Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fastervótam

    tag

    válasz FTeR #7 üzenetére

    persze, mert rinya nélkül is szépen terjed.

    Érdekes, hogy a beépített IE mégis milyen gyorsan terjedt, pedig az IE 3 , de főleg az IE 2 csak jóindulattal volt nevezhető böngészőnek.
    Ennyit a te elméletedről, hogy egyedül a szoftver minősége számít. Egyszerű Microsoftos szemellenző ez, semmi más.

  • fastervótam

    tag

    válasz FTeR #11 üzenetére

    Értem, tehát az, hogy beleépítve van vagy sem, semmit sem számít, csak a szoftver minősége, mert úgymond a felhasználók, a laikusok is, megtalálják a jobbat. Inkább kerüljük egymást, mindkettőnknek jobb lesz.

    Végszó annyi, hogy most már büntessék csak az MS-t, joban mint múltkor, mert megérdemli.

    [ Szerkesztve ]

  • fastervótam

    tag

    válasz FTeR #13 üzenetére

    ha kivennék winből az egyetlen cuccost, amivel fel ehet menni a netre, h letöltésk az operát, szted még is mennyi esélye lenne a laikusnak?

    Fejszével töltené le, meg smirglivel, Microsoft smirglivel. Az értelem utolsó szikrája is eltűnt ebből a fórumból?

    [ Szerkesztve ]

  • fastervótam

    tag

    válasz FTeR #15 üzenetére

    Téged semmi nem bizonytalanít el, ez látszik a szenvedélyen, ahogy az MS védőbeszédet elmondod minden topikban. dabadab írta a választ a kérdésre, 6-os pont. Már legalább 5ezerszer le lett írva egyébként, de úgy látszik vagy nem érted, vagy nem akarod megérteni, én az utóbbira szavazok. Mindegy, írtam, hanyagoljuk egymást, szakértsél csak tovább, de tőlem függetlenül.

    [ Szerkesztve ]

  • Dave™

    nagyúr

    válasz FTeR #15 üzenetére

    Egy picit sűrűbben kellene elbizonytalanodni, hátha hasznodra válik... Az MS zacskót meg húzd le a fejedről, hogy ne árnyékoljon le:)

  • Dave™

    nagyúr

    válasz FTeR #22 üzenetére

    "Nektek." Nem tudom kikről beszélsz... Használok én win xp-t is (igaz pusztán kényszerből), és bár nem vagyok oda érte, de azért van használati értéke. Nem elvből használok én Ubuntut, hanem mert számomra nagyobb a használati értéke mint pl. az xp-nek meg a vistának. Ez alatt értem az ergonómiáját, sebességét, testreszabhatóságát, sokoldalúságát és még az árát is (ami nincs ugye). Mindenre tökéletesen megfelel, amire használom. Ez nem idealizmus, ezt hívják realizmusnak. Idealista az, aki minden hátránya ellenére tesz (használ) valamit, én nem tartozom közéjük, mert nem szenvedek hátrányt semmiben, de gyanítom, hogy még sokan mások sem, akiket bekategorizálsz.

    Szerintem is messze jobb választás az intel, volt idő, amikor ez nem így volt, de most nem így van, nem is igazán tudom ez hogy jött ide...

  • Narxis

    nagyúr

    válasz FTeR #24 üzenetére

    Basszus neked hiába magyarázzák.Senkit nem érdekel, hogy melyik a jobb, itt egy faramuci helyzetről van szó.Lehet, hogy ámerikában mindent lehet, de az EU meg nem engedi.Persze ezt majd eldöntik ők, mi max. állást foglalhatunk az ügyben.

    A monpóliummal kapcsolatban ajánlom neked a köv. olvasmányt: Samuelson - Nordhaus Közgazdaságtan című könyvét 165-183. oldal. Sajnos nekem ezt kell tanulnom és tudom, hogy mért szar az nekünk ha egy nagy vállalat(még ha viszonylag jó termékeket is készít) uralja a piacot és azt is, hogy az EU miért keménykedik, és azt is, hogy az Opera jajveszékelésében miért van némi igazság. :( Bárcsak nem kellene tudnom és védhetném lépten-nyomon valamelyik amerikai céget aki azt se tudja, hogy létezem. :(

    Persze én megint csak véleményt nyilvánítottam, hiszen ki kell élnem MS frusztrációmat, ezért is használok MS terméket és fröcsögök róla sokat. :(

    Thanos was right.

