Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • K_L

    csendes tag

    válasz WN31RD #8 üzenetére

    Javarészt egyértek veled. Szintén javasolnám, hogy magát az előadást is meg kellene nézni a Hacktivity-n, mert ennek első része pont az általad is felvetett kérdéssel foglalkozik, azaz első körben mi is a terrorizmus (aztán még nehezebb ügy mi is a terrorizmus a cybertérben, persze ahogy Endre mondta ...háát...), valamint a túldimenzionáljuk-e ezt a kérdést, vagy tényleg gáz van babám problémakör...

    Ezek a kérdések valóban kimaradtak az interjúból (csak halkan jegyzem meg: nem véletlen), de ígérem az előadáson szó lesz róla. Sőt: érveinket is bevethetjük pro és kontra...

  • bambano

    titán

    válasz WN31RD #8 üzenetére

    Egyelőre nem kerültek napvilágra látványos eredmények a személyiségi jogok csorbítása árán hozott szigorítások eredményeképpen.
    A károkat meg mindenki látja. Lassan nehezebb lesz feljutni egy repülőre, mint kikerülni az Azkabanból...

    A szigorításokkal az is a baj, hogy sokszor a tüneteket kezelik, nem az okot és a kezelés a ténylegesen rosszindulatúakat kicsit sem tartja vissza semmitől.

    [Szerkesztve]

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • Alchemist

    addikt

    válasz WN31RD #8 üzenetére

    Én sem hiszek ebben az egész ''terrorizmus elleni harc'', ''Al Kaida'', ''Osama'' maszlagban.
    Évszázadok óta vannak terrorcselekmények és létezik terrorelhárítás is - csak a technika fejlődésével a módszerek is változnak.
    Nem gondolnám, hogy manapság több terrorakció lenne, mint akár pár évtizeddel ezelőtt (ld. Müncheni olimpia, gépeltérítések, stb.).
    Szept. 11. eléggé egyedi eset volt, mindmáig tisztázatlan körülményekkel... ami pedig Afganisztánt, Irakot illeti... hát, ilyen alapon George Washingtont is be lehetne sorolni a terroristák közé (nyilván a korabeli angol gyarmatosítók ezt is tették).
    Ja és a korabeli tengeri kalózokról - akik pl. az angol-spanyol szembenállásban tulajdonképpen sokszor hazafias cselekedeteket hajtottak végre - még nem is beszéltünk.
    Ez is csak nézőpont kérdése, ami nem feltétlenül kell, hogy a tömegmédiák alakítsanak...

    Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Új hozzászólás Aktív témák