Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • K_L

    csendes tag

    válasz bambano #36 üzenetére

    Van néhány dolog ami sántít itt is ott is. Meg tudtuk volna vitatni, van logika abban amit mondasz. Csak nem minden fér ide.

    De azért még egy gondolat:
    Az alapprobléma amiből kiindulunk az eltérő. Te alapvetően hacker szemszögből nézed a krach-ot, én (mi?) meg egy kicsit (mivel nem értünk hozzá...) távolabbról. A távolabb itt azt jelenti, hogy mi történik ha nincs villany 3 napig (ennyi elég hogy elfogyjon a UPS, gázolaj, stb), közben ezer dolog van ami még támadás alatt lehet. IPS keménylegények (minden tisztelem az övék egyébként) csak vakarják a fejüket, velünk együtt hogy mi is van. Tehát mi van ha komplex támadás ér minket (téged, engem, mindannyiunkat, stb). Azt azér' remélem nem vitatod, hogy ennek a lehetősége, még ha elméletben is de fennáll?

    Sajna itt tényleg nem tudom vázolni mélyen a helyzetet.

    Tehát ez a probléma. Ez ellen nem véd a btk. Ebben kell pl.a te segítséged is. Hogy hol van, lehetőség a támadásra kontra védelemre. Ezt próbáljuk meg felmérni, kutatni. Nem cska itthon magányosan, hanem mivel pl. Európa is csak most ébred közösen néhány országgal.


    Egy kicsit off: Londonban voltam a terrortámadás (metro, busz) után. Akkor a terrorizmus nem elvont fogalom volt nekem. Bizony megnézi az ember ki száll be a szerelvénybe, kivel is utazik együtt...

Új hozzászólás Aktív témák