Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz bolondember #11 üzenetére

    Azért tegyük hozzá, hogy a day-one DLC csomagok az esetek 95%-ban ingyenesek. Szerintem ez egy igen jó módja annak, hogy az embereket erőszak meg feleslegesen szopatós DRM védelmek nélkül csábítsák a vásárlásra. A legtöbben már ki sem veszik a DVD-t a tokból, csak beütik a CD-kulcsot a megfelelő helyre (pl: Steam, Origin, stb) és már töltik is a játékot. Akkor meg nem mindegy, hogy a játékodból 10%-nyi tartalom nem a lemezen van, hanem rögtön letöltheted?

    Szerintem még egy olyan másolásvédelem is klassz lenne, amiben nem idióta DRM védelem van, hanem a játékodból hiányozna egy fontos részlet (véletlenül generálva, hogy mi marad ki), amit akkor tölt le automatikusan amikor megvetted. Így becsületes vásárlóként nem vagy megszívatva és a kalózoknak meg nehéz dolga lenne ha a hiányzó részlet random van generálva és csak a fejlesztőtől beszerzett kulcs oldja fel, hogy egyáltalán mi hiányzik és mit kell letölteni.

    Na meg digitális vásárlással jöhetne mellé az 1 órás pénz visszafizetési kedvezmény. Kifizeted, telepíted majd elkezd ketyegni az óra. Ez még kevés ahhoz, hogy érdemben bármit elérj a játékban, de bőven elég arra, hogy meglásd fut-e a gépeden és egyáltalán tetszik-e, tényleg minőségi lett-e. Ha nem, akkor visszakapod a pénzed, ha meg igen, akkor örülsz, hogy van egy jó játékod. Ez ösztönözné a fejlesztőket, hogy tényleg jó játékot készítsenek... ezért nincsenek mostanában demók sem, mert a fejlesztők félnek attól, hogy hamar kiderül milyen fost kotyvasztottak.

Új hozzászólás Aktív témák