Új hozzászólás Aktív témák

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Rickazoid #9 üzenetére

    Senki nem állította, hogy a p2p = kalózkodás - szerintem. Lessig is csak azt mondja, hogy a p2p kalózkodás elleni harc felesleges és értelmetlen.

    Fontos hangsúlyozni egyébként ezeket a dolgokat, hiszen a totális megfigyelés elleni harc része, máskülönben az USA-ban nem lehetett volna beperelni többtízezer felhasználót. Ezenkívül pedig a kiadók harca semmibe veszi a fogyasztók jogait pl. a fair use használatra, a biztonsági mentés készítésére vonatkozólag, pusztán azon az alapon, hogy nekik több pénz áll rendelkezésükre a jogi ügyek elindításához és végigviteléhez. Ezenkívül pedig semmibe vesz bizonyos iparági szabványokat pl. a CD-re vonatkozólag - nem véletlenül jelentette ki anno a Philips, hogy pl. a CDS-védelemmel ellátott lemezek nem szabványos CD-k és aki ezt a rendszert használja, lesz szíves nem CD-nek nevezni a produktumát.

    Azért is fontos rámutatni ezen háború kapcsán a visszásságokra, mert profitorientált szervezetek állami, közpénzből fenntartott forrásokat vesznek igénybe a harc fenntartásához. Ez viszont így már nem kapitalizmus, hanem szocializmus. El kell dönteni, melyikben kívánunk élni; ott, ahol a piacképtelen elhullik, vagy ott, ahol az állam mondja meg, mit csinálhatsz és mit nem.

    https://www.coreinfinity.tech

Új hozzászólás Aktív témák