Új hozzászólás Aktív témák

  • winben

    aktív tag

    Hi all!

    Tegnap délután csatlakoztam a klubhoz, Note 20 Ultráról váltottam egy 512G-s példányra.

    Ha már itt vagyunk megosztom a tapasztalataimat hátha más is hetek-hónapok óta rágódik rajta, hogy megvegye végül, vagy sem - mint ahogy én is tettem.

    Nekem érzésre, fogásra, használatra (nameg árában is) teljesen olyan, mint anno a Nokia E90-es kommunikátorom volt. Robosztrus, nem egy nagy üveglap hanem összecsukva inkább egy keskenyebb-alacsonyabb-tömzsibb készülék. Noha vastagabb, de a farmer zsebemet kevésbé nyomja a Fold4, mint a N20U nyomta. Ha itthon vagyok és melegítőnadrágom zsebében van érezni, hogy ez is húzza a zsebem természetesen, de kevésbé érzem a hossza-szélessége miatt, hogy ki akarna esni a zsebemből.

    Tokot vettem rá, a gyári szilikont (az is nagyon olcsó volt...19 körül), ezen van egy pánt, amibe bele tudod fűzni a kezed, így a készülék kinyitott állapotában is elég jó fogása van. A kamerája szerintem nem előrelépés, nekem a Note is már jó képet készített, ez is jó - észrevehető, hogy más a lencse fénytörése és máshogy viselkedik - érdemi különbség, előrelépés szerintem nincs.

    Az autós tartómba éppen belefér még a vastagsága miatt, de a hátán lévő pántot érdemes átfűzni a tartó egyik karma mögé. Az autós tartó vezetéknélküli töltője a vastag tok ellenére problémamentesen tölti...kicsit olyan érzésem van, mintha ennek jobban eltalálták volna a tekercselését, a 3rd party vezetéknélküli töltőpadok a Note-tal kényesebbek voltak.

    Még nincs 24 órája, hogy használom, de eddig azt tapasztalom, hogy kevésbé lövi ki a háttérbeli alkalmazásokat, az akkuja pedig a Note-nak már lejjebb volt merülve ilyenkor.

    Belső kijelzőt használva
    Szép a képe, a középső hajlatot csak az ujjammal veszem észre, ha lapozok pl jobbról balra. Hangszórói hangosabbak, karakteresebbek, mint a Note-omnak, kellemes sztereo hangzást ad vissza, mint egy értelmesebb tablet.
    Multitasking zseniális - a szoftveren is biztosan faragtak, de telepítéskor, Android frissítéskor is észrevehető, hogy sokkal gyorsabb a Fold4 procija és talán a háttértára is.

    Amiket korábban kérdeztem válaszok zanzásítva:
    * Lebegő ablakból valóban 5 lehet max, de nem bezárja csak kis méretbe teszi az elsőt ha nyitok egy hatodikat
    * Akku eddig teljesen rendben van bár azért érdekes, hogy gyorstöltéssel is elég lassan tölt - de lehet csak én vagyok türelmetlen
    * A vezetéknélküli energiamegosztás tokon keresztül is működik DE ha a teló rá van dugva töltőre és bekapcsolod a vezetéknélküli energiamegosztást a teló saját töltése kikapcsol.
    * Telekomnál vettem meg végül, elég kacifántos mit jelent náluk az előleg, utána lehet olvasni. Szoftveresen a készülék nincsen sim lockolva és sehol semmilyen telekom app nincs rajta alapból (vagy legalábbis nem vettem észre míg át nem költöztettem rá a Note-ról az adataimat).

    Szerintem príma készülék. Én programozó vagyok, sokat ülök gép előtt, munka után ebook olvasgatásához, netezéshez, játékhoz nincs ingerem tovább az asztalnál/laptop előtt ülni és ami nekem a legfontosabb volt - egy készülékem legyen: ha letöltök valamit telón az legyen ott a tableten is (és vica versa), ne kelljen két eszközt töltögetni, sem hordani magammal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák