Új hozzászólás Aktív témák

  • nyaralasptt

    csendes tag

    válasz #95561216 #31 üzenetére

    1. Tudom mi az arkartell, es csak azon vagyok meglepodve, hogy a dolog annak idejen kiderult a versenyhivatal vizsgalata soran. Lehet megse volt erdemes kihagy belole a biralokat. :) Nem gond! Az esetbol tanulva legkozelebb bevonjak oket is a buliba. Win-win business./Csak az adofizetok jarnak rosszul./

    2. Szerintem az a necces, hogy megteszik akkor is, ha nincs ra torvenyi felhatalmazasuk. :F
    Altalaban en se vagyok ellene a nyilvanossagnak, de tiszteletben tartom, hogy nem mindenki akarja kiteregetni az eletet, ceges adatait stb. A celhozkotottseg eleg fontos alapelve a magyar adatvedelmi torvenynek, pont ezert erdekes, hogy a terroristak lekapcsolasa vajon eleg indok-e a mindenfele loggolasra.

    Mondjuk arra is kivancsi lennek, hogy nalunk hogyan lehetne ilyesmit bevezetni, mert a jelenlegi adatvedelmi torveny eleg kemenyen utkozik minden fele "biztos ami biztos" ill. "joljohet az meg" tipusu adatgyujtessel.

    3. Amig csak penzt/milliardokat/ lop valaki, addig nem gaz a dolog, de ha 2 gyermekkorhaz 2 eves koltsegvetese tunt el, vagy 40 uj tuzoltoauto ara, akkor mar szerintem igen. Az a penz ugyanis ami eltunik az allamkasszabol, az sokkal konkretabb helyrol fog hianyozni kesobb./direkt sarkitok, de errol van szo/

    5. A problema az, hogy hogyan van garantalva, hogy az informaciogyujtesbol szarmazo hatalmat nem fogja senki se felrehasznalni. pl.: Gezanak sok penzt meger, hogy tudja, hogy Feri es Tamas Beszelt-e egymassal, miutan Feri neki ilyen-olyan uzleti ajanlatot tett.
    vagy
    Tamas gyakran hivja ildit telefonon. Tamas fontos ember, Ildi nem az o felesege. Geza keres valamit, amivel zsarolhatja Tamast. stb.
    Az adatok pedig konnyen juthatnak illetektelen kezekbe politikai megrendelesre vagy anyagi javakert /nalunk pl. meg allamtitkok is igen gyakran jelennek meg a sajtoban/.

    6.A vonat telleg miattuk kesik. ;]

    GITS

Új hozzászólás Aktív témák