Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • preludium975

    tag

    válasz preludium975 #5039 üzenetére

    Jelenleg, ha valaki rootolt telefont szeretne, ez a legjobb megoldás, OOS13 alatt:
    1. Bootloader kinyit
    2. A payload dumperrel ki kell szedni a FULL OTA image-ből a boot partíciót, vagy innen letölteni: OP8T_EU_F.13_boot.img <- fontos, ez az EU-s F.13 firmware-hez jó csak
    3. Magisk app feltelepít, Install -> Select and Patch a File, és itt ki kell választani a megszerzett boot.img-t
    4. Át kell másolni gépre a Magisk által módosított boot.img-t. ADB debug mode-ot be kell kapcsolni a developer options-ben, majd reboot fastboot mode-ba: adb reboot bootloader
    5. fastboot flash boot boot_patched.img, ezután reboot, és rootolt is a telefon, ez a Magiskban ellenőrízhető.

    Safetynet és különböző integrity checkekre megoldás:
    - Telepíteni kell a safetynet-fix nevű Magisk module-t, ez sok mindent megold általában. Ez a module csak akkor működik, ha bekapcsoljátok a Magisk beállításaiban a Zygisk-et.
    - Érdemes elrejteni a Magisk appot, ez annyit csinál, hogy megváltoztatja az app package nevét. Beállításokban a Hide the Magisk app opciót kell kiválasztani.
    - A beállításokban érdemes benyomni az Enforce DenyList opciót, majd a Configure DenyList-nél minden olyan appot bepipálni, ami érzékeny lehet a rootra, vagy egyebekre.

    Ezekkel a beállításokkal nekem minden létező dolog rendeltetésszerűen működik, működik az érintéses fizetés Simple-lel, megy az OTP Bank app, stb., tehát semmi nem panaszkodik rootolt eszközre. Én még LSPosed-et is használok, ez az új Xposed/EdXposed framework.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák