Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz Wolverine #76 üzenetére

    a k3b sincs beépítve a linuxba... monnyuk ebből a szempontból pl. a kubuntu kissé kilóg, mert kérdés nélkül fellapátolja a gépre, aki kicsit ért hozzá, vagy nem kell neki, egy sudo apt-get remove k3b paranccsal megszabadulhat tőle.

    de pl. debian alatt már eleve lehet válogatni, hogy mi igen, mi nem. legalábbis pár éve még lehetett, azóta nem szórakoztam az expert móddal, annál jobban siettem.

    költöztetés gépek között: saját példa: volt egy debian sid-em, ami 4 komplett gépcserét élt át, aztán rövid ideig A64-ről egy pIII-ra is rá lett téve (csak az a gép is elkelt). ment egyből, egy pár rendszerközeli dolgot kellett átállítani, és változás nélkül futott.

    oké, láttam már olyat is, hogy vinyó egyik gépből ki, másikba be, és a win felállt róla. igaz, kellett neki 2-3 reboot, de ment.

    itt elsősorban nem az a baj, hogy egy progit adnak a rendszerrel, és/vagy fizetni kell érte, hanem az, hogy nem lehet eltávolítani végleg belőle. és nem elég, hogy ne használd. ne legyen benne, ha el akarom távolítani. és ne azt kérdezzék, hogy miért akarod leszedni, hanem adjanak lehetőséget leszedni.

Új hozzászólás Aktív témák