Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    válasz attilav2 #376 üzenetére

    Linkelnél egyet please? Mert ha van tényleg jobb, akkor váltanék.

  • SzaboZE

    addikt

    válasz attilav2 #376 üzenetére

    Ja, csak azokat nem autós gps-ezésre találták ki. Pl túlmelegednek a napsütötte szélvédőn. Meg nincs rendes autós rögzítője, vehetsz hozzá univerzálisat, ami vagy megfogja rendesen vagy nem...

    [ Szerkesztve ]

    Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

  • Upo

    addikt

    válasz attilav2 #376 üzenetére

    Amúgy mit akarsz a nagyobb felbontással? 5"-on a 800x480 teljesen elég, simán lehet látni a térképet és az utasításokat is. Mondjuk arra jó a nagyobb felbontás, hogy feleslegesen vonjon el teljesítményt a navigációs számításoktól. Azért idegen helyen egy bonyolultabb helyen ha véletlenül letérek az útvonalról, akkor nagyon nem mindegy hogy mennyi idő alatt tervez újra. HD felbontáson majdnem 4x annyi pixel van, néhány navigációs szoftvernél látványosan vissza tudja fogni a teljesítményt a nagyobb felbontás. Ráadásul általában a 800x480-as felbontás van felskálázva, tehát az információ tartalma semmivel sem több, csak a megjelenítésre megy el a plusz erőforrás.
    Ha komoly dedikált navigációra van szükség, akkor a tablet nem nagyon játszik, bohóckodásra jó. Vittem már én is nyaralásra tableteket is, de nem vált be, még jó hogy volt nálam gps is.
    Árban ha nézel egy olyan tabletet aminek legalább annyira látszik a képernyője mint az x995-nek, veszel hozzá egy autós tartót és egy autós töltőt, akkor nem biztos hogy jobban jön ki árban. Van akinek az FM transzmitter is előny, ami tabletekben ritka. Ez egy robusztus, autóba tervezett készülék, egy tablet sokkal sérülékenyebb, láttam már olyan tabot, aminek az autóban az 50-70 fokban hagyva jól megfolyt a kijelzője, lehűlés után kellett még pár óra mire helyreállt. Ilyent se az x995-el se régebbi wince gps-el nem tapasztaltam.
    Amúgy nézegettem 5" körüli androidos gps-eket még alin/ebay-en is, gyakorlatilag nem találtam 1GB rammal egyet sem, jó ha némelyikből volt 512M rammal, nem csak 256-al. Az itthoni piacon sincs konkurrens termék androiddal, 1GB rammal, de világosíts fel ha tévedek.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák