagy valami más a gond?

    "hogy egy 6-8mm vastag telefonba hogyan alkalmaznád az újscannert ? Nem könnyebb egy NFC, vagy bármilyen rádiófrekvenciás chip"

    egy hőszenzoros olvasó felület ma is bagatel vastag és van pár fejlesztés ami még ezen is túllép hamarosan, amire ebből valóság lenne addigra tuti... innentől a burkolat pl hátlapjára tehető, a többi sw kérdése. a különálló rendszerek azért "nagyok" mert kell bele a vezérlő, kell valami ami tárolja az adatokat, ami feldolgozza, ami továbbítja. nem a detektor foglalja a helyet. a telefonban mindez adott. magát az érzékelőt kell hozzáadni, a többit megoldja a meglévő vas.

  • #56573440

    törölt tag

    válasz mrhitoshi #42 üzenetére

    "A testen hordható elektronikai forradalommal mi lesz ?" részben megvalósul. és? nem értem a lényeget. adott a tested ami alapvetően egyedi. jó ikreknél vannak azonosságok, de ott is lehet szűrni, nekik se azonos a lenyomatuk... te tényleg úgy érzed hogy szükség van ennél többre? a természet generál egy random kódot. de majd mi generálunk egy újat az hatékonyabb lesz. aha...

    " Másrészt segítek, egy ilyen chip nem feltétlen csak arra lenne használható amit itt felvázoltak, de ezt már leírtam.W

    a lényeg az azonosítás. hogy hogyan éri el az más kérdés. ha azonosítottak pl ujjnyomattal, akkor onnantól bármint megtehetsz. fizethetsz, a jardnak igazolhatod magad, akármi. mi az amit ez nem tudna viszont a te jövőképedbe kellene?

    "pl már MA megvan a technika mobilba építhető verzióra
    Ami nem túl sikeres tegyük hozzá."

    persze. mert mobillal azonosítás, fizetés, stb gyerekcipőben se jár. minek kéne? nincs rá piac. nincs rá igény. ha véletlenül igaz lesz az alma fejlesztése és kihozzák, akkor meg mindenki rákattan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák