Új hozzászólás Aktív témák

  • StalIone

    újonc

    Tartsuk be A robotika alaptörvényeit, különben egy sokkal zsarnokibb világban fogunk ébredni, ahol a robotok feleszmélnek, hogy az ember eredendően inkább kártevője és kifosztója ennek a világnak.
    "machines should work; people should think." IBM 1967
    -Emelett azért érvelek, mert egy technológia ugyan képes imitálni emberi döntéseket, de a jelenlegi szinten még továbbra sem tud asszociálni, mint egy emberi agy. Vagyis egy gép kizárólag a bevitt adatokra hagyatkozik, azokra a mintákra és eredményekre, amelyeket maga lemodellezett és a cél értékhez a legközelebbi számot kapva meghatározott treshold szerint.
    Hogy ez mégis hol lehet előny? -Ahol fontos a bias-free döntéshozatal, viszont egy gép nem rendelkezik akkora jogkörrel, hogy felelősséget válllaljon; ott jól jön, mint tanácsadó és persze mellé az ember, aki vállalja a felelősséget.

    Ettől függetlenül várható hamarosan a következő géprombolás. Csak gondoljatok bele: Kiosk, Intelligens takarítógépek, Önműködő gyárak, Önvezető autók, de akár informatikában egy CMS rendszer, Framework, Hálózati LLD vagy dokumentáció generátor, Cloud (ebbe most nem mennék bele miért, mert hosszú) stb.
    Egyre többen fogják elveszteni a munkájukat az elkövetkező 10-20 évben és sokan már 30 körül sem tudják magukat átképezni.
    Az utolsó bekezdésem miatt kezdek én is arra az álláspontra jutni, hogy valóban szükség lesz egy fajta sávozott universal income-ra azok számára, akik kiszorúltak a saját szektorukból az automatizáció és gépek miatt.

    Ja, és persze, baromi állat, hogy Marika néni már nem töltögeti az üres tejesüveget, majd csörlőzi tovább a következő állomásra, ahol valaki kupakot tesz a tetejére, majd csörlőzi tovább és tovább. Hanem Marika néni egy multinál osztja az észt HR lead-ként.
    Vagy ép Juditka, akinek már nem a vezetékeket kell dugogatnia hiper sebességgel, hanem Senior VOIP Engineer egy másik nagy multinál.

    [ Szerkesztve ]

    David, Think correctly.

Új hozzászólás Aktív témák