Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kekegsm

    őstag

    válasz bounty123 #22 üzenetére

    Nem, a DNLA nem szerver-kliens megoldás. A DNLA egy egységes hálózati platform, ha úgy tetszik egy közös nyelvű csatoló a különböző eszközök között. Az hogy melyik kodek megy, hogyan kezeli a feliratot, ugyanúgy jelenthet egy NAS-nál is problémát, mint egy TV-nél. (vagy akár egy sima PC-n, ha nincs a megfelelő kodekpakk feltelepítve).

    Kettőnk között annyi a különbség, hogy neked a NAS-ban van a lejátszó része, nekem a TV-ben. De míg egy normálisan lejátszó TV manapság nem túl drága (egy simához képest), addig egy HDMI-s NAS nagyon drága tud lenni. És még mindig ott van, hogy utálnám TV-nézés közben hallani a NAS zúgását.

    Persze, ízlések és pofonok, kinek mi jön be, de egy olcsóbb NAS is tökéletesen meg tud felelni az igényeknek egy, akár alsókategóriás TV-vel. (90k körül már van 32" Samsung FHD Smart TV, ami akár a saját lejátszójával, akár PLEX-el csodálatosan kezel mindent. Manapság már nemigen lehet találkozni olyannal, hogy nincs hangja a mozinak, vagy beszaggatt. Legfeljebb, ha túlzásokba esik a kóder, pl találkoztam 110 gigás Tűzgyűrűvel, ami még az i7/32GBram/GTX1070 PC-n is hajlamos volt megakadni, mert olyan bitrátával kódolták, de ha negyedennyivel csinálják, az sem lett volna rosszabb minőség)

    Egy szónak is száz a vége, rohadt drága ez a Qnap NAS, amiről a cikk szól.

    Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

Új hozzászólás Aktív témák