  • Dave™

    nagyúr

    válasz FTeR #24 üzenetére

    Pedig nyugodtan írhatod, amíg azt saját véleményedként kezeled, ugyanis demokrácia van. Lehet, hogy nem mindenki fogja ugyanúgy látni, de az a te privát véleményed. Ha viszont egy bíróság lát valamit jogellenesnek, az nem egyéni szociális probléma a továbbiakban, hanem kommunális. Senki sem foglalkozna ezzel, ha nem a PC-k 90%-án lenne windows, vagy nem lenne - elvileg - szabad verseny. De így van, és ha nem (próbálnának) meg fellépni ellene, könnyen lehet, hogy az opera és még számos egyéb cég is lehúzhatná a rolót a közeljövőben, akik egyébként sokkal színvonalasabb megoldásokat nyújtanak a beépítetteknél, de tekintettel az integráltságukra, illetve az átlagfelhasználók ismereteire, (közel) teljes mértékben ki lennének szorítva a piac 90%-ról. Ekkor pedig x éven belül azon vennénk észre magunkat, hogy van egy azaz egy cég, aki szállít minden megoldást. Ez persze erősen sarkított, de a gyakorlatban igenis elképzelhető, és akkor sem ár sem minőség tekintetében nem lenne valódi alternatíva, azt az egyet lehetne szeretni és kész. A piac sok mindent megold önszabályozó folyamatok keretében, amíg fairplay van, de ha ez nem teljesül, akkor hiába szarabb valami egy másik megoldásnál, a jobb fog kihalni, hiszen az adott cég erőfölényét kihasználva ellehetetleníti annak tömeges elterjedését. Aki pedig mondjuk IE-n szocializálódik, jó eséllyel meg lesz vele elégedve, mert azt sem tudja, hogy van más. Mondhatnék erre is ezer példát az élet más területeiről, de el tudod képzelni Te is.

  • Narxis

    nagyúr

    válasz FTeR #27 üzenetére

    Épp ez a baj, hogy milyen konkurenciáról beszélünk?Mert, hogy szoftverpiacon csak vegetál MS-en kívűl mindenki az tuti.Na jó, az Apple duplázótt Amerikában, de még mindig kevés vizet zavar.Tehát ha kiveszik mondjuk az IE-t, annyi történik, hogy lélegzethez jut az Opera és a FireFox.Nem fognak a Microsoftos részvények árai zuhanni, de szerintem még a piac se nagyon változik, csak a böngészők között lesz egy egészséges verseny, amiből mi jövünk ki jól.Ugyanígy Mediaplayer esetében is.

    Érdekes, én a Google panaszánál sok mérges MS kockára, MVP-re emlékszem. :) Mégis milyen dolog, az, hogy a Live Search-ön kívűl valaki mást akar használni stb.

    "pont azt próbáltam kifejteni, h nem mindig jó az elméletet automatikusan ráhúzni a gyakorlatra. pont ilyen eset a szoftverek dolga. példának okért, míg a szabadalmak a technikai fejlődés alapvető eszköze (nem érné meg befektetni, ha nem lenne biztosított a megtérülés), addig a szoftvereknél egyértelműen gátolja a fejlődést." Ez szerintem abszolút nem igaz.Mért gátolja a fejlődést ha mondjuk 1 böngésző helyett 3 keresi az ember kegyeit?Vagy tovább megyek, mért baj az, ha 3 op. rendszer közül választhat az ember amikor bemegy a boltba?Épp ösztönzőleg hat, mert mindig mindenki jobbat akar csinálni a másikénál.

    "nagoyn nem tud meghatni, h a témáról szóló tankönyv úgy általánosságban miként vélekedik, amikor a nevében meghozott döntések nem a jobbátételt segítik, hanem a rombolást." Ezt a tankönyvet nem kell figyelembe venni, mindössze ajánlottam, hogy a monopólium káros hatásait megismered, mert nem a nevében meghozott döntések rombolnak, hanem maga a monopólium rombol.Ha egy vállalat van a piacon akkor nincs érdekében nagy fejlesztéseket végrehajtani, mert nem biztos, hogy megtérül, minek is, hiszen csak az ő terméke van a piacon, a versenytársak sehol sincsenek.Sőt, mivel tudja, hogy mást nem tudnak használni az emberek, ezért megteheti, hogy jó drágán adja, vagy/és egyáltalán nem fejleszt.Ha verseny van, fejlesztés van, ha fejlesztés van haladás van, és nem mellékesen az árak is szelídebbek lehetnek.
    De lassan már ugyanazokat a köröket futom, úgyhogy nem írom tovább.A verseny jó, a monopólium rossz, mindegy, hogy a piac melyik szegmensén van.Tömören ennyi.Persze a véleményedet tiszteletben tartom, csak abszolút nem értünk egyet. :)

    Thanos was right.

