Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • canniball

    nagyúr

    válasz Stauffenberg #5 üzenetére

    Nálam a FP120 pöccre 120/10.

    https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

  • joelke HU

    senior tag

    válasz Stauffenberg #5 üzenetére

    Már akinek. Nálam a flip csak 40/20, a legjobb esetben is. De volt, hogy csak 0,5/6 volt, ami értelmezhetetlen...

    Motorola G51

  • errorcode06

    őstag

    válasz Stauffenberg #88 üzenetére

    Te jó helyen laksz. Én egy 500 fős faluban lakok, ahol 2,5 éve még mobilnettel szenvedtem. Már a 30mbit is megváltás volt számomra.

    Sőt, most nézelődtem a upc honlapján, és nagyon úgy fest, hogy az utcában ahol lakom, a 240es sávszél már nem elérhető, mert a cím megadása után nincs az opciók között.
    A Telekom is csak tavaly jelent meg, de ott is csak alap csomag van.

    Innen szép nyerni...

    [ Szerkesztve ]

    "Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave

  • bambano

    titán

    válasz Stauffenberg #94 üzenetére

    a szolgáltatók fejlesztésénél nem túl gyakran számít az életkor. azt, hogy fejleszteni kell, különböző értelmes és értelmetlen üzletpolitikai döntések során határozzák meg. például azt találja ki a nagyonnagy főnök, hogy elérhetővé kell tenni 10 ezer új háztartást. akkor a kisebb főnökök eldöntik, hogy hol van elvi lehetőség arra, hogy elérjenek 10 ezer új háztartást, majd megnézik, hogy hol mennyibe kerül és eszerint eldöntik.

    a hol mennyibe kerül az nagyobbrészt az önkormányzatokban ülők fejének fa tartalmától függ. lehet olyan, hogy az egyik önkormányzatnál a kábelezés támogatásáról döntenek, másiknál meg fafejű mind, ott meg olyan feltételrendszert határoznak meg, hogy soha nem éri meg megcsinálni.

    konkrét példa: egy nagyobbacska város főutcáján van egy 10 méter széles járda. azt fel akarják bontani, hogy csöveket tegyenek le, amibe később kábelt lehet húzni. ha támogatni akarod az internetet, akkor azt a feltételt szabod a szolgáltatónak, hogy rendesen betonozza/aszfaltozza vissza azt a 80 centi szélességű munkagödröt, amit feltört. ha betonfejű vagy, akkor azt, hogy a járdát teljes 10 méteres szélességében burkolja újra, esetleg nem is aszfalttal, mint eddig volt, hanem ezentúl díszkővel. ha csak simán fafejű vagy, akkor meg azt, hogy a járdát 2 méter szélesen aszfaltozza újra, a maradék 8 méter aszfaltozásának elkerülésével képződött nyereség felét meg fizesd be a helyi focicsapat reklámbüdzséjébe.

    másik konkrét példa: az önkormányzatok meghatározhatják a városképi szabályokat. emellett helyi adó kivetési joguk is van. ha támogatni akarod az internetet, akkor adhatsz olyan engedélyt, hogy a ritkábban lakott családi házas körzetekben feltehetik a kábelt a villanyoszlopra. ha fafejű vagy, vethetsz ki helyi adót a városi közterületek fölött menő kábelekre. ha betonfejű vagy, ez a helyi adó elérheti az adott területről beszedhető bruttó előfizetési díj két-háromszorosát is, ez utóbbi esetben le fogják bontani a szolgáltatást (megtörtént eset).

    a tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal inkább ilyeneken múlik a fejlesztés, mint az életkoron.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák