Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • L3zl13

    nagyúr

    válasz .LnB #16 üzenetére

    Ezzel szemben tény, hogy majdnem minden adaptáció népszerűtlen volt ami a szükségesnél jobban eltért a forrás anyagtól. A legtöbb rajongó szerintem azért nézi az adaptációt, mert látni akarja a "vásznon" amit olvasott/játszott.

    Aki hülye, haljon meg!

  • L3zl13

    nagyúr

    válasz FattyDove #52 üzenetére

    "Ha alapból csaj lenne a vaják...akkor kicsit sem érdekelne"

    Pedig pont az a gond ezzel, hogy egyes adaptációk csinálnak hasonló változatásokat pusztán a woke-ság vagy annak látszata miatt és nem értik vagy nem érdekli őket, milyen módon befolyásolja ez az egész mögöttes lore-t.
    Egy női witcher nem csak a mögöttes lore-t tenné semmissé ami talán egyébbként sem jönne elő a sorozatban, de a központi Ciri szálra is hatással lenne, mert Ciri karakterének elég fontos eleme, hogy lány létére witcher képzésben részesült.

    WoT sorozatba is behozták a potenciális női újászületett sárkány cuccot, és emiatt kukázni kellett az eredeti, részletekig kidolgozott mágikus rendszert ami megmagyarázta, miért csak a férfiakat veszélyezteti az őrület, miért nem tudnak a férfiak tanulni a nőktől fókuszálni, miért nem látják egymás varázslatait de ugyanakkor miért van szükség mindkét nemre együttműködésére a legerősebb varázslatokhoz.

    Hasonlóképp, Emmondmező/Folyóköz lakosai közé is valamiért be kellett iktatni mindenféle bőrszínű embereket, aláásva azt, hogy Emmondmező lakosa generációk óta jóformán el voltak szigetelve a külvilágtól, azt hogy sokszor az egyes emberekről a kinézetük alapján meg lehet mondani, hova valók, hogy Rand származását sokszor megkérdőjelezik emiatt stb.

    Még ha volt is valami célja ezekkel a módosításokkal az íróknak/rendezőnek, nem tudom megérte-e amit fel kellett cserébe áldozni miatta.

    Aki hülye, haljon meg!

Új hozzászólás Aktív témák