  • Narxis

    nagyúr

    válasz FTeR #32 üzenetére

    A tények makacs dolgok, de ahelyett, hogy tagadsz, érvelj is kérlek. :C

    Thanos was right.

  • Dave™

    nagyúr

    válasz FTeR #36 üzenetére

    Ezt a nagyon kicsi haszonkulcsot azért nem gondolhatjuk komolyan a 312 milliárd dollár értékű MS esetében, ugye? Apple meg Adobe nem jó összehasonlítási alap, mert nincsenek ott a világ PC-inek több, mint 90%-án. Így egy picit jobban eloszlanak a fejlesztés költségei, mint az előbbi esetekben... Egyébként nem gondolom, hogy az OSX drágább lenne a win-nél, de ezt majd a kompetensek megmondják. Egy professzionális felhasználásra szánt kiadványszeresztő, grafikai és egyéb program meg nem egy kategória egy általános célra használt operációs rendszerrel...

    MS bőven nyereséges lenne akkor is, ha fél áron adná a termékeit, csak nem vennék meg kétszer annyian, és akkor kevesebbet kaszálna rajta. Nagyon szépen be van lőve az az ár, hogy maximális profitot termeljen...

  • Narxis

    nagyúr

    válasz FTeR #36 üzenetére

    Szerintem elbeszélünk egymás mellett.Nem tagadom, hogy MS-en kívül több cég is NAGYON jó évet zárt.Asszem' az Apple duplázott Amerikában, FF feljövőben, Linuxot se tartom rossz helyzetben.De az egész trendet globálisan kell nézni, az MS még mindig 90% feletti részesedéssel bír a világ szoftverpiacán, üzeleteket kötnek államokkal(pl. nálunk is már mióta megvették kilóra az illetékes minisztériumot, nem politizálni akarok, ez már elég régóta így van).Megtehetik, hogy Kínában árat csökkentenek és olcsón adják az XP-t, Vistat stb.Az Apple 10% alatti részesedése nem kihívás MS-nek, nem tudja senki megszorongatni, mert nem tehetik meg, hogy olcsóbban adják a terméküket, mert abba belerokkanhatnak.Nem csődbe mennének, csak eléggé érzékenyen érintené Jobs bácsit szerintem, ha csökkenteni kéne az áraikat.Ilyen erős cég mellett nem jut levegőhöz se az 1-2%-os részesedéssel bíró Opera vagy a FF (bár gyorsan növekszik, de sztem ez elsősorban a reklámok érdeke).Ezt akarja kompenzálni az EU.Ettől nem megy csődbe senki, csak felerősödik a nem létező verseny.A beépített IE és WMP bár jó ha van, borzasztóan megnehezíti, hogy tudomást szerezzenek a felhasználók más termékek létezéséről.(Saját magamat tudom felhozni példának)Tehát itt senki nem azt mondja, hogy ne használj Windows-t, csak tudd, hogy létezik más WIN-re írt program is, ennek a legkönnyebb módja ha kiveszik a Windows-ból vagy eleve olyan verziós IS van amiben nincs.Szerintem.

    Thanos was right.

  • Dave™

    nagyúr

    válasz FTeR #42 üzenetére

    szerintem meg de. Egy fizikai termék esetében ez nyílvánvalóbb, ott ez fix, szoftver speciális eset, hiszen az adathordozó legyártása, raktározása és szállítása elhanyagolható tétel a termék árában, ott a nagy tételt a licenszdíj teszi ki, amibe bele van építve a haszon, a fejlesztés kts-e ésatöbbi. Namármost: ha tízmillió ember veszi meg, vagy százmillió ember veszi meg, akkor azért érezzük a különbséget ugye? A haszonkulcs tízmillió ember esetén lenne mondjuk 5% (pro eladott db), akkor szerinted a 10x akkora mennyiség esetén (ha nem is lineárisan) nem nő? Ez - tekintve, hogy szoftver és licendíjat fizetsz érte - nem fix haszonkulccsal bír, mint mondjuk egy mobil, ez itt bizony szépen növekszik az eladott darabszámmal. Nem is lehetne fix haszonkulcsot rendelni hozzá, nincs értelme, hiszen a vállalat költségei minden egyes eladott darabbal csökkennek, a haszon javára. Te nem így látod?

Új hozzászólás Aktív